Severus Публикувано Ноември 9, 2012 Публикувано Ноември 9, 2012 @algor - You have one personal message.
Lyudmil Публикувано Ноември 9, 2012 Публикувано Ноември 9, 2012 Еми така е пичове, хем да е по-лек, хем да е по-тънък, хем да е с по-мощен хардуер и по-голям дисплей и хем да издържа повече, а батерията си е все същата и капацитета й зависи от големината й, така ще е до като не се измисли по-нова технология. 1
baronbg Публикувано Ноември 10, 2012 Публикувано Ноември 10, 2012 Да ви кажа дисплея не е никак здрав ( падна камък върху него и го счупи ), не работи и тъча. Ще търся смяна на дисплея или целия телефон.
mimeto83 Публикувано Ноември 10, 2012 Публикувано Ноември 10, 2012 Моя пък падна на плочките в коридора , но извадих късмет и няма и драскотина. Или е паднал по гръб или просто съм късметлийка Помислих , че явно е направен доста по здрав от четворката. Sent from my iPhone using Tapatalk
KurtiMakarov Публикувано Ноември 10, 2012 Публикувано Ноември 10, 2012 Е ти какво очакваш и камък да неможе да го счупи ли ?
SpAwN Публикувано Ноември 10, 2012 Публикувано Ноември 10, 2012 Следващият път очаквам някой да се оплаче, че телефонът му не е издържал на удар с брадва... Ужас, то пък толкова хилави да ги правят напоследък - една кола не може спокойно да мине през тях... 14
baronbg Публикувано Ноември 10, 2012 Публикувано Ноември 10, 2012 Е точно от вас не очаквах да не схванете сърказъма. Не се оплаквам... а и няма за какво, или не съм разбрал... Някой ги сменя безплатно като се оплачеш???
DreamcatcheR Публикувано Ноември 10, 2012 Публикувано Ноември 10, 2012 Най-накрая е в ръцете ми петичката.. Като първи впечатления - много съм доволен! Истинско бижу! Много са приятни на пипане страниците - там, където е анодизирането. Усеща се леко матово, наподобява тракпада на macbook-овете. Усеща се, че телефонът е по-лек, но след всички коментари за това, може би очаквах дори повече Пъргав е, всякакви интернет процедури ги извършва поне 2 пъти по-бързо от 4-ката. Дисплеят определено придава огромна разлика, на това с което бях свикнал през последните 3 години. Наистина като го вземеш в ръка, малко ти напомня дистанционно, но в добрия смисъл на думата - имаш поглед в/у повече неща по ОС-а и апп-овете. Нещо, което току-що забелязах - всеки е наясно, че на по-големия дисплей има още един ред икони на всяка страница от спрингборда. Това, което сега открих е, че и в папките е добавен по още един ред, което за мен лично е доста полезно. Повечето ми папки са се понапълнили и сега идва мегдан за още. Цветовете определено са по-различни, но то целия профил като че ли е малко по-жълтеникав. На една и съща снимка на цвете сравнявам определена част и на 4-ката излиза оранжево, на 5 - жълто. Иначе като цяло - по-наситени и контрастни изглеждат цветовете поне на снимките. Иначе по ОС-а не се вижда особена разлика. По вибрацията никакви промени не усещам. Камерата не съм имал още време да я тествам като хората, но на пръв поглед определено е по-добра от тази на 4. Като цяло за момента впечатленията ми са само положителни и според мен си заслужава смяната с 4-ката. Вече за 4с, може да се поспори, поради близката функционалност и производителност. Но определено дисплеят и дизайнът са два от големите плюса на 5-цата. 3
jokop Публикувано Ноември 11, 2012 Публикувано Ноември 11, 2012 (редактирано) jokop до като не ти е в ръката и не го ползваш поне 1 ден, няма смисъл да коментираш каква минимална била разликата само на хартия. Минал съм през всички модели и разлика винаги е имало и не съм съжалявал за нито един iPhone. Много са нещата, които правят 5-цата различна от предходните модели в положителен аспект, но за да ги усетиш, ти трябват повече от 2 минути разцъкване по менюто. Разцъквах го 30-ина минути в офис на Глобул,но не се впечатлих дотам ,че да се изтичам до първата заложна къща да си оставя 4-ката Предпочитам да дам още толкова пари и да си подаря новия macbook air за коледа. Редактирано Ноември 11, 2012 от jokop 1
Lyudmil Публикувано Ноември 11, 2012 Публикувано Ноември 11, 2012 Имах предвид, че новите неща се усещат в хода на работа с телефона, когато си го наблъскал с всички апликации, които ползваш в ежедневието забелязваш, кое е променено, колко по-бърз е итн.. Не се обиждай, но за 30 минути разцъкване на празен телефон в офис на оператор, почти нищо не може да усетиш, освен лекотата и по-големия дисплей. 2
andro89 Публикувано Ноември 11, 2012 Публикувано Ноември 11, 2012 За мен най-големия проблем са апликациите. От 30 апове 5 са сигурно оптимизирани за 5цата. Като тук говорим за платени, малко го разбирам за неплатените, ама за апове, които се плащат и са изключително популярни ми се струва малко смешно..
