Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Unlock на iPhone 3G/3GS/4 чрез Ultrasn0w

Recommended Posts

Публикувано

Прочети в темата за sn0wbreeze или pwnage tool, как се качват кастъми, да не пискаш после.

Публикувано

Здравейте, моят проблем е същия като на cvetan's, но с разликата, че моят baseband е 05,12,01. Може ли да ползвам този къстъм и дали ultrasnow може да отключи 05,12,01 на iOS 4.2.1. Обърквам се, защото като направя проверка в "Джейл/Ънлок" ми дава, че може да се отключи, но в темата на ultrasnow пише "baseband 05.12.01 (3.1.3)".

Публикувано

Преди бях с 4.1 и с baseband 06,15,00, но след хардуерен ремонт си понижих basebanda на 05,12,01 и сега съм на 3,1,3. Искам да си инсталирам версия от 4,0 нагоре.

Публикувано

Иска ми се да си направя рестор на телефона, защото не е добре, но не мога да се ориентирам в темите точно за този baseband как да кача нова iOS. Иска ми се да е от 4.0 нагоре, но незнам как да натравя точно такъв къстъм. Няма проблем и 3.1.3 пак да сложа, но също така се завъртъм в един кръг. Може ли да ми предложите някакъв вариант за рестор?

Публикувано

4.2.1 не ти ли харесва?

Омръзна ми да чета в тази тема едно и също нещо.

Една страница обяснение и десет повторение.

Публикувано (редактирано)

Ами да харесва ми 4.2.1. По тона Ви разбирам, че въпросът ми е много елементарен, но от прекараните часове в форума и изчетени десетки да не кажа стотици страници никъде не намерих отговор на въпроса: Мога ли да инсталирам 4.2.1 на 3G с baseband 05.12.01. Искам да попитам, защото както вече се разбра съм платил една камара пари за предната ми грешка (06.15.00)? Ако не Ви се отговаря на тъпи випроси - ми недейте. Постът ще потъне в темата, други съфорумници ще питат други тъпи въпроси и т.н. Извинявайте.

Редактирано от kstamenov
Публикувано

Ами точно този инстумент ме изуми. Попълвам следните данни: iphone, 3G, 4.2.1, 05.12.01. Дава ми, че може да се активира с ultrasnow, но след като прочета темата се оказва, че ultrasnow отключва:

Ето кои baseband-и отключва Ultrasn0w

iPhone 4

baseband 01.59.00 (4.0/4.0.1/4.0.2/работи и под 4.1, при качен кастъм 4.1 със запазен бейзбанд)

iPhone 3GS, 3G

baseband 05.15.04 (4.2.1) - нужно е инсталиране на baseband 06.15.00 от iPad. За повече информация Update 2 тук

baseband 05.14.02 (4.1) - нужно е инсталиране на baseband 06.15.00 от iPad. За повече информация Update 2 тук

baseband 05.13.04 (4.0/4.0.1/4.0.2/работи и под 4.1, при качен кастъм 4.1 със запазен бейзбанд)

baseband 05.12.01 (3.1.3)

baseband 05.11.07 (3.1.2)

baseband 04.26.08 (3.0)

Според мен ultrasnow работи замо с 3.1.3 за моя baseband.

След като разбрах, че не може исках да пробвам с версията 3.1.3, но след попълване на данните в "инстумента" става ясно, че мога да jealbreak-на с redsnow 0.9.4. Влиазм в темата на redsnow и виждам:

redsn0w 0.9.4

Внимание redsn0w 0.9.4 прави само Jailbreak! Отключване на модема за сега НЕ!

Списък с поддържаните устройства:

•iPhone 2G

•iPhone 3G (Само Фабрично Отключени!)

•iPod 1G

•iPod 2G (Само тези, на които серийния номер НЕ започва с «MC»)

Ами извинете ме и мен, но така ги разбирам нещата. Наистина се извинявам, ако нещо не съм разбрал и Ви занимавам с типи въпроси.

Публикувано

Мен главата ме заболя като си платих понижаването на baseband-a хардуерно (благодаря на екипа от форумния сервиз, телефона работеше много добре преди отново да го прецакам, все пак рабоя с него, а не го гледам във витрина). Не съм обиден, просто исках да попитам, защото съм се опарил. Можеше да ми отговориш с този пост по рано, а не да изпишем половината тема. Не бях сигурен, че чрез къстъм ще мога да го отключа без отново да се прецакам.

Публикувано

Айде точка на проблема, започнахме да задълбаваме за елементарен за Вас проблем и не чак толкова за мен. Разбрах, благодаря. Ако имаш път към София пиши на ЛС, ще се запознаем, телефона ще ми погледнеш ( :Angel: ) и бира ще пием. :cheers:

Публикувано

kstamenov, нали затова е къстъм бре, за да не ти вдигне бейзбанда. Щом сега се отключва, значи с къстъм 4.2.1 пак ще се отключи, защото тъпия бейзбанд си остава 05.12.01. Омръзна ми едно и също нещооооооо.

