johnnybravo Публикувано Януари 9, 2016 Публикувано Януари 9, 2016 Аз на 7-ми отново имах гости и отново взех един лаврак 3кг, който за мой късмет имаше хайвер. Хайвера го сложих в каната на пасатора, като преди отва отделих ципата. Към него добавих сол, настърган лук и предварително накиснат и изцеден хляб. Разбих всичко с пасатора, след което започнах да добавям олио на тънка струя. Когато хайвера се стегна, добавих сокът от един лайм и понеже остана доста стегнат, добавих малко вода. Този път реших да поднеса скаридите по малко по-различен начин, като ги направих на шишчета с ананас, зелена чушка и червен лук. Първо почиствам скаридите и ги минавам през Sous Vide 54ºC за 20 минути. После нарязвам зелената чушка, червеният лук и ананаса, слагам в един загрят тиган малко зехтин, чушките и лука, след малко добавям малко чесън нарязан на ситно, след което добавям и ананаса. На финала добавям малко балсамова редукция с малинов аромат. Нанизвам всичко на шишчета и ги запичам само за коричка в сух тиган. Преди да ги сервирам ги намазвам с малко сладък чили сос и поръсвам със сусам. 9 Цитирай
koksibg Публикувано Януари 9, 2016 Публикувано Януари 9, 2016 (редактирано) Супер Джони. А от новия миксер кога ще видим някой твой шедьовър Редактирано Януари 9, 2016 от koksibg Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 9, 2016 Публикувано Януари 9, 2016 Направихме една проба На снимката се вижда парче от питка. Сега сме набелязали една рецепта за козунак. С тези планетарните миксери се вкарва доста въздух в тестото и то става супер гладко и удобно за работа. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
Monro Публикувано Януари 10, 2016 Публикувано Януари 10, 2016 Малко спомени от едно време, препечена филийка с мармалад от шипка 3 Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 10, 2016 Публикувано Януари 10, 2016 Мен сега ме обзе музата и реших да врътна козунака, който се каня от доста време да пробвам. ~750 гр. Брашно 2/3 Кубче прясна мая 180 гр. Захар 3 Яйца ( + един жълтък) 1 с.л. Ванилов екстракт Щипка сол Кората на половин портокал 60 гр. Масло 40 гр. Олио 200 г Заквасена сметана 150 мл. Топло прясно мляко 150 гр. Стафиди Първо накиснах стафидите в ликьор Коантро. Разбовам три яйца със 180гр. захар, една с.л. ванилов екстракт и щипка сол. докато се разбиват яйцата, накисвам маята в една купа с 150 мл. затоплено прясно мляко, 1 с.л. брашно и с.л. захар. След като са се разбили добре, добавям заквасената сметана, кората от половин портокал и вече шупналата мая. Сменям телената бъркалка с по-хард бъркалка и започвам да миксирам, добавяйки брашното. На финалът слагам най-хард бъркалката, която е за тесто След това си загрявам фурната на 50ºC и слагам басана (съдът на миксера) с тестото да втаса за 30 минути, след което пак връщам басана на миксера и продължавам да разбивам с хард бъркалката, но извършвайки най-важната част, вкарването на масло в тестото. От това зависи дали тестото ви ще стане на конци или ще си е обикновен сладък хляб Първо разтапям в една купа маслото и към него добавям олиото. Вкарването става на няколко пъти, малки дози на тъкна струя. Тестото става на топка и се залепва за бъркалката. но след около минута се поема от тестото и то отново става лепкаво. Тази операция се повтаря докато се поеме цялата мазнина. След като вкарам цялото масло в тестото, взимам една намазнена тава и изсипвам тестото в нея и отново вкарвам в загрятата на 50ºC фурна да втаса за 30 минути. След 30 минути престой на топло, тестото е удвоило обема си. Слагам го на плота и го разделям на 6 равни парчета. Парчетата се разточват на дълги ленти и върху тях се нареждат стафидите. След това се завиват на руло. С получените 6 рула се заплита козунака. Стърчащите краища ги мушкам под централната част и така се получава кръгъл козунак, който отново забождам във фурната на 50ºC за 30 минути. Мажа с разбит жълтък и 2 с.л. прясно мляко, поръсвам със захар и филиран бадем. Вдигам градусите на 150-160 ºC и наблюдавам какво се случва При мен след двайстата минута се наложи да покрия с алуминиево фолио, защото вече имаше вид на готов, но естествено беше още суров отвътре Последваха още 40 минути под фолио и всичко заспа, козунакът стана трепач!!! Последните снимки съм ги правил с челника от каяка, защото едното бебе заспа в хола и трябваше да съм невидим 8 Цитирай
