johnnybravo Публикувано Март 28, 2013 Публикувано Март 28, 2013 Лятно меню: Едър чернокоп, свежа салата и бяло вино от Нова Зеландия - Saint Clair, Vicar's Choice Sauvignon Blanc - 2012 Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
The Shaman Публикувано Март 29, 2013 Публикувано Март 29, 2013 Пълнено, пилешко горно бутче със сирена и подправки... Продукти за 4 порции 4 големи пилешки бутчета 1 голям сварен картоф 1 яйце 50 г синьо сирене 50 г пушено сирене 50 г кашкавал 3-4 листа прясна салвия 1 малко клонче пресен розмарин 3-4 стръка пресен риган 3-4 стръка прясна мащерка сол и черен пипер на вкус Приготвяне * За пълнежа настържете на ренде картофа и видовете сирене. Смесете ги с яйцето и нарязаните подправки. Ако нямате пресни, ползвайте сухи подправки. Овкусете със сол и пипер и разбъркайте. * Измийте добре бутчетата и ги овкусете със сол навсякъде. С пръсти внимателно отделете кожата от месото откъм отрязаната им широка страна. Само я повдигнете като внимавате да не я разкъсате. Прокарайте пръсти под кожата на цялото бутче. Колкото по-голяма част успеете да отделите, толкова по-добре. Целта е да направите джоб, в който да може да сложите повече плънка. * Разпределете пълнежа за четирите бутчета. Нанесете го под отделената кожа като се стараете да има пълнеж навсякъде. * Сложете напълнените бутчета в тава и сложете около тях цели клончета пресни подправки. Поръсете с черен пипер. Ако месото не е достатъчно мазно може да полеете леко със зехтин или масло. * Не слагайте течност. Хубаво е месото да се изпече само в собствените си сокове и мазнина. Но, ако ви се стори сухо, налейте малко вода, бира или бяло вино. След като бутчетата са изпечени отстранете клончетата с подправки. Ето и изпечения вариант. * Сервирайте месото топло с бира или ледено бяло вино. За гарнитура може са направите картофено пюре или сотирани зеленчуци. Да ви е сладко! Рецепта: Йоли 6 Цитирай
gogogetov Публикувано Март 29, 2013 Публикувано Март 29, 2013 Изглежда доста апетитно. Начина на приготвяне и точните съставки ще може ли? Цитирай
hidalgo Публикувано Март 30, 2013 Публикувано Март 30, 2013 Пиле Строганофф /не съм сигурен за правописа/ По рецепта на : 4 Цитирай
johnnybravo Публикувано Март 31, 2013 Публикувано Март 31, 2013 Закриване на сезона Sent from my iPhone using Tapatalk 6 Цитирай
algor Публикувано Март 31, 2013 Публикувано Март 31, 2013 Аз ще си позволя да постна и да препоръчам нещо, което не съм сготвил аз. Агнешки котлетчета мариновани. Направо се топят в устата, вкуса е невероятен и ако не се прочете заглавието няма да знаете, че папкате агнешко, а за месцето нямам думи колко е крехко и сочно. За ресторант "Едно време" говоря на езерото Ариана. Всеки път като ходя там първо това си поръчвам първо, а после се гледат другите работи. 5 Цитирай
The Shaman Публикувано Март 31, 2013 Публикувано Март 31, 2013 Гледах и другите снимки Вкусотии Цитирай
algor Публикувано Март 31, 2013 Публикувано Март 31, 2013 Да, Шамане, но заради тия ребърца определено си струва човек да отиде да ги опита. Като идваш насам свиркай да минем да почерпя по едни, та да кажеш после тук дари съм преувеличил. 1 Цитирай
hidalgo Публикувано Април 1, 2013 Публикувано Април 1, 2013 Тук бях само чирак и се грижех това което остане от продуктите да не се изхвърля :biggrin: 5 Цитирай
Asen_77 Публикувано Април 7, 2013 Публикувано Април 7, 2013 Пастърва във фолио с лук и моркови И малко салатка 2 Цитирай
hidalgo Публикувано Април 7, 2013 Публикувано Април 7, 2013 (редактирано) Баничка по рецептата на @johnnybravo от стр. 6, малко попроменена само - корите ги "набръчках" малко като ги слагах в тавата. Редактирано Април 7, 2013 от hidalgo 4 Цитирай
arm11 Публикувано Април 8, 2013 Публикувано Април 8, 2013 Здравейте, понеже започва "сезона" на диетите реших да напиша някои важни неща, които може би не всеки знае и е наясно. Първото и най-важно нещо е да бъдете последователни. Не очаквайте резултат за 1-2 седмици. Много хора започват диета и като се уморят от нея и не видят резултат за 10-15 дни и продължават със старият начин на хранане. Не пропускайте хранене!!! Повечето хора си мислят, че като не закусят и си спестят обяда т.е. гладуват и ще отслабнат. Уви истината е друга. Метаболизма е процеса, който отговаря за изгарянето на мазнини. Бърз метаболизъм - много изгорени мазнини и обратното. За да ускорите своя метаболизъм, обаче трябва да приемате свежа храна на всеки 3-4 часа т.