• 1 месец по-късно...
Публикувано

Имам малък проблем(абе голям е) имам 4-та с версия 4.1 исках да го ъпд до 4.3.3 направих следното дадох restore със shift и прикачих 4.3.3 и от там се започна с проблемите! Показа ми че го качва, чаках го 10 мин г/д и точно преди да свурщи ми написа error 3194(Itunesa) , и в момента тел-а ми не е активен. Показва че трябва да се свърже с Itunes, ок свързвам го и която и версия да прикача непрекъснато ми я дава пак error 3194.Молч за някакъв адекватен отговор Itunes не ми разпознава тела (доста ми е напечено) мерси предварително! :(

• 2 седмици по-късно...
Публикувано

Здравейте, имам айфон 3гс 32гб който е с 4.3.3 и фирм. 05.16.02... Купих си го от глобул с тяхна карта и там ми го активираха. Направих му джейл със "сидиа.ком" и започнах да си инсталвам приложения, после му добавих и др глезотийки :))), но стана така, че глобул не ми е вече на оферта и искам да си сложа лупската карта,но... ударих на камък!!! Инсталнах мобайл субстрейт и след това ултраснол, но лупската ми карта не дава никакъв резултат :( ПОМАГАЙТЕ И ИЗВИНЯВАЙТЕ АКО Е ЗАДАДЕН НЕКОНКРЕТНО ВЪПРОСЪТ!

Публикувано

Е какво има за помагане, телефона ти е заключен към Глобул и на този етап с този фирмуеър 4.3.3 можеш да го ползваш само с тяхна карта.

Публикувано

Значи просто трябва да чакам... и леко съм се подхлъзнал и съм си качил 4.3.3???? Дано скоро има лек на проблема ми :)))

Публикувано

Здравейте. Джейлнах айфон 3г 4.2.1 и се опитах да го ънлокна, но не става. Седи си, че търси мрежа и след известно време изписва, че няма налична мрежа. Ще ви бъда благодарен, ако ми помогнете! :)

Публикувано

Колега последния отключваем baseband е 05.13.04,на горе ЛОШО, ако искаш да останеш без работещ GPS можеш да го отключиш - но си е за твоя сметка :Wink:

• 2 седмици по-късно...
Публикувано

Имам проблем, мисля че се набутах като си взех точно този телефон 3Г 16гб, иначе от iPhone съм много доволен но ако всичко му е ток и жица, а този докоолкото виждам не е ънклокнат.

Version :3.1.3

modem firmwre:05.12.01

прочетох че трябва с ultrasn0w, влязах в cydia, в source добавих rapo666.ultrasn0w.com и нищо.. изписва ми че could not activate cellular data network, преинсталирам и отново така... телефона е джайлнат но не знам как да разбера с какво, казаха ми по принцип че телефона е и отключен и е говорено с бг оператори, възможно ли е да има някакъв проблем самия телефон, не софтуерен?

Публикувано

С този модем не би трябвало да имаш грижи.

Само с добавяне на репо няма да минеш, още повече че то си е по дефолт там.

Нещо си омазал.

А и такова "rApo666" няма!

Като се появиш, пиши ми на лично, ще го оправим :Wink:

Публикувано

Ако телефонът е ънлокнат, за какво по дяволите ти е ултрасноу???

П.П. Ако се окаже че не е и имаш нужда от него - спря ли 3Г мрежата преди инсталацията му? Задължително условие е!

Съобщението което виждаш е, че няма интернет през картата. Изводите са два:

Или си качил ултрата с пусната 3г мрежа, или изобщо нямаш интернет на картата и проблемът не е в ултрасноу.

Публикувано

:angry:

Когато го инсталирах 1вия път беше с пуснато 3Г. И после прочетох, че не трябва. Тогава преинсталирах целия сорс, махнах картата пак я сложих и ми изписа SIM Failure, пробрах пак да инсталирам сорса но отново ми изписа - No service, и като ми даде да рестартирам Springboarda телефона заби докато се рестартира и е вече така от доста време, не знам какво да правя. На телефона има инсталирана навигация том том, мога ли да я ползвам без да е отключен телефона?

Публикувано

Да, можеш - стига да е активиран правилно.

Спри да цитираш последно мнение! Ненужно и леко забранено.

Публикувано

Няма да съм в града няколко дни.

Като се върна във вторник ако не си се справил, ще го взема да го оправя.

Не предприемай нищо, че може да го ъпнеш без да искаш и ще се наложи отключване по друг начин, неприятен за навигацията :)

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...