pepo1919 Публикувано Март 25, 2015 Публикувано Март 25, 2015 Това е класика.,наздраве... Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
Wayward Публикувано Март 25, 2015 Публикувано Март 25, 2015 Alxx би ли дал някаква рецепта за този ориз.Най-интересно ми е как стои така пърхав,а не слепен.Би ли дал съвети? Цитирай
The Shaman Публикувано Март 25, 2015 Публикувано Март 25, 2015 Саше, това басмати ли е или подобен? Цитирай
baronbg Публикувано Март 25, 2015 Публикувано Март 25, 2015 Още не съм открил сезона на Узото. Но само при мисълта за белени домати с прясно, домашно, мекичко, козе сиренце и заляти със зехтин, ми се пълни устата със ... 3 Цитирай
Alxx® Публикувано Март 25, 2015 Публикувано Март 25, 2015 Оризът е тайландски, с къри и масло за запичане. Рецептата е за индонезийска манджа - наси горенг, има я из нета. Пилешки филенца, ориз, грах, моркови, малко чесън, кълнове мунго(или бамбукови филизи) и много подправки - пържи се десетина минути. 250 грама ориз, още толкова пилешко филе, по стотина грама ситно рязан морков и грах. Първо запъжвате пилешкото в отделен съд на 3-4 минути. После запържвате ориза, граха, мунгото и морковите(има подобен консервиран микс в гнидъл...лидъл, де ) за 3 мин на много висока температура(уок или друг тип чугунен тиган), добавяте пилето и подправките, сваляте температурата на минимум и пържите общо десетина минути. Подправките в съотношение на вкус: Люто къри, кориандър, арабски сушен лимон(нуми басра), черен пипер и сол на вкус. Около 60 грама мазнина за всичко. Аз, ползвам масло или зехтин, кога - как. Цитирай
The Shaman Публикувано Март 26, 2015 Публикувано Март 26, 2015 Имаш предвид, пародията на masterchef 4 Цитирай
johnnybravo Публикувано Март 26, 2015 Публикувано Март 26, 2015 Беше забавно с крем карамела Всички "топ готвачи" гордо заявиха, че това е първият им крем карамел в живота. Една девойка, на която десерта беше станал като миш маш, опита да се измъкне, като обясни, че това е деструктуриран крем карамел Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
johnnybravo Публикувано Март 28, 2015 Публикувано Март 28, 2015 Намерих и снимка на това творение "деструктуриран крем карамел" Комбинацията е от два неуспешни опита. Само не разбирам, като гледам тези вкусотии, защо няма участник от форума в Мастършеф? И аз виждам много красиви момичета по улиците, но на конкурсите за красота виждам само комплексирани лакости, които ни излагат Тук ситуацията е подобна, някой си помислил, че като е направил една, две рецепти, прочетени от някой блог и се е превърнал в Гордън Рамзи. Отива човекът да покаже какво може, минава кастинга с нещо заучено и после, когато трябва да се покажат истински познания всичко се превръща в пародия. Това за съжаление е масово явление във всички сектори. Само ще припомня ситуацията с Румяна Желева, Калина Илиева и Nikolaj Barekoff. Ето и нещо по темата С един приятел ни се превърна в традиция да изяждаме по някой голям рибок всяка събота. Едно хубаво бакаляро около 2кг. и две ципури. Малко скариди и малко калмари. Скаридите през вакуума с малко чесън, пипер, мащерка и зехтин. 12 минути на 54°C в Sous Vide. Калмарите на скарата - класика Направих им от моят любим сос за мекотели. Загрят зехтин, в който слагам риган и мащерка, след което сокът от един лимон. Махам от котлона и слагам нарязаните калмари в тигана да поемат от соса. После ги слагам в плато и заливам със същият сос. Скаридите в тиган с малко зехтин, чесън, мащерка и бяло вино. След като се сервират се заливат със сос от разбит зехтин с лимон и копър. Мекотелите: И рибоците: 17 Цитирай
