Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

Хмм, преместили са вторият микрофон отзад, според тази схема.

• Отговори 430
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

• The Shaman

81

• BulgarianSS

34

• Anton

18

• stoilovlubomir

18

Публикувано

Схемата е от Apple Dev... Официална е.

Публикувано

petio.dimitrov, Къде съм споменал фабрично отключен телефон?

Нека се опитам пак да обясня и дано още повече хора ме разберат.

1. Говоря само за USA

2. В USA се продават две версии на iPhone 5 - CDMA (модел A1429) и GSM (модел A1428) [http://www.apple.com/iphone/LTE/]

3. CDMA версията не се продава factory unlocked тя е заключена към Verizon или Sprint

4. CDMA версията работи към мрежата към която е заключен (Verizon или Sprint) без нужда от SIM карта

5. CDMA версията има място за SIM карта, за да може когато човек пътува в чужбина да може да използва GSM мрежите на чуждестранните оператори (тъй като различна CDMA мрежа от тази към която е заключен няма как да се ползва), което се отчита като роуминг и се отчита на сметката към Verizon или Sprint.

6. CDMA версията поддържа LTE band 1, 3, 5,13, 25 [http://www.apple.com/iphone/LTE/]

7. GSM версията поддържа LTE band 4, 17 [http://www.apple.com/iphone/LTE/]

8. В Европа явно се използвa LTE band 1, 3, 7, 8, 20, 38 [http://en.wikipedia....nel_bandwidths]

Вземайки в предвид 3, 5 и 8 => CDMA версията не е за нас, а за американците

От 7 и 8 => GSM модела дори и да е contract free (ФО), то навярно няма да поддържа LTE е Европа

Възможно е да греша за поддържаните LTE bands в Европа, но за 2, 3, 4, 5, 6 и 7 даже и за 1 съм сигурен.

Хмм, преместили са вторият микрофон отзад, според тази схема.

Още на презентацията си казаха, че микрофоните са три и са отпред, отзад и отдолу

http://bgiphone.com/topic/20846-apple-%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8-iphone-5/page__st__35#entry170536

• Харесвам 5
Публикувано (редактирано)

От Глобул да не очакваме LTE в близките няколко години.

Уважаеми господин Георгиев,

Благодарим Ви за проявения интерес.

За сега нямаме информация кога ще предлагаме този тип мрежа в България, но обещаваме, че веднага щом имаме яснота, ще бъдете информирани.

Оставаме на Ваше разположение в случай, че се нуждаете от допълнителна информация.

С уважение,

Дирекция "Обслужване на клиенти"

"Космо България Мобайл" ЕАД /GLOBUL/

Редактирано от moviestar
Публикувано

Българска му работа. Колко народ измамиха операторите ни, колко пари спечелиха на наш гръб а инвестициите са минимални. Глобул не правят нищо от години. Виваком развиха 3г мрежа с най-голямо покритие и си мислят, че ще лежат на това години наред. Сякаш Ментел са единствените който гледат напред. Интернета им е най-бърз сега и правят някакви опити да развиват 4г . Може да имат някакво мизерно покритие, но е по добре от нищо. Жалко, че това се случва от най-големите мошенници.

Дано ни чакат по-добри дни в това за напред

• Харесвам 3
Публикувано

Говорите така, сякаш очаквате всичко да стане отведнъж като с магическа пръчка. Осъзнайте се бре хора! Стига мрънкане.... Колко оператора в света имат пълно покритие на LTE???

• Харесвам 5
Публикувано

Имено, много се спекулира с 4G. Дори 3G изостава, а какво да говорим за другата. Реално какво те ползва това, телефонът ти да има възможност, а операторът ти, не?

Публикувано

Apple пуснаха детайлна схема на телефона:

Ето .pdf файла.

Същия чертеж с размерите и препоръки за направата на калъфи го има и за iPhone 4S и други техни продукти

https://developer.apple.com/resources/cases/

Публикувано

Да. Така е:)

Публикувано

Говорите така, сякаш очаквате всичко да стане отведнъж като с магическа пръчка. Осъзнайте се бре хора! Стига мрънкане.... Колко оператора в света имат пълно покритие на LTE???

