johnnybravo Публикувано Октомври 27, 2011 Публикувано Октомври 27, 2011 Картофки за гарнитура на рибата: Нарязват се на едро и им се слага сол, пипер, масло и вода. Салата "Ниагара" Накъсан айзберг, рукола, сушени домати, зелени маслини с бадем, козе сирене, прошуто и портокалов дресинг: Филетиран лаврак: Сол, малко пипер и зехтин, после на сух тиган се запича и става прекрасен И на финала мъфинчетата с портокалово сорбе 10 Цитирай
LUBECA Публикувано Октомври 28, 2011 Публикувано Октомври 28, 2011 Цветенце каза, че се депресира от мъфините! Аз нищо не казвам, защото слюноотделям обилно... Цитирай
Cvetence Публикувано Октомври 28, 2011 Публикувано Октомври 28, 2011 Johnny, не го слушай. Не съм се депресирала - просто загубих всякакво желание за живот, хихихииииии 2 Цитирай
gogi6 Публикувано Октомври 29, 2011 Публикувано Октомври 29, 2011 След дълга борба с едно apple tv и безкрайно изнервяне,жена ми реши да ме успокои с тази салатка!Нищо особено,доматки(белени),чушки,маслинки,пресен босилек,моцарелка и прекрасен зехтин!Гарнирани с чудесна Анхиалска ракийка....Веднага забравям за проблемите с Tv-то и се потапям с наслада в семейна атмосфера! Цитирай
The Shaman Публикувано Октомври 29, 2011 Публикувано Октомври 29, 2011 Супер. Открих босилека това лято в Гърция. Жена ми го откри де Донесох си от там култивиран, салатен с малки листа и си го отглеждам. Салатата не е същата без босилек а и какъв сос за риба става от него Цитирай
gogi6 Публикувано Октомври 29, 2011 Публикувано Октомври 29, 2011 Е,наздраве,но да оставим техниката малко настрана Цитирай
johnnybravo Публикувано Ноември 1, 2011 Публикувано Ноември 1, 2011 Подготовка за тази вечер - Бут от млечно теле 1 Цитирай
Alxx® Публикувано Ноември 1, 2011 Публикувано Ноември 1, 2011 Вили, с какво бориш млечната киселина в месото? Че, иначе е вредничко за дърти 'ора... Цитирай
The Shaman Публикувано Ноември 1, 2011 Публикувано Ноември 1, 2011 Това е доста пресилен градски мит Не, че е много полезно, но няма да ядеш сукалче всеки ден я 1 Цитирай
johnnybravo Публикувано Ноември 1, 2011 Публикувано Ноември 1, 2011 Това месо е в менюто ми два, до три пъти в годината. Спазвам всички пости - Коледен, Великденски, Петров и Богородичен. През останалото време ям основно риба и пиле. Не пуша, а алкохол приемам като лекарство - по 50 грама хубаво уиски вечер или по една чаша червено вино. Има доста по-вредни навици, върху които трябва да се замислят хората, на първо място са цигарите 4 Цитирай
Alxx® Публикувано Ноември 1, 2011 Публикувано Ноември 1, 2011 Прав си, спор няма! Хватката е в това, че ти си в топ форма, а останалите... Цитирай
johnnybravo Публикувано Ноември 1, 2011 Публикувано Ноември 1, 2011 Продължение в картинки: Merlot Solitaire Elenovo 2007 second round - Merlot Solitaire Elenovo 2004 (елексир, дори и за капризни ) Малко мъфини (взе да става банално, но гостите са други ) За финала вместо диджестив Макар, че любимото от този клас ми е Knob Creek 1 Цитирай
johnnybravo Публикувано Ноември 2, 2011 Публикувано Ноември 2, 2011 Както е тръгнало... В петък пак имам гости, менюто ще е рибно. Цитирай
tonygti Публикувано Ноември 2, 2011 Публикувано Ноември 2, 2011 Ехх все по такива гости да ходиш.... хапваш, пийваш все хубави неща. То по-добре от ресторант... Цитирай
johnnybravo Публикувано Ноември 2, 2011 Публикувано Ноември 2, 2011 Гарантирано е по-добре от ресторант, така е винаги, когато менюто се знае предварително. Няма нужда от заготовки, продуктите са свежи и не се налага да се замразяват. Фурната ми е 90см. и е по-широка от повечето конвектомати, които са по ресторантите. Побира се цяло агне 10-12кг. или цяла сьомга 3-5кг. Използвам малкото време, когато съм си в София да се видя с приятели и винаги съм предпочитал това да става в домашна обстановка. Посудата и приборите са ми професионални. Любимите ми магазини не са само за електроника, голям фен съм на магазини от типа на Genesis, в които могат да се намерят доста полезни неща за кухнята. Друга марка, на която съм фен е WMF, малко са ресторантите, които могат да се похвалят с подобно ниво 2 Цитирай