koksibg Публикувано Януари 10, 2016 Публикувано Януари 10, 2016 (редактирано) Висш пилотаж виждам тука. Редактирано Януари 10, 2016 от koksibg 4 Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 10, 2016 Публикувано Януари 10, 2016 Ето ги и конците, без нито едно замесване на ръка, удряне, тръшкане и всякакви други сектантски ритуали 5 Цитирай
The Shaman Публикувано Януари 16, 2016 Публикувано Януари 16, 2016 Картофи с пълнеж от нахут, горчица и картоф. Трюфели от пилешки дробчета и ябълка. Пастет от смесени дроб от треска, яйце и лук: Дива сьомга под спаначено песто и сирене: Веге луканка от червено цвекло, сушени домати и слънчогледови семки. За десерт, домашни "трюфели" на основата на сладък салам 9 Цитирай
mishocs Публикувано Януари 17, 2016 Публикувано Януари 17, 2016 Shaman-e дай на лично някоя рецепта за сьомга ,ако е удобно Цитирай
The Shaman Публикувано Януари 17, 2016 Публикувано Януари 17, 2016 На Йоли е Продукти за 4 порции 4 котлета сьомга сол и черен пипер на вкус 2 с.л.зехтин 500 г ситно нарязан спанак 2 стръка нарязан зелен лук 2 с.л.нарязан магданоз 2 с.л.нарязан копър 2 скилидки счукан чесън 4 с.л.заквасена сметана 4 резена кашкавал Приготвяне * Посолете рибата и я овкусете с черен пипер. Подредете я в тава, покрита с хартия за печене. * Задушете в зехтина лука, чесъна, спанака, магданоза и копъра. Гответе кратко за да запазите свежия зелен цвят. Отцедете плънката от излишната вода и охладете. Прибавете сметаната, посолете и разбъркайте. * Разпределете спанака върху парчетата риба. Върху всяко сложете по едно парче кашкавал. * Загрейте фурната на 200* и изпечете рибата за около 15 минути. Ако обичате рибата по-изпечена гответе още 5 минути. Сервирайте топла. Да ви е сладко! Ето за трюфелите... Продукти за 12- 14 трюфела 250 г пилешки дробчета 1 обелена и почистена кисела ябълка 1/2 главичка кромид лук 2 с.л. масло 1 с.л. бренди 1/2 ч.л. суха мащерка, сол и черен пипер на вкус 2-3 с.л. заквасена сметана и 3 с.л. прясно мляко Счукан суров шам фъстък за овалване Лют пипер за овалване Приготвяне * Нарежете лука и ябълката на кубчета и ги задушете в маслото. Прибавете дробчетата и мащерката и гответе 5-6 минути. Сипете брендито и фламбирайте. * Прехвърлете всичко в тесен и висок съд и пасирайте като постепенно добавяте по малко сметана и мляко. Овкусете със сол и пипер.Трябва да получите крем с гъстотата на кексово тесто. * Оставете сместа да се охлади добре. Оформете малки топчета и ги оваляйте в шам фъстъка, примесен с малко лют пипер. Сервирайте с препечени филйки и зелена салата. Може да оваляте трюфелите и в леко запечени филирани бадеми, както и в други ядки по ваш избор. Да ви е сладко! 3 Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 18, 2016 Публикувано Януари 18, 2016 Ето един десерт, който е комбинация от два други десерта, които са ми от любимите. Брауни с крем карамел... Продукти: За карамела: 100-120 лр. захар. За Крема: 3 яйца. 100 гр. захар. 1 с.л. екстракт от ванилия. 500 мл. прясно мляко. 40 гр. подсладено кондензирано мляко. За Тестото: 2 яйца. 100 гр. захар. 1 с.л. екстракт от ванилия. 125 мл. прясно мляко. 160 гр. брашно. 40 гр. какао едно пакетче бакпулвер. Първо правя карамела в един тефлонов тиган. Удобно е, защото всичко се стича и е много лесно за миене Изливам карамела във форма за печене. В една голяма купа се смесват 3 яйца, 100 гр. захар, 1 с.л. екстракт от ванилия, разбиват се с тел и се добавят 500 мл. прясно мляко и 40 гр. подсладено кондензирано мляко. Тестото се приготвя, като се смесят 2 яйца, 100 гр. захар, 1 с.л. екстракт от ванилия, разбиват се и се добавят 125 мл. прясно мляко, 160 гр. брашно, 100 мл. олио, 40 гр. какао и едно пакетче бакпулвер. Сместа за крем карамел се изсипва във формата за печене. Тестото се разнася равномерно върху крем карамела. Пече се на водна баня при температура 150-160 ºC. за около 50 минути. Пиша около, защото е доста относително и зависи от фурната. Аз имах един фалстарт и сега се презастраховах, затова крема ми стана малко на кехурчета, но за следващият път ще знам колко да го държа във фурната Охлаждам го за 2 часа на терасата, както е с водата. Обръщам в голяма чиния или плато. Сервирам на неблагодарната ми жена 6 Цитирай
The Shaman Публикувано Януари 18, 2016 Публикувано Януари 18, 2016 Много е вкусен Арабите му казват просто, кодрит кадир. Цитирай