DreamcatcheR Публикувано Ноември 11, 2012 Публикувано Ноември 11, 2012 Може би зависи какви апове ползваш. На мен съотношението ми е криво-ляво 70:30 в полза на тези оптимизирани за 16:9.
andro89 Публикувано Ноември 11, 2012 Публикувано Ноември 11, 2012 Примерно whatsapp, viber, fruitninja, skype, soundhound, draw и т.н. няма смисъл да изброявам
Alxx® Публикувано Ноември 12, 2012 Публикувано Ноември 12, 2012 Изброи само безплатни, като гледам...помниш ли колко време мина, докато се оптимизират за iPhone 4 навремето?
DreamcatcheR Публикувано Ноември 12, 2012 Публикувано Ноември 12, 2012 На мен пък изобщо не ми пречи, че някои приложения излизат с черни ленти отгоре и отдолу. И то на бял телефон.. На черен па съвсем няма да се забелязва. Предполагам до 1-2 месеца 90-95% от по-известните приложения ще поддържат 16:9. Много повече ме дразнеше, когато на прекрасния ретина дисплей на 4-ката имаше толкова много пикселизирани приложения.
dViktor Публикувано Ноември 13, 2012 Публикувано Ноември 13, 2012 (редактирано) Доволен съм от iPhone 5. Не мога да кажа как е в сравнение с 4s но със 4-ката разликата е огромна. Бързината на отваряне на страница със сафарито все още не мога да и свикна. Като цяло в самото начало по-големия дисплей ми седеше някак си странно в ръката, не можех да натисна най-горният ред с икони примерно, но след 3-4 дена се свиква. Като го поносиш малко веднага ти преви впечатление, че е доста по лек. Проблемите с лесно драскане по страничния ръб не съм забелязал. Редактирано Ноември 13, 2012 от dViktor
BardoSore Публикувано Ноември 19, 2012 Публикувано Ноември 19, 2012 Германос, Гранд МОЛ Варна...изложената бройка й нямаше абсолютно нищо козметично, просто факт.
Lyudmil Публикувано Ноември 19, 2012 Публикувано Ноември 19, 2012 (редактирано) Първите щети са вече факт... причината е монета от 50 ст. Прибрах си телефона за няма и половин минута в джоба и след като го извадих отгоре ръба беше вече издран на две места. Гадното е, че отдолу прозира белия алуминий и си личи, много се ядосах на предишните модели това нямаше как да се случи. Редактирано Ноември 19, 2012 от Lyudmil
gogi6 Публикувано Ноември 19, 2012 Публикувано Ноември 19, 2012 Кофти работа!Но пък не е болка за умиранеЩе трябва да претръпнеш!Явно наистина им е слабо място!И аз го видях на един приятел...телефон на 4 дни,без да е изпускан!
Lyudmil Публикувано Ноември 19, 2012 Публикувано Ноември 19, 2012 На мен никога не ми е пукало за вещи и такива драскотини по дисплей, панели итн. никога не са ме притеснявали, но е неприятно чувството да знаеш, че от наглед никаква ситуация се е преебала визията на чисто новата ти придобивка. Просто за мен е непонятно как от Apple след всички тестове за издържливост, които правят са пуснали на пазара 5-цата с толкова слабо и уязвимо место, за което пък от своя страна говореха колко прецизно е бил изработен ръба, че чак някои клиенти си го получаваха на готово с драскотините от завода.
dViktor Публикувано Ноември 19, 2012 Публикувано Ноември 19, 2012 Явно, това ще е слабото място на 5-цата, по-натам може и да се отстрани като проблем. Неприятното при черния модел е че си личи много, при бели вариант като се надере няма поне толкова да се вижда. Старата 4-ка след многократно слагане на една стойка за кола имаше съвсем минимални следи по ръбовете. Четворката си беше поне, от тази гледна точка доста здрава.
N.Grigorov Публикувано Ноември 19, 2012 Публикувано Ноември 19, 2012 С един черен маркер го минаваш и нямаш грижи Шегата настрани, неприятен е фактът, че такива нищожни неща уронват красотата на този телефон. Но както беше казал един колега - Телефонът ще служи на мен, не аз на него. 3
Mkarchev Публикувано Ноември 19, 2012 Публикувано Ноември 19, 2012 Батерията му е толкова калпава,че ми идва да си купя микро карта и да си ползвам отново 4-та.Почти не го ползвам през деня и едвам издържа до вечерта.WiFi-то е изключено,Блутута също единственно Fetch New Data e на Push(15 Мин.) Умирам от яд :swear:
rooibos Публикувано Ноември 20, 2012 Публикувано Ноември 20, 2012 Явно имаш някакъв проблем, при мен е минимум два дена с това ползване.
Recommended Posts