johnnybravo Публикувано Ноември 2, 2011 Публикувано Ноември 2, 2011 Ето на това му се вика сметка без кръчмаря Хола ми е 67 кв. м. но жена ми не е фен на компании, които идват вкъщи и са по-големи от 6 човека. Цитирай
matrix4o Публикувано Ноември 2, 2011 Публикувано Ноември 2, 2011 Зимата идвам горе в хотела аз Цитирай
johnnybravo Публикувано Ноември 2, 2011 Публикувано Ноември 2, 2011 Тази зима хотела е друг и се намира в Банско, иначе лятото твърдо в Слънчев Бряг на пясъка Да се върнем към темата Когато правите филе от лаврак или някаква друга риба, може да направите разрези като на наденица, така рибата се осолява по-добре, виждал съм да слагат в разрезите розмарин или прясна мащерка, но за мен рибата само със сол и малко пипер е най-добре Добре е да се залива леко със зехтин, така рибата става значително по-сочна. 1 Цитирай
tonygti Публикувано Ноември 2, 2011 Публикувано Ноември 2, 2011 Тази зима хотела е друг и се намира в Банско, иначе лятото твърдо в Слънчев Бряг на пясъка Мислех, че онова приятно хотелче в Пампорово (или Боровец, вече не помня) е твое. Цитирай
johnnybravo Публикувано Ноември 4, 2011 Публикувано Ноември 4, 2011 Менажирахме го, иначе е на един приятел. Ето едно телешко варено от вчера: Телешки джолан (задължително с кост ): Зеленчуци за бульона: Целина, лук, морков и малко чесън. Обелват се, нарязват се на едро и се слагат при джолана: Аз слагам солта в началото, добре е да се сложи и малко зехтин, но не е фатално ако забравите, защото джолана пуска мазнина Слагате на котлона, който е на макс в тенджера под налягане (в малката теджера съм боднал един телешки език, но той е скука ) и изчаквате да се "разфучи", тогава намалете силата на котлона и засичате два часа. Джолана става, по-бързо, но хватката е да извадим всичко от кокала и ставите Извадете джолана и изчакайте малко да изстине, а бульона прецедете. Сега нарежете малко картофи, моркови и една зелена чушка и ги сложете в бульона да се сварят, чушката и трябва най-малко, за това се слага последна. През това време обезкостете джолана. Когато зеленчуците са готови, добавете нарязаното месо. Това е, днес отново mediterranean 2 Цитирай
The Shaman Публикувано Ноември 11, 2011 Публикувано Ноември 11, 2011 Ловите си две бели рибки, може и да си ги купите. Почиствате ги, препоръчвам люспите сe отстранят преди да ги изкормите. Измивате ги и ги нарязвате на шайби и ги посолявате: В някакъв съд, смесвате царевично брашно, бяло брашно, малко червен пипер и щипка хлебна сода: Овалвате шайбите бяла риба в готовата смес: Запръжвате в нагорещен тиган до постигане на желания резултат: 5 Цитирай
lelopexa Публикувано Ноември 11, 2011 Публикувано Ноември 11, 2011 Аз като вляза в тази тема и се депресирам... Цитирай
Pe6o666 Публикувано Ноември 11, 2011 Публикувано Ноември 11, 2011 Нали Аз я преглеждам набързо... Шамане, май трябваше да се видим онзи ден, да похапнем рибок, това-онова Цитирай
algor Публикувано Ноември 11, 2011 Публикувано Ноември 11, 2011 Неоле, срещата може у нас да я направим, но основните готвачи да бъдат Гоце, Джони и Шамана. Направо се сещам какъв апокалипсис унищожителен ще настане, ако ги оставим три часа преди началото на срещата в кухнята... 2 Цитирай
Pe6o666 Публикувано Ноември 11, 2011 Публикувано Ноември 11, 2011 Две седмици преди събитието, спирам да ям за да има място Завиждам ви, аз един път реших да си нарежа суджук с машината и си отрязах половината пръст. Добре че зарастна! Жената сега не ми дава да припаря до кухнята Не се и натискам де... 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.