goce kostadinov Публикувано Април 19, 2013 Автор Публикувано Април 19, 2013 Глупости. 85% от холестерола се произвежда от организма и само 15% идват от храна. Аз ям по 8 цели яйца на ден, ям и сланина и холестерола ми е в норма, кръвно 120/60 на 42 години. Когато пушех и пиех като свиня, ходих и до кенефа с колата и се хранех по предписания от преди 35 години - холестерол 3 пъти над нормата, кръвно 160/110. Прочетете малко и не лишавайте организма от важни вещества. Разбира се, с нищо не трябва да се прекалява. Тони е е абсолютно прав. 1 Цитирай
algor Публикувано Април 21, 2013 Публикувано Април 21, 2013 Пиши и във фейса на лично и ще ти даде координати и начини за получаване. В четвъртък към 17 часа си взех поръчката, прибрах я в хладилника, но в 20 заминах и се прибирам току-що. От всички видове бонбони заръчах, плюс една карамелена торта. Ще споделя мнение утре за вкуса, но сина каза, че бонбоните били уникални, а тортата не бил опитал за сега. 1 Цитирай
gogogetov Публикувано Април 27, 2013 Публикувано Април 27, 2013 Рецептата е лесна, продуктите са ясни. 2 Цитирай
mimeto83 Публикувано Април 27, 2013 Публикувано Април 27, 2013 Прекрасно е , само да я нямаше главата ,че ме гледа някак жално. Шамане наздраве , единствената мастика която харесвам и мога да пия е 12-ската. Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Цитирай
The Shaman Публикувано Април 27, 2013 Публикувано Април 27, 2013 По-мека е 12-ката. Пробвай пломари със синия етикет 1 Цитирай
mimeto83 Публикувано Април 27, 2013 Публикувано Април 27, 2013 Мъж ми пие пломари само , но определено не е моето пиене. Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Цитирай
johnnybravo Публикувано Април 27, 2013 Публикувано Април 27, 2013 Шамане, пробвай Ouzo Plomari Adolo, предполагам, че ще те грабне. 2 Цитирай
Kimi Публикувано Април 27, 2013 Публикувано Април 27, 2013 Може и Ouzo Barbayanni Green! Много меко и влиза добре! Цитирай
BulgarianSS Публикувано Май 1, 2013 Публикувано Май 1, 2013 Пиле на бутилка: Преди да влезе във фурната: Sent from my iPhone using Tapatalk 2 5 Цитирай
Grievous Публикувано Май 1, 2013 Публикувано Май 1, 2013 Много заплашително е скръстило крила. В бутилката има бира, нали? Цитирай
BulgarianSS Публикувано Май 1, 2013 Публикувано Май 1, 2013 Разбира се След 10-тина мин. е готово и ще покажа крайният резултат. Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Краен резултат: Sent from my iPhone using Tapatalk 2 7 Цитирай
johnnybravo Публикувано Май 5, 2013 Публикувано Май 5, 2013 Всичко е Home Made Sent from my iPhone using Tapatalk Sent from my iPhone using Tapatalk 11 Цитирай
BulgarianSS Публикувано Май 6, 2013 Публикувано Май 6, 2013 Sent from my iPhone using Tapatalk 2 4 Цитирай
Monro Публикувано Май 10, 2013 Публикувано Май 10, 2013 5 отрови дневно гълтаме с храната (снимка) Четете етикетите нали? Цитирай
eek Публикувано Май 12, 2013 Публикувано Май 12, 2013 Ягодов тарт супа от миди Паламуд с картофи на фурна Пастърва на скара със зеленчуци. Това беше по великденските празници 4 Цитирай
BulgarianSS Публикувано Май 12, 2013 Публикувано Май 12, 2013 Блатът какъв е? Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Цитирай
eek Публикувано Май 12, 2013 Публикувано Май 12, 2013 Маслено тесто. 3-4 жълтъка 1 пакет масло 175г. 1 водна чаша брашно, 1 водна чаша захар Ванилия Цитирай
arm11 Публикувано Май 12, 2013 Публикувано Май 12, 2013 Позволявам си да копирам една статия, която смятам, че ще е полезна на много от вас. Много хора правят подобна грешка, а е важно да се знае, че не е редно. Естествено, с това не искаме да кажем, че трябва да изключим плодовете от храната си. Просто трябва да ги ядем в опраделено време и задължително не след храна, за да използваме всичките им предимства и да избегнем неприятностите (като например подуване на стомаха). Ябълките и крушите са особено богати на пектин (разтворими растителни влакна), което позволява да се ограничи повишаването на нивото на кръвната захар. Мускулите бързо усвояват енергията от плодовете. Но когато се ядат заедно с друга храна, това не позволява на организма да усвои другите хранителни елементи, като същевременно плодовете загубват качествата си (витамини и др.), заради които са били изядени.Ето защо е голяма грешка да се ядат плодове след хранене .