LUBECA, не съм съвсем съгласен с теб. Нека да се обединим около мнението, че в Европа има само 4-5 оператора, които са развили LTE мрежи(но все още не предлагат масово услуги базирани на тях). В България имаме едни М-Тел, които започнаха да тестват тази година. Евентуално от началото на 2013 ще я пуснат в София и после постепенно в останалите по-големи градове. Точно както се развиваше GSM мрежата преди 20тина години. Тъй като LTE е съвсем нова технология, развиването на мрежа за нея е доста по-скъпо отколкото доразвиване на 3G мрежата. И става доста по-бавно. Всичко това го казвам, защото съществуват HSPA+ и DC-HSDPA, които са съвременните 3G технологии. Както се видя и от презентацията на Apple в Европа имаше 20тина оператора, които развиват мрежата си с тези технологии, а не с LTE. Представи си колко биха стрували LTE услугите в началото. В момента 3G мрежата на нашите оператори е просто смешна - едните имали най-бързата, другите най-голямата и кво ми пука, като влизам унас и обхвата ми на 3G пада на 1 черта? Тръгвам по магистралата и минавам на EDGE. В момента хората, които могат да си внесат iPhone 5 от Америка изобщо не трябва да се притесняват за LTE, защото няма да НИ огрее още дълго време, а колко още модела ще излязат до тогава....За който няма възможност да си внесе от Америка и ще трябва да плати доста по-високата цена в Европа остава леко горчивото чувство. Това е положението при нас. За мен много по-правилно беше да се развие 3G мрежата, а LTE нашите оператори да го мислят след години. Все ми е едно дали при определени условия ще свалям на телефона си с 4MB/s(DC-HSDPA) или с 11MB/s(LTE). Но пък при първия вариант 3G мрежата щеше да е много по-добра и надеждна и ако до сега не се беше случила то беше възможно да се случи доста по-рано. Докато за втория вариант има да почакаме бая.

И на края да поясня защо не съм съгласен с теб, за да не се получи неразбирателство. В този случай не приемам думите "не става като с магическа пръчка". В този случай трябваше да се мисли практично. Разбира се в България това все още не е възможно, защото популизмът е най-голямата сила - преди избори се алсфатира, боядисват се училища и т.н. А клиенти се привличат с нови технологии, които са силно ограничени, а не с по-добро обслужване и по-надеждни услуги. М-Тел биха ме привлекли с по-добри планове, по-надеждна мрежа и по-добро обслужване, а не с LTE в 5 града в България.

• Харесвам 1
Публикувано
Всичко това го казвам, защото съществуват HSPA+ и DC-HSDPA, които са съвременните 3G технологии.

3G=UMTS(в БГ). HSPA+, HSDPA и т.н. е доста по - напред като технология(нарицателно за тоя тип е 3,5G), но и нея я няма тук. Ментел тестваха HSDPA в центъра на София и до там. К'ви технологии, к'ви пет ле'а?

Публикувано

Ако ще нарицателното да е 18,5G резултата е един и същ. Тези технологии доразвиват 3G стандарта, а не са изцяло нови.

Публикувано

Току що разбрах чрез оператор, че Мтел използват 1800 MHz за LTE. Незнам дали това има значение...

Публикувано

Не знам какви са скоростите на hsdpa, но аз навсякъде в София (където съм ходил) скоростта на iPad-a ми е около и над 10 mbps, така че в това отношение нещата са доста добре. А за хората, оплакващи се от edge, в Щатите и в Япония, не просто няма edge извън градовете, ами и обхват няма на някои места. Така че не е толкова лоша ситуацията.

Публикувано

Абе...не е, ама аз не съм в щатите и ме боли...антената за тях.

• Харесвам 1
Публикувано

killer4o и аз това се опитвам да обясня. Не може да искаме да хвърчим на LTE при положение, че 3G-то ни още не е наред. А колкото до обхвата в САЩ, докато бях там няколко години съм ходил от източния до западния бряг и не е имало случай да нямам обхват. Е, разбира се има места, където няма - все пак територията им е огромна, има и огромни площи, в които няма и население. При нас територията е хиляди пъти по-малка, но пак има населени места без обхват. Мисълта ми беше, че при нас е много по-лесно и по-важно да се постигне качество, а не да гоним Михаля.

Публикувано

А и каква е територията там и тук....

Публикувано

@mupo, в поста си имах в предвид "Model A1429 (GSM model)" за европа, който поддържа LTE band 3. За у-ва от САЩ ще стане още по-мъгляво.

