Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

@algor - You have one personal message.

Публикувано

Еми така е пичове, хем да е по-лек, хем да е по-тънък, хем да е с по-мощен хардуер и по-голям дисплей и хем да издържа повече, а батерията си е все същата и капацитета й зависи от големината й, така ще е до като не се измисли по-нова технология.

• Харесвам 1
Публикувано
imagedfj.jpg
Публикувано

Да ви кажа дисплея не е никак здрав ( падна камък върху него и го счупи ), не работи и тъча. Ще търся смяна на дисплея или целия телефон. :afraid:

Публикувано

Моя пък падна на плочките в коридора , но извадих късмет и няма и драскотина. Или е паднал по гръб или просто съм късметлийка Помислих , че явно е направен доста по здрав от четворката.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

Е ти какво очакваш и камък да неможе да го счупи ли ?

Публикувано

Следващият път очаквам някой да се оплаче, че телефонът му не е издържал на удар с брадва...

Ужас, то пък толкова хилави да ги правят напоследък - една кола не може спокойно да мине през тях...

• Харесвам 14
Публикувано

Е точно от вас не очаквах да не схванете сърказъма. Не се оплаквам... а и няма за какво, или не съм разбрал... Някой ги сменя безплатно като се оплачеш???

Публикувано

Най-накрая е в ръцете ми петичката.. Като първи впечатления - много съм доволен! Истинско бижу! Много са приятни на пипане страниците - там, където е анодизирането. Усеща се леко матово, наподобява тракпада на macbook-овете. Усеща се, че телефонът е по-лек, но след всички коментари за това, може би очаквах дори повече :) Пъргав е, всякакви интернет процедури ги извършва поне 2 пъти по-бързо от 4-ката.

Дисплеят определено придава огромна разлика, на това с което бях свикнал през последните 3 години. Наистина като го вземеш в ръка, малко ти напомня дистанционно, но в добрия смисъл на думата - имаш поглед в/у повече неща по ОС-а и апп-овете. Нещо, което току-що забелязах - всеки е наясно, че на по-големия дисплей има още един ред икони на всяка страница от спрингборда. Това, което сега открих е, че и в папките е добавен по още един ред, което за мен лично е доста полезно. Повечето ми папки са се понапълнили и сега идва мегдан за още.

Цветовете определено са по-различни, но то целия профил като че ли е малко по-жълтеникав. На една и съща снимка на цвете сравнявам определена част и на 4-ката излиза оранжево, на 5 - жълто. Иначе като цяло - по-наситени и контрастни изглеждат цветовете поне на снимките. Иначе по ОС-а не се вижда особена разлика.

По вибрацията никакви промени не усещам.

Камерата не съм имал още време да я тествам като хората, но на пръв поглед определено е по-добра от тази на 4.

Като цяло за момента впечатленията ми са само положителни и според мен си заслужава смяната с 4-ката. Вече за 4с, може да се поспори, поради близката функционалност и производителност. Но определено дисплеят и дизайнът са два от големите плюса на 5-цата.

• Харесвам 3
Публикувано (редактирано)

jokop до като не ти е в ръката и не го ползваш поне 1 ден, няма смисъл да коментираш каква минимална била разликата само на хартия. Минал съм през всички модели и разлика винаги е имало и не съм съжалявал за нито един iPhone. Много са нещата, които правят 5-цата различна от предходните модели в положителен аспект, но за да ги усетиш, ти трябват повече от 2 минути разцъкване по менюто.

Разцъквах го 30-ина минути в офис на Глобул,но не се впечатлих дотам ,че да се изтичам до първата заложна къща да си оставя 4-ката :) Предпочитам да дам още толкова пари и да си подаря новия macbook air за коледа.

Редактирано от jokop
  • Харесвам 1
Публикувано

Имах предвид, че новите неща се усещат в хода на работа с телефона, когато си го наблъскал с всички апликации, които ползваш в ежедневието забелязваш, кое е променено, колко по-бърз е итн.. Не се обиждай, но за 30 минути разцъкване на празен телефон в офис на оператор, почти нищо не може да усетиш, освен лекотата и по-големия дисплей.

