Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

За разлика от сръбската, македонската плескавица традиционно се приготвя изцяло от говеждо месо, затова и сланината е включена по подразбиране. Аз затова и уточних за "постната кайма" ;)

А за времето, писах "поне" ... 100% греша, ама ако чакам повече от час ми свършва бирата :tooth:

  • 3 седмици по-късно...
  • Отговори 1,6k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

  • The Shaman

    349

  • johnnybravo

    346

  • Alxx®

    89

  • pepo1919

    50

Публикувано

Черешов мъфин :)

post-63-1370187893,2514_thumb.jpgpost-63-1370187919,9254_thumb.jpg

Публикувано

Ще споделиш ли рецептата?

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Публикувано

Като голям фен на люти чушки, бих помолил за рецепти за туршия от люти чушки обаче не печени (пукани) а пресни. За пуканите правя няколко варианта и там съм се усъвършенствал :)

Публикувано
Ще споделиш ли рецептата?

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Разбира се. Ето от любимия ми сайт. Аз удвоих захарта и пак е малко. Ползвах кристална а не пудра:)

http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=1532-mufini-s-chereshi

Публикувано

Шамане, дай да се трампим - ще ми дойдеш на гости и ще ми сготвиш такива вкусотии, а пък аз ще направя някое друго бижу на жена ти, по избор ... ? Айде може и на щерката :)

Публикувано

Това в случая е едно уникално местенце в Пловдив. Влизайки в бистрото се пренасяш в Гърция, буквално :)

Иначе предложението си го бива:)

Публикувано

Как се казва това местенце ?

Публикувано

Рибарника в Тракия :)

Публикувано

а може ли да дадеш малко по подробна информация за контакт като за турист в Пловдив :) точен адрес или карта или телефон нещо... мерси

Публикувано
Публикувано

Лъже, да. Взимам точното местоположение, но праща другаде.

Публикувано

Ще се посети след месец...добре изглежда.

Иначе това ми е любимият ресторант в Пловдив.

Ето малко снимки от там.

Публикувано

Аз вчера си организирах Гръцка вечер в нашето ресторантче.

2avypyju.jpg

ytyzuqav.jpg

Октопод, скариди върху дип от авокадо и калмари (трапсала)

Набарахме един агент, който всяка сряда и неделя пътува от Гърция с хладилен бус и ни носи супер пресни продукти директно от борсата.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

Е......сигурно се повтарям ...... 'нам колко пъти вече, но тая тема я мразя !!! :p

Публикувано

Вътре в лаврака също има малко лимон и стръкче мента. Преди да се изпече се осолява и се облива с един дресинг от лимон, зехтин и мента, така се получава страхотно свежа комбинация. Пече се в конвектомат за 10-12 минути на 175 градуса (вентилатора на макс :smile:)

Сега ми докараха една риба тон 8кг, която до вчера е плувала в морето :smile:

Направих я на котлети, част от които ще направя на лакерда, останалите ще ги направя на плоча с малко сол и зехтин, като ги оставя леко розови в средата. Има да ям цяла седмица риба :smile:

photocopynr.jpg

u8ysuzuv.jpg

Малко тунинг за ~24 часа с морска сол, обезкостяване, един дафинов лист, бахар и покриване с олио, защото зехтина става нелицеприятен след престой в хладилника :smile:

6usedeny.jpg

Утре следва продължение...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

В петък пристигам на 8 км от теб. Измисляй къде ще ме водиш за риба без каяка ти :smile:

Публикувано

:offtopic: След няколко часа ми пристига новият звяр Hobie Mirage - Tandem Island, с него можем да влизаме по няколко човека ;)

Интересното е след втората минута.

Публикувано

Перфектно, значи ще ловим двамата от него :)

Публикувано

Продължението за лакердата:

След като вече са изминали +20 часа, можем да филетираме и одерем рибата:

img4717bt.jpg

Филетата нареждаме в кутия или буркан и слагаме дафиновият лист и бахара:

img4718c.jpg

Заливаме с олио и сме готови за масата :smile:

img4719z.jpg

Може да се съхранява в хладилник за дълго време, но никога не се задържа за повече от 203 дни, защото това ми е от любимите мезета. Важно е всичко да е покрито с олио за да не се окислява месото.

edit: Можете да си направите лакерда от скумрия, паламуд и сьомга, сигурно и от други риби ще стане, но не съм пробвал :smile:

Публикувано

Днес ми донесоха няколко лаврака-на скара или във фурна ще е по-добре ...? Някоя рецептичка ?

П.п : Джони на горната рецепта като го залееш с дресинга колко време стои преди да се пече ?

Публикувано

К'во печене бре? :)

П.П. Става и с херинга. Убийствено мезе за твърдо гориво.

  • 2 седмици по-късно...
Публикувано

nena5ygu.jpg

Котлетчета от сьомга с чери доматчета,зехтин ,лимонов сок и една идея бяло вино !!!

Публикувано

u6avedy4.jpg

uvyby4y8.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...