gogi6 Публикувано Декември 4, 2012 Публикувано Декември 4, 2012 Като притежател на петица ще споделя и азПочти никаква разлика от 4S!Стриймва към Apple tv абсолютно по същия начин(озадачен съм)!В бързата работа,като отваряне на приложения,работа на сафари и игри също не намирам разлика!Ако има,то тя е в милисекунди!Харесва ми,че е по-лек!По-големия дисплей въобще не ми допада!Дизайна е пипнат(изключваме лесното драскане,което е абсолютен провал)!Петицата и 4S стояха на масата и трябваше да избирам!Еми....жена ми е горд собственик на iphone 5! 2
baronbg Публикувано Декември 4, 2012 Публикувано Декември 4, 2012 Бялата 5-ца, не беше ли по принцип за нея?
gogi6 Публикувано Декември 4, 2012 Публикувано Декември 4, 2012 БешеНо след като я взех,жена ми предложи избор....и аз избрах!Тя беше с четворка и имаше нужда от по-бърз телефон!Съвсем честно споделям,като истински фен на марката(имам всичките им продукти без компютрите),ползвал съм всичките им телефони...разочарован съм донякъде!Това не е нов апарат!Само външно!Даже и снимките са същите!
shemesh Публикувано Декември 4, 2012 Публикувано Декември 4, 2012 Ползвам ФО IPhone 5 от около месец. Впечатленията ми са , че е с 30% по-бърз на Download (една и съща мрежа ,по едно и също време и място) от Iphone 4 и несравнимо по-бърз от 3-ка. Нещата са и по различни ако се ползва 5 GHz канал ( за 5-цата и IPad-a ). По отношение на IPad 3 Wi-Fi+Cellular , превъзходството му по този показател е с около 10-15%. По отношение на Upstream е съизмерим с 4-ката и губи в пъти от IPad-а при мен. Големият проблем ,който срещам е лошата 3G мрежа на Мтел в центъра на града , в който живея и ползвам телефона. По този показател резултатите на ФО IPhone 4 и 5 с карти на Мтел (според Speedtest-a , колкото и несигурен да е) са съизмерими , с леко и несигурно преимущество на 5-цата. Това обаче не ми помага-имам пропуснати повиквания, Facetime-а е проблематичен , интернета го няма никакъв и т.н. Оператора ме кара да спирам 3G-то , за да нямам пропуснати повиквания , но това обазмисля ползването на такъв телефон. Нокиа-та с фенерче ще го отнесе като куцо пиле домат тогава С карта на Vivatel нещата не са така и вече обмислям смяна на оператора. За бързината и дизайна на устроиството няма какво по-различно от написаното от хората преди мен да добавя. С две думи телефона си заслужава само ако се ползва с оператор с добро покритие в района! 1
niksan76 Публикувано Декември 4, 2012 Публикувано Декември 4, 2012 В офиса в който работя в центъра на София - на Графа до КFC непрекъснато ми се губи 3G мрежата и минава на EDGE. С 4S-ката нямам подобен проблем. Същата е ситуацията и в къщи. Там всички оператори са зле с обхвата и естествено 5-цата няма 3G, а само EDGE, докато 4S-ката и Ipad-a са си на 3G. Днес реших да ида до офис на Мтел. Естествено Излизайки от офиса и отивайки към офиса на Ментел на Батемберг се появява 3G-то и естествено не мога да докажа какво се случва. Или телефона е по-чувствителен откъм мрежа и когато е слабо 3G-то си минава на EDGE или просто има проблем и съм за сервиз. Нека наистина ако някой се е сблъскавал с подобно нещо да каже за да не ходя утре напразно до сервиза, защото ми казаха да им го занеса да го погледнат и да ми го сменят естествено. Благодаря за вниманието колеги.
shemesh Публикувано Декември 4, 2012 Публикувано Декември 4, 2012 И аз си задавам този въпрос.Единствено не знам дали проблема е при мен или в мрежата на Мтел, защото в чужбина с Мтел-ска или друга карта не сън имал проблем.
baronbg Публикувано Декември 4, 2012 Публикувано Декември 4, 2012 Ще си позволя да предложа смяна с друга карта, пак на същият оператор, пак на същите места. Попадал съм на няколко подобни случая, а именно: 1.iPhone 4S както работи, изписва но сървиз, сменям картата от 4-ка, на същият оператор и съответно двата телефона с разменени карти започват да си работят както трябва. Отново връщам картите на старите им местаи резултата е: 4-ката работи като пушка, а 4S - но сървиз. Прибегнах до смяна на въпросната карта и нещата се оправиха. 2. iPhone 4S не иска да работи с картата на собственика. Със всички останали налични карти с които го пробвах е ток. Мисля си ( това е само мое предположение), че просто някой серии карти не са съвместими (просто не се разбират ) с някой iPhone.
niksan76 Публикувано Декември 4, 2012 Публикувано Декември 4, 2012 Реших да поекспериментирам и влязох в Carrier settings и сложих на OFF и нагласих ръчно Mtel. Появи се 3G-то за около час и пак ми излезе EDGE. За сравнение 4S-ката си е Carrier на Auto и си има 3G през цялото време, доколклото това би могло да оказва влияние разбира се. Другото което ми направи впечатление, е че от сутринта на два пъти ако оставя телефона и да не го пипам по дълго време като се опитам да го събудя с power бутона и той само светне за стотни от секундата и пак изгасне, просто премигне. Опитам пак и пак премигне. Така чак от 4-5 път тръгне. Явно нещо не е наред и утре ще си им го нося да си се оправят с него. Довечера ще опитам за всеки случай един рестор, да видя дали няма да има резултат.
kal1ch Публикувано Декември 4, 2012 Публикувано Декември 4, 2012 Здравейте, Искам да попитам, ако някой е поръчал 5-ца от Англия, може ли да каже дали в онлайн Apple Store има ограничение за произхода на картата с която плащаш както е в АпСтор-а. (в БГ стора важат само БГ карти) Тъй като не ми се дават 1800 лв. за отключен телефон, а в Глобул дават приоритет на договорите и все още няма бройки за свободна продажба, не ми се чака повече. Гледах че доставката с Еконт от Лондон до Варна излиза около 60 лв. т.е. 32GB модел излиза 1530 лв. с доставката.
The Shaman Публикувано Декември 4, 2012 Публикувано Декември 4, 2012 60 е експресната. Може да спестиш още 30-тина.
kal1ch Публикувано Декември 4, 2012 Публикувано Декември 4, 2012 Значи няма проблем да платя с моята карта от България? 30-те лева ще ги прежаля само и само да дойде по-бързо.
The Shaman Публикувано Декември 4, 2012 Публикувано Декември 4, 2012 Виж в сайта на Еконт. Плащаш на тях, те плащат там.
Alxx® Публикувано Декември 4, 2012 Публикувано Декември 4, 2012 Не се набивай, пък и с по - малка гаранция. Вземи глобулски, след седмица си плати неустойките и подай искане за ънлок.
kal1ch Публикувано Декември 4, 2012 Публикувано Декември 4, 2012 В Германос като питах ми казаха че трябва да изчакам 6 месеца, ако искам да прекратя договора. И аз