koksibg Публикувано Януари 18, 2016 Публикувано Януари 18, 2016 Еххх че добре изглежда. Ще го пробвам задължително. Каквото съм пробвал по твоите рецепти става уникално. 1 Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 18, 2016 Публикувано Януари 18, 2016 Много е вкусен Арабите му казват просто, кодрит кадир. Те да му викат както си искат, по нашите земи крем карамела си е крем карамел, брауни си е брауни. 1 Цитирай
The Shaman Публикувано Януари 19, 2016 Публикувано Януари 19, 2016 Брауни, брауни, шоколадов кекс Цитирай
inutero Публикувано Януари 19, 2016 Публикувано Януари 19, 2016 Само за три неща съм сигурен от житейския си опит - Тупак е най-великия рапър, от курва не става домакиня и крем карамела е най-вкусния десерт на света! Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 19, 2016 Публикувано Януари 19, 2016 По тази рецепта, която пуснах може да се поработи още малко, но наистина десерта е много вкусен. Днес видях същият десерт на една девойка и мисля да нанеса някои корекции в пропорциите и печенето. В повечето рецепти го дават да се пече 50 минути на 180ºC. Явно е без вентилатор, защото при мен с вентилатор подложката ще стане на курабийка. И в кухнята се случват греди, важното е при лош резултат човек да не се отчайва и да пробва пак до победа Цитирай
koksibg Публикувано Януари 19, 2016 Публикувано Януари 19, 2016 Да продължа темата с десертите. Един десерт от детството който много ми харесваше а и сега също. Бисквитено руло(Бисквитен салам) Рецептата 1 пакет бисквити Сладко по избор(по течно е по добре не желирано) Масло Пудра захар Орехи Какао(по избор) Взема се бисквитка и се слага от сладкото (сладко от малини в моя случай) по малко от чаена лъжичка, лепиш един ред бисквитка после сладко, после пак бисквитка и отгоре сладко, докато свърши пакета. Добре е да разделиш пакета бисквитки на две равни части и да си направиш две "кулички" който после ще намажем с смес от масло и пудра захар. След това вземаш маслото което трябва да си оставил на стайна температура предната вечер и почваш да добавяш пудра захар по малко и бъркаш докато стане еднородна гъста смес, може да добавяш и какао ако желаеш. Така след това намазваш двете "кулички" с тази смес и оваляш добре в натрошени в блендер орехи. Оставяш в хладилник за минимум 12 часа преди консумация. Сервира се като се реже под ъгъл. 5 Цитирай
Alxx® Публикувано Януари 19, 2016 Публикувано Януари 19, 2016 Ей..къде ме върна с тоя "салам"... 2 Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 19, 2016 Публикувано Януари 19, 2016 Една бърза вечеря от лаврак и спанак. Една чудесна комбинация, която е вкусна и полезна Спанака се измива добре и се подсушава. В тиган задушавам малко чесън със зехтин след което добавям спанакът. Когато омекне, добавям моркови, които са настъргани на ситно ренде. Малко по-късно добавям чери домати, малко доматен сос, сол и пипер на вкус. Предварително съм филетирал няколко лаврака по този метод: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.518506284993312.1073741887.100005018340833&type=1&l=7c935a6069 Поръсвам филетата с малко сол и черен пипер, след което им добавям и малко зехтин. Филетата ги приготвям в сух тиган, след което ги поставям върху канапето от спанак. Резултатът: 5 Цитирай
inutero Публикувано Януари 19, 2016 Публикувано Януари 19, 2016 Лаврака ми е любимата в къщи напоследък го ядем печен с чесън и копър. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 19, 2016 Публикувано Януари 19, 2016 Аз всякак го обичам, но последните, които ги отварям и изпичам цели са ми фаворит. Снимки Опитвал съм с няколко размера, но с тези между 2 кг. и 3 кг. става най-добре. Понеже се пече сравнително кратко, месото остава изключително сочно. Предполагам, че с по-големи също ще става добре, но не съм пробвал 1 Цитирай
koksibg Публикувано Януари 19, 2016 Публикувано Януари 19, 2016 Аз за тва отваряне ще те помоля да направиш едно кратко видео другия път като го правиш че нещо не мога да го схвана(четох ти стария пост) Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 19, 2016 Публикувано Януари 19, 2016 Предполагам, че следващите набези към нас ще са най-късно на 29.01.2016г. Ще искам пак да направя един голям рибок и някакви морски буболечки. 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.