• Харесвам 2
Публикувано

За мен най-големия проблем са апликациите. От 30 апове 5 са сигурно оптимизирани за 5цата. Като тук говорим за платени, малко го разбирам за неплатените, ама за апове, които се плащат и са изключително популярни ми се струва малко смешно..

Публикувано

Може би зависи какви апове ползваш. На мен съотношението ми е криво-ляво 70:30 в полза на тези оптимизирани за 16:9.

Публикувано

Примерно whatsapp, viber, fruitninja, skype, soundhound, draw и т.н. няма смисъл да изброявам

Публикувано

Изброи само безплатни, като гледам...помниш ли колко време мина, докато се оптимизират за iPhone 4 навремето?

Публикувано

На мен пък изобщо не ми пречи, че някои приложения излизат с черни ленти отгоре и отдолу. И то на бял телефон.. На черен па съвсем няма да се забелязва. Предполагам до 1-2 месеца 90-95% от по-известните приложения ще поддържат 16:9.

Много повече ме дразнеше, когато на прекрасния ретина дисплей на 4-ката имаше толкова много пикселизирани приложения.

Доволен съм от iPhone 5. Не мога да кажа как е в сравнение с 4s но със 4-ката разликата е огромна. Бързината на отваряне на страница със сафарито все още не мога да и свикна. :biggrin:

Като цяло в самото начало по-големия дисплей ми седеше някак си странно в ръката, не можех да натисна най-горният ред с икони примерно, но след 3-4 дена се свиква. Като го поносиш малко веднага ти преви впечатление, че е доста по лек. Проблемите с лесно драскане по страничния ръб не съм забелязал.

Редактирано от dViktor
Публикувано

Германос, Гранд МОЛ Варна...изложената бройка й нямаше абсолютно нищо козметично, просто факт.

Първите щети са вече факт... причината е монета от 50 ст. Прибрах си телефона за няма и половин минута в джоба и след като го извадих отгоре ръба беше вече издран на две места. Гадното е, че отдолу прозира белия алуминий и си личи, много се ядосах на предишните модели това нямаше как да се случи.

5a5aqytu.jpg

py8yteve.jpg

Редактирано от Lyudmil
Публикувано

Кофти работа!Но пък не е болка за умиране;)Ще трябва да претръпнеш!Явно наистина им е слабо място!И аз го видях на един приятел...телефон на 4 дни,без да е изпускан!

Публикувано

На мен никога не ми е пукало за вещи и такива драскотини по дисплей, панели итн. никога не са ме притеснявали, но е неприятно чувството да знаеш, че от наглед никаква ситуация се е преебала визията на чисто новата ти придобивка. Просто за мен е непонятно как от Apple след всички тестове за издържливост, които правят са пуснали на пазара 5-цата с толкова слабо и уязвимо место, за което пък от своя страна говореха колко прецизно е бил изработен ръба, че чак някои клиенти си го получаваха на готово с драскотините от завода.

Публикувано

Явно, това ще е слабото място на 5-цата, по-натам може и да се отстрани като проблем. Неприятното при черния модел е че си личи много, при бели вариант като се надере няма поне толкова да се вижда. Старата 4-ка след многократно слагане на една стойка за кола имаше съвсем минимални следи по ръбовете. Четворката си беше поне, от тази гледна точка доста здрава.

Публикувано

С един черен маркер го минаваш и нямаш грижи :tooth: Шегата настрани, неприятен е фактът, че такива нищожни неща уронват красотата на този телефон. Но както беше казал един колега - Телефонът ще служи на мен, не аз на него.

• Харесвам 3
Публикувано

Батерията му е толкова калпава,че ми идва да си купя микро карта и да си ползвам отново 4-та.Почти не го ползвам през деня и едвам издържа до вечерта.WiFi-то е изключено,Блутута също единственно Fetch New Data e на Push(15 Мин.)

Умирам от яд :swear: :swear: :swear:

Публикувано

Явно имаш някакъв проблем, при мен е минимум два дена с това ползване.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...