The Shaman Публикувано Януари 7, 2015 Публикувано Януари 7, 2015 Остана ми само час за подготовка. Напълнихме чантите в Кауфланд и Лидл, без да имаме идея какво ще правим. След малко резултата Пълнен картоф. Плато сирена и хамон. "Брускети" запечени с червен пипер и зехтин. Намазани с паста от извара, домашна майонеза без яйца и копър и върху това тартар от пушена сьомга. Разни други... Картофите се изпичат във фолио. Когато са готови се вадят и издълбават. Прави се смес с издълбаното от картофите, течна сметана, кисели краставички, месо, гъби или каквото искате. В издълбаните картофи слагате масло и пълните със сместа. Отгоре някакво жълто сирене и запичате. 10 Цитирай
Alxx® Публикувано Януари 7, 2015 Публикувано Януари 7, 2015 Картофите стават също с хапки обезкостен пилешки бут за пълнеж(в пакет с останалото което и ти си ползвал) и отгоре синьо сирене. Страхотно става 1 Цитирай
The Shaman Публикувано Януари 8, 2015 Публикувано Януари 8, 2015 Довечера, че жена ми я бърка. Цитирай
adept Публикувано Януари 8, 2015 Публикувано Януари 8, 2015 За майонеза без яйца, аз я правя така (Кумата ми е алергична към яйца и навремето заради нея бях изровил рецепта, стана супер и много лека и сега я предпочитаме в къщи пред нормалната): Продуктите са: прясно мляко и олио в отношение 1:2 в полза на олиото, лимон (на около половин литър олио слагам сока на един цял едър лимон), горчица (в зависимост от вкуса, аз слагам за това количество около 2 пълни супени лъжици), сол и черен пипер на вкус. Приготвяне: Млякото се сварява и след това се охлажда много добре. В пасатор се смесва всичко без лимона, разбива се за много кратко, след това добавям лимона и пасирам на пълна мощност за около 5 минути. П.С. За коледните пости бях заменил млякото със соево мляко. Пак стана 7 Цитирай
The Shaman Публикувано Януари 8, 2015 Публикувано Януари 8, 2015 Ето адаш, проверена е: http://hitrinibg.com/домашна-майонеза-без-яйца/ 1 Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 18, 2015 Публикувано Януари 18, 2015 Вчера бяхме на една сватба, на която имаше доста добро меню Салатата от омар ме впечатли най-много, но и останалите неща доста бяха вкусни. Sent from my iPhone using Tapatalk 6 Цитирай
pepo1919 Публикувано Януари 19, 2015 Публикувано Януари 19, 2015 Джони,това къде бих го ползвал? Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
hidalgo Публикувано Януари 19, 2015 Публикувано Януари 19, 2015 Въпреки, че не питаш мен, аз бих го ползвам за паста, може и пица. Цитирай
inutero Публикувано Януари 19, 2015 Публикувано Януари 19, 2015 (редактирано) На мен ми е чудно какво да правя с една връзка аспержи. :/ Редактирано Януари 19, 2015 от inutero Цитирай
pepo1919 Публикувано Януари 19, 2015 Публикувано Януари 19, 2015 В пастата си върви много! Пробвах с паста,хареса ми.Ако има и други идеи....? Цитирай
Alxx® Публикувано Януари 19, 2015 Публикувано Януари 19, 2015 Странна комбинация ми иде на ум - трюфели със сьомга. Още не смилам как ще си паснат, ама... Пилешки карета в тефлонов тиган с масло(само мъничко за старт). Подправки: мъничко босилек, индийско орехче(много, много малко) и вегета, престояли 4 часа в обилната компания на лимонов сок. По 3-4 минути от страна в тефлонов тиган, после по резен качота отгоре(италианско сирене, прилича на неузрял кашкавал) и домашна майонеза(от яйце, зехтин, черен пипер и лимонов сок). Гарнирано с бабина туршия 5 Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 22, 2015 Публикувано Януари 22, 2015 Един бърз чийзкейк По-късно и основното - руло от агнешко бутче със спанак и козе сирене. Ето го и агнешкото, което стана невероятно. Бутчето, което обезкостих. Задушавам пресен спанак със зехтин, чесън, сол и пипер. От кокалите и изрезките правя бульон, към който съм добавил чесън, сол, пипер, целина, морков, лук, зехтин и дафинов лист. От месото правя една голяма пържола, която слагам върху стреч фолио, като върху него слагам спанака, върху който настъргвам козе сирене, което по нашите стандарти е по-скоро кашкавал На финала слагам малко розмарин и мащерка. Завивам на стегнато руло с поне десет слоя фолио, след което му правя множество малки дупки с нож, за да не се взриви След което слагам рулото в тава с два пръста вода. Върху тавата слагам алуминиево фолио и печа на 170°C за 4 часа. Режа на шайби и запичам в тиган в масло или в тавата за 4-5 минути само за коричка. Гарнирам с пюре от сладки и обикновени картофи. От бульона правя сос с гъби. 11 Цитирай
Максим Костадинов Публикувано Януари 23, 2015 Публикувано Януари 23, 2015 А уж винаги си обещавам да не гледам късно вечер какво качва johnny ... Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Цитирай
The Shaman Публикувано Януари 23, 2015 Публикувано Януари 23, 2015 Патешките сърца се разцепват, измиват се и се мариноват в соев сос, олио и подправки (пикантината е идеална). Мятате на скарата само докато потъмнеят леко... 9 Цитирай
pepo1919 Публикувано Януари 23, 2015 Публикувано Януари 23, 2015 Пробвано няколко пъти-перфектно. Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 24, 2015 Публикувано Януари 24, 2015 За тази вечер съм предвидил един зъбар около 2кг. в сол. Рибата е дива и е уловена от каяк около Лефкада. Sent from my iPhone using Tapatalk 5 Цитирай
The Shaman Публикувано Януари 24, 2015 Публикувано Януари 24, 2015 Утре от мен ще има сом и бял амур... Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 24, 2015 Публикувано Януари 24, 2015 arm11, тази ще я хапнем с Пепи Вижъна, чакам го към 19:00 Sent from my iPhone using Tapatalk Sent from my iPhone using Tapatalk Sent from my iPhone using Tapatalk Нещата загрубяха Sent from my iPhone using Tapatalk 5 Цитирай
The Shaman Публикувано Януари 25, 2015 Публикувано Януари 25, 2015 Баща ми не ме изчака и ги е разфасовал 2 Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 25, 2015 Публикувано Януари 25, 2015 Гледам добре е изшлайфал сома, играло е телчето за чинии 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.