Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

Аз си изтърпях наказанието, нали постя и можех да ям само от салатите и плодовете.

  • Отговори 1,6k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

  • The Shaman

    349

  • johnnybravo

    346

  • Alxx®

    89

  • pepo1919

    50

Публикувано

Джони,един въпрос:

Рибата изпечена в сол,това ясно,но гледам някакви рецепти с добавяне на белтък и не ми е ясно,каква е неговата функция?

Публикувано

Слага се за спойка, така се запушват мини фугите, които се получават и се задушава по-добре. Показвал съм как се прави в пост #161

Малко по-назад във времето:

Лаврак ~2кг.

dsc00397ea.jpg

Подложка от морска сол:

dsc00400yg.jpg

Девесил върху рибата и лимони + девесил в корема.

dsc00401v.jpg

Покрива се със смес от морска сол, белтъци на сняг и три вида пипер на зърна.

dsc00402lt.jpg

Фурна 90см (събира и агне smile.gif ) пече се около 1 час, в зависимост от размера на рибата.

dsc00403nh.jpg

Краен резултат:

dsc00406cq.jpg

Не е фатално ако не се сложат белтъци, само трябва да се напръска с малко вода и пак става, така правят в повечето ресторанти. :)

Аз слагам белтъци и малко пипер меланж в солта за по-добър аромат.

Портокалите ги слагам само на сьомга, иначе при други риби слагам лимон.

Публикувано

:smile:

Аз съм като готвачът от "Под Обсада"

:offtopic:

Малко от младежките години в каят на 80-те :smile:

88643447.jpg15476187.jpg

За тази снимка обичам да казвам, че дървото беше право преди да го ритна :smile:

18059920.jpg

Публикувано

И сега ако кажеш, че още сваляш шпагата - ще те призная! :)

И аз съм с нелошо минало в бойните спортове, но напоследък не съм практикувал активно ;)

Публикувано

Говорете ми за бойни спортове :tooth: :tooth: :tooth: :tooth:

Май трябва да отворим отделна тема ;)

Публикувано (редактирано)

Искам да кача снимка от телефона, но неможе

(null)

Направих снимка за Шаманчето, още суши...

Редактирано от baronbg
Публикувано

Инсталирай си Uploadr.

Това Уасаби, ми взе здравето и ми отпуши носа :)

Публикувано

Значи не ядеш люто :tooth:

Публикувано

Преди десетина дни още бях в чоБанско и от скука скочихме до Серес за един обяд. Там си имаме един любим ресторант, който не е за изпускане. Ако ходите към Солун, можете да се отклоните през въпросното ресторантче, което ще ви увеличи маршрута с не повече от 20 км. Ресторанта се казва Ellinon Geuseis интериора е уникален, много напомня на стара бакалия и създава супер уют. До момента сме били 3-4 пъти и всеки път оставаме супер доволни, цените също са много приятни. Ето менюто, нещата излизат като от снимките :)

Аз също направих малко снимки, но само със снимки е трудно да се пресъздаде атмосферата на това местенце.

img0457yu.jpgimg0459oo.jpgimg0460n.jpgimg0463j.jpgimg0467ts.jpgimg0470uz.jpgimg0477f.jpgimg0478mr.jpgimg0479vc.jpgimg0480sl.jpgimg0481yun.jpgimg0482zb.jpgimg0483lr.jpgimg0484ke.jpgimg0487tj.jpgimg0491ux.jpgimg0485rf.jpg

Адресът е:

Makedonomachon 35

Serres

Greece

Публикувано

Абе няма ли кой да я затвори тая тема бе !?!?!!?

Публикувано

'Айде не се оплаквай от холестерола, виж че само риби и октоподи, няма нищо на кокалче :(:tooth:

Публикувано

cvalio, oбичам бре а и не се оплаквам :)

Публикувано

Шамане,откъде купи риба Тон за сушито?

Публикувано

Ааааа, не съм го правил аз :) Иначе можем да те уредим с тон :)

Публикувано

Това суши мисля, че е от и в Happy Bar & Grill. Иначе свежа риба тон има в Метро и се върти около 40 лв. за килограм. Хубаво е, че я има и на дребни разфасовки, преди я вкарваха на големи парчета между 2 и 4 килограма. Бяха вакумирани в едни големи кутии, даже един момък, който отговаря за рибите на Метро в Буграс ми каза, че вътре има газ, който пречи на рибата да се окислява.

Аз си купувам доста често, но не за суши а за тартар от риба тон:

Тартар от риба тон

dsc01341zm.jpgdsc01343h.jpgdsc013440.jpgdsc01345s.jpgdsc01347qz.jpg

  • 2 седмици по-късно...
Публикувано

Няма да показвам ядене, но ето една от трите оригинални бутилки червено вино, които отворихме след 22 години :)

imageyih.jpg

Публикувано

Еваларка :smile: аз, с такава няма как да се уредя. На мен ми се полагаше това, който не го е пробвал - да си вземе:

4761367372198956301334565896I5jgcripj6qmVXcn6pmv_m.JPG

Публикувано

Банално, но това беше за великден

img0739uh.jpgimg0741tt.jpgimg0748vd.jpg

Публикувано

Част от подготовката за тази вечер:

Кошнички от пармезан:

Загряваме плосък тиган:

img0810r.jpg

Поръсваме с настърган пармезан. Хубаво е сами да си го настържите, защото това, което го продават в готов вид се прави от кората, която иначе се изхвърля :)

img0816fh.jpg

Предварително си напълнете втори тиган с вода, където да стопирате процеса на запичане. По този начин ще ви се стегне "палачинката" и ще я извадите много лесно :)

img0817k.jpg

Изваждате с някаква шпатула:

img0818i.jpg

Слагате върху обърната чаша и чакате да се "удърви" :)

img0819bs.jpgimg0815co.jpg

Аз ще сложа в тях тънко нарязано прошуто и едно чери за цвят :)

Довечера повече ;)

Малко по-завършен вид :)

img0825nx.jpgimg0826hc.jpg

Ето и основното - Печено Млечно теле... отново :)

img0827l.jpg

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...