@AlxxR, според мен нещо си се объркал. HSPA обединява HSDPA (download) и HSUPA (upload)

http://en.wikipedia.org/wiki/High-Speed_Downlink_Packet_Access

"High-Speed Downlink Packet Access (HSDPA) is 3G (third generation) mobile telephony communications protocol"

"Further speed increases are available with HSPA+, which provides speeds of up to 337 Mbit/s with Release 11 of the 3GPP standards."

В България имаме HSDPA, като в момента има тестове на HSDPA+ версия 7 - 21мбит и версия 8 -

42.2 мбит. Образно казано HSPA+ (HSDPA+ - даунлоуд и HSDUPA+ - ъплоуд) се различава от това, че модулацията е 64QA. За оператора няма да споменавам за да не решите, че е реклама.

В момента има работещи и реално достижими скорости до 14.4 мбит, като модулацията е цифрова на 16QA - тоест 3G - това са мрежите на Vivacom и MTel. За съжаление Globul в момента имат доста сериозно решение за вземане относно развитие на мрежата. Поискани са оферти за доставка на оборудване, не е ясно към кой път ще поемат. Има и така наречени у-ва, които могат да модулират и LTE, като те се наричат LTE Ready. Повече можете да видите в линка по-горе до сайта на Никсън.

Тоест от Европа от където и да го вземем ще е Model A1429 (GSM model) и ще подържа LTE 1(2100 MHz),3(1800 MHz),5(850 MHz), и ако Мтел пусне LTE ще може да го използваме поне в София на първо време

Редактирано от Apple_Inc
Публикувано

Е па я зарад тук LTE дойдох да живея в софия.и сега ко правим.

• Харесвам 6
Публикувано

Тоест от Европа от където и да го вземем ще е Model A1429 (GSM model) и ще подържа LTE 1(2100 MHz),3(1800 MHz),5(850 MHz), и ако Мтел пусне LTE ще може да го използваме поне в София на първо време

И що да е в София първо!? Ако ще се пуска ще е въвъ всички големи градове,но цената ще е поне двойна на тази при 3G,a GB-тите ще са доста по-малко! Разбирай много малко щастие...

Публикувано

Ей голямо мрънкане му ударихте значи, на българина му дай повод и ще ти мрънка и ще раздава съвети до като не ти гръмне главата! Толкова ли не можахте да разберете, че сме малък и незначителен пазар за всяка световна марка, но въпреки това искате всяка нова джаджа и технология да я има тук и то напълно развита и функционираща, това е несериозно! Радвайте се и на това, което се предлага в момента - имате нет в цялата страна било 3G или EDGE, но го имате, имате iPhone, който се предлага официално, единия от операторите решава да изгражда LTE мрежа, каквато все още няма в сумати държави и вие пак сте недоволни! Айде осъзнайте се малко! За мен е далеч по-важно да се разбере кой телефон ще работи в България и кой не, щото след няколко месеца може и да се появи изцяло работеща LTE мрежа в София и телефона ми искам да я поддържа!

И що да е в София първо!? Ако ще се пуска ще е въвъ всички големи градове,но цената ще е поне двойна на тази при 3G,a GB-тите ще са доста по-малко! Разбирай много малко щастие...

Как пък го реши, че цената ще е двойно по-висока, а трафика двойно по-малък? Аман от разбирачи!

• Харесвам 2
Публикувано

Това са страшно големи инвестиции! Става въпрос за стотици милиони евро,никой няма да иска да прави подаръци на този или онзи! В България тарифните планове не сме си оправили като в нормалните държави....вие чакате 4G на достъпни цени! А,от къде разбирам,нали това съм учил дълги години:) Пари,пари и отново пари:) Това е то...,за хубаво или лошо:)

Никъде по света няма различни цени за интернета независимо дали ползваш EDGE, 3G или LTE. Ползваш това, което ти предлага мрежата в конкретния район.

Тарифните планове за сравнително добри, при Мтел за 36лв ползваш това, което при At&t струва 85$, а телефона все още не се предлага официално тук и не се знае с какви по-добри тарифни планове ще го пуснат! Там телефона ти излиза 200$, тук около 550$ , но с тея месечни такси за 2 години се загробваш, тук е къде-къде по на оферта!

Редактирано от Lyudmil
Публикувано

Първо ще е в София, защото е най-гъсто населена и големите фирми са тук, така че е най-логично. А и от друга страна, Мтел си тестваха ЛТЕ-то тук, така че едва ли ще правят тестове тук, пък ще го пускат другаде ;)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...