Alxx® Публикувано Март 28, 2015 Публикувано Март 28, 2015 Не мо'а ти млатна десет лайка, де'а 1 Цитирай
johnnybravo Публикувано Март 30, 2015 Публикувано Март 30, 2015 Днес в нас имах на гости една приятелка, която пости и направих малко мекотели: Тези четири скариди са 1кг. Едно октоподче 3кг. Поза 69 за скариди финалът: 14 Цитирай
johnnybravo Публикувано Април 4, 2015 Публикувано Април 4, 2015 Група групъри се озоваха във фурната ми Преди няколко дни един приятел ми препоръча търговец на риба, който често пътува до Гърция. Реших да го пробвам и не съжалявам, макар и да имаше малко разминаване между поръчката и изпълнението. Аз си поръчах един групър около 3кг, но получих три групъра, които тежаха по 1кг. За съжаление има подобни рискове при поръчката на дива риба. От параноя бях направил и backup с един октопод 4кг. и малко калмари. Когато отидох в магазина да си взема поръчката забелязах и пресен сафрид, който беше уловен същата сутрин, затова забих около килограм и от него Тази събота реших рибата да не е в сол а да я направя печена по класически начин. За целта посолих рибата и сложих в корема малко мащерка, розмарин, лимон и зехтин. Сложих рибата в тава, която бях покрил с хартия за печене и поръсих с малко зехтин. Хай-тек имплант, през който рибата си чати с фурната: Мързелива работа, за всичко си има програма във фурната Калмарите ги нарязах на широки шайби и ги накиснах в смес от лимон, зехтин, риган и сол, след което се овалват брашно и се пържат. Октоподът го направих на две части, едната на скара, а другата на тиган с малко сос от масло, чесън бяло вино и копър. Малко зехтин върху филетата от рибата: Десерт за любимата. За съжаление той няма как да стане в домашни условия, защото за направата му е нужен шоков замразител. 8 Цитирай
pepo1919 Публикувано Април 4, 2015 Публикувано Април 4, 2015 Ако държиш да си "мастър",смени марката на горчицата и най-вече на соевия сос. Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Цитирай
pepo1919 Публикувано Април 4, 2015 Публикувано Април 4, 2015 Да,шегата е ясна,но нищо не ти пречи да опиташ с други марки.Пак ще стане екстра Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
johnnybravo Публикувано Април 4, 2015 Публикувано Април 4, 2015 Аз използвам горчица Bornier, има я навсякъде. Соев сос мисля, че нямам в кухнята или ако има е нещо, което съм взел за еднократна употреба Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Цитирай
pepo1919 Публикувано Април 4, 2015 Публикувано Април 4, 2015 Да,а соса е Kikkoman. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
The Shaman Публикувано Април 5, 2015 Публикувано Април 5, 2015 Не видях една страница с коментари и щях да повторя Пепо за горчицата. Нео, това наистина не е горчица (то не знам тая марка имат ли нещо свястно) а това са просто съвети. Аз също не използвам соев сос. Соса Уорчестър е чудесен заместител а е и много по вкусен. 3 Цитирай
The Shaman Публикувано Април 8, 2015 Публикувано Април 8, 2015 Да. Леко ги мариновах и на скарата Цитирай
The Shaman Публикувано Април 8, 2015 Публикувано Април 8, 2015 И аз, но се оказа, че нямам Маринатата е импровизация. Мазнина, уорчестър, мед, портокал, пипер червен, черен, гарам масала, допълнитено кимион и тайната ми съставка за пилешко, канела Всичко на вкус. 2 Цитирай
Asen_77 Публикувано Април 8, 2015 Публикувано Април 8, 2015 Никога не съм слагал черита на скара. Придават ли някакъв вкус или ... Цитирай
The Shaman Публикувано Април 8, 2015 Публикувано Април 8, 2015 Уникални са. Извадих ги от торбата и замириса на лято. На клонче са. 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.