Един пример - за да бъде усвоена скорбялата, трябва задължително да се придружава от ензима птиалин, който се намира в слюнката. Повечето плодове разрушават птиалина. Така че скорбялата не може да бъде усвоена, когато в стомаха има и плод. Под действието на топлината и влагата храната в стомаха ферментира. Получава се подуване и разстроено храносмилане. Когато плодовете се приемат заедно с белтъчно-мастни храни, например със сирене или месо, те остават по неволя блокирани известно време в стомаха, а трябва да преминат бързо в тънките черва, където обикновено се усвояват. За месото обаче е наложително да постои в стомаха, където с помощта на съответните ензими протича най-важният етап от неговото усвояване. Плодовете трябва да се ядат самостоятелно. Това правило дори би трябвало да се преподава в училище, така децата по-рядко ще имат проблеми със стомаха. Детският организъм има много защитни сили и може да се справи, докато за възрастните, и особено за по-старите хора, плодовете в края на яденето са жива отрова. Плодове се ядат винаги на гладно. Например сутрин, но поне 20 минути преди закуска, която е най-добре да бъде белтъчно-въглехидратна (пълно-зърнест хляб, житни растения, обезмаслени млечни продукти). След плодовете не бива да се ядат мазнини. Плодът предизвиква отделяне на инсулин, а това може да доведе до складиране на мазнините от шунката, яйцата, бекона или сиренето от една белтъчно-мастна закуска със солени продукти. Плодове могат да се ядат и късно вечер, точно преди лягане - поне два-три часа след края на вечерята. Можете да ядете плодове и между обяда и вечерята. Трябва само да са минали поне два часа от края на обяда и да остават още толкова до началото на вечерята. Лимонов сок без захар може да се пие винаги и да се ползва като подправка към риба или салати. Винаги когато е възможно, яжте кората на плодовете. Растителните влакна в нея подобряват чревната проходимост, освен това те са най-много именно в кората, там има дори витамини. Източник - fhl.bg С две думи, не яжте плодове след хранене. 2 Цитирай
BulgarianSS Публикувано Май 16, 2013 Публикувано Май 16, 2013 Изключително вредна закуска,но ме прихванаха лудите нещо Sent from my iPhone using Tapatalk 2 3 Цитирай
eek Публикувано Май 16, 2013 Публикувано Май 16, 2013 Рецептата 3-4 жълтъка 1 пакет масло 175г. 1 водна чаша брашно, 1 водна чаша захар Ванилия Смесват се и се правят маслени трохи. Замесва се тестото и като е готово се поставя в фолио в хладилника да стегне за 20-30 мин. През това време се приготвя пълнежа. След като тестото стегне се вади от хладилника и се разточва в размер големината на съда за тарта. След като е замесено се поставя в набрашнената форма и се надупчва с нож на няколко места.Поставя се тежест в/у тестото друга тава или форма за кекс за да не се надигне тестото докато се пече. Между формата за кекс и тестото се поставя хартия за печене за да не залепва. Така тестото се пече 20 мин. на умерена фурна 170 градуса, след което се маха хартията и формата за кекс и се доизпича до пълната му готовност. Извижда се от формата и се охлажда. Така основата за тарт е готова да бъде запълнена с всякакъв пълнеж (става като кошница). Пълнеж 1: съставки: маскарпоне или заквасена сметана (500 мл.) захар на вкус половин чаша кисело мляко ароматизатор - ванилия или ягода 1 жълатин съставките се смесват и се разбиват, след което се желират с жълатина. Изливат се в основата на тарта. пълнеж 2: съставки: ягоди - 600-700г. (изчистени и разрязани на половина) 4-5 лъжици захар 4-5 лъжици ром 1 пакет жълатин ягодите се заливат със захарта и рома и се оставя да пуснат сок, след което ако няма достатъчно сок (200 мл) се долива вода. Тази смес се желира с жълатина. Ягодите се изсипват в/у млечната смес. Яко обичате по-сладко сложете пудра захър в/у тях. Жилираният сок се слада в хладилника за да стегна. Като започне да се желира се изсипва върху подредените ягоди върху тарта и внимателно се разбърква желатина с ягодите. Слага се в хладилника да стегне. 1 Цитирай
ludiamax Публикувано Май 17, 2013 Публикувано Май 17, 2013 А някой с рецепта за шарска плескавица или място, от където мога купя готови. Никъде не съм срещал да се продава подобно нещо, а ми харесва. Цитирай
adept Публикувано Май 17, 2013 Публикувано Май 17, 2013 Да едно от момчетата, които работят при мен е от района и каза, че това е оригиналната рецепта: - 1/2 кг. кайма - 1 яйце - около 100-150 гр. (в зависимост колко е постна каймата) ситно нарязана (най-добре кълцана) сланина - 1 шепа галета - 150 гр. настърган кашкавал - 2 скилидки (или 1 стрък ако е пресен) чесън, ситно накълцан - 1 лъжица ситно накълцан магданоз - 1 глава лук (естествено пак ситно накълцан) - 1 или 2 червени чушки пак наситнени сол, пипер на вкус смесваш всичко и хубаво месиш, оформяш плескавиците и ги оставяш поне 1 час в хладилника преди да ги метнеш на грила. Ако намериш "каймак" става страшно 1 Цитирай
Alxx® Публикувано Май 17, 2013 Публикувано Май 17, 2013 Сланина се кълца, само ако е чиста телешка кайма или дивечова(глиган, елен) Ако е 50/50 теле/прасе, нищо не му трябва. С един час престой нищо не става, трябва поне 3-4 и да се размесва през 30 минути, за да се разпредели ароматът на магданоза и чесъна. Кашкавалът се добавя накрая, преди печене. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.