е. трябва да се храните поне 5-6 пъти дневно. Яденето на 5-6 хранения на ден ще донесе постоянен поток на високо качествени хранителни вещества, отколкото да го засипвате с големи количества храна, които ще се съхраняват като мазнини. Не е важно колко калории приемате, а колко изгаряте, а при хранене 1-2 пъти на ден метаболизма е толкова забавен, че едва ли изгаряте много. Ако сте от хората, които чувстват постоянен глад се уверете, че приемате правилните храни. Такива с по-високо съдържание на протеини и ниско на въглехидрати. Не бягайте от мазнините! Просто се информирайте кои от тях са полезни. Орехи, бадеми, зехтин. Знам, че звучи плашещо толкова много хранения на ден, но когато човек е информиран и знае какво прави нещата се получават. Не е срамно да си приготвите храната предишният ден и да си я вземете с вас в работата или където сте. Каква всъщност може да се яде и какво не? Ами моето меню включва предимно телешко месо, пилешко и риба, белтъците на яйцата, зеленчуци, плодове, ядки и семена. Закуска - 1 кисело мляко 0.1% масленост, овесени ядки, ленено семе, какао, семена чиа, годжи бери, лъжица мед. Събота - 10 белтъка. Неделя - принцеси с черен хляб и телешка кайма. Обяд - 250-300гр. месо и около 200-250 грама ориз. Следобед - 3 банана. Вечеря - 250-300гр. месо и салата (зелена, краставици и домати, рукола, спанак и т.н.) Последно хранене - 3 кивита. Да вметна само, че съм спортист и тренирам доста (9 пъти в седмицата). Ясно е, че не всеки има време и възможност да тренира толкова, но трябва да се движите. Качвайте се по стълбите, нищо не ви пречи да си правите 2-3 интензивни изкачвания да речем до 6-ия етаж, 3 пъти седмично. Винаги може да си направите и тренировка вкъщи. Поинтересувайте се какво е Кросфит (CrossFit) тренировка. За хората от София, мога само да кажа, че имаме страхотна планина на 10-20-30 минути път. Една разходка събота или неделя няма да навреди на никого. Когато огладнея между другото хапвам извара. Тя има умопомрачителни показатели откъм хранителни стойности. Понеже е леко казано безвкусна й слагам шарена сол или нарендена краставица. Приемайте не повече от 5 грама сол на ден, като се старайте да я комбинирайте - обикновенна, ниско йодна или хималайска. Когато имате желание, може да комбинирате определи храни и да правите вкусни неща. Например - оризови бисквити (оризовки) полезни, но без вкус, намазваме ги с извара и запичаме на скаричка. Като станат готови им слагаме резанче домат и малко сол. Става идеално. Избягвайте готовите храни, сосове, сладките неща. Пълни са с консерванти, оцветители, глутен и т.н. и т.н. Поинтересувайте се и се научете сами да си приготвяте храната, било то основно или десерт. Моят личен съвет е да избягвате всички хапчета, ел-карнитини и т.н. Ако нямате волята и знанието нищо няма да ви помогне. И накрая запомнете: Човек е това, което яде! 9 Цитирай
Alxx® Публикувано Април 8, 2013 Публикувано Април 8, 2013 Тоше, трябваше да споменеш ръста и теглото си, за да не се чудят на количествата храна която хапваш Имам конкретно питане: От кой производител купуваш пилешко? Преди три години се бях нахъсал и млатех основно филе, без никакви вредни мазнини и пр. Резултат: постегнах се, но ми пораснаха паласки(!!!) и имах някои мъжки проблеми. Оказа се, че масата пилешко на пазара е фраш със женски хормони. Цитирай
arm11 Публикувано Април 9, 2013 Публикувано Април 9, 2013 Пилешкото принципно съм го свел до минимум, точно поради тази причина. Иначе си го купувам от една месарница близо до нас. Цитирай
The Shaman Публикувано Април 9, 2013 Публикувано Април 9, 2013 Доста митове има за това пилешко... и не само за него. 1 Цитирай
djokando Публикувано Април 11, 2013 Публикувано Април 11, 2013 Пилешко,свинско,гъби,моркови,картовки,кисели краставички,пресен джоджен,подправки и 3-4 часа на 190 градуса )) после ще го видим и готово !! След 3 часа )) 5 Цитирай
arm11 Публикувано Април 12, 2013 Публикувано Април 12, 2013 Ето нещо много лесно и супер полезно: 1 литър изворна вода 2 лимона 1 краставица 1 пакет прясна мента Всичко се нарязва и се слага във водата. Оставя се 24 часа в хладилник, прецежда се и може да се пие. Водата става с лек аромат на мента и вкус на лимон. Това действа на организма супер детоксикиращо. Препоръчвам го на хора, които пият алокохол и се хранят с полуфабрикати и т.н. 10 Цитирай
bombastyk Публикувано Април 13, 2013 Публикувано Април 13, 2013 Това си го правя всеки ден. Даже и в момента си го приготвям, че вечерта беше тежка, а идва събота и неделя. Цитирай
arm11 Публикувано Април 13, 2013 Публикувано Април 13, 2013 Между другото от тази вода може да си направите супер сутрешен зелен чай с мед. Чудесно начало за старт на деня. Откажете кафето Цитирай
hidalgo Публикувано Април 13, 2013 Публикувано Април 13, 2013 Здравейте, ... Човек е това, което яде! Аз имам един въпрос - понеже никъде не споменаваш хляб и тестени изделия /паста/ как стои въпроса с тях? Добре ли е да се приемат, ако да - кога? Цитирай
The Shaman Публикувано Април 13, 2013 Публикувано Април 13, 2013 Никаква полза от тях според мен. Зарязал съм ги на 95%. Цитирай
pepo1919 Публикувано Април 13, 2013 Публикувано Април 13, 2013 Тестени изделия и "паста",нямат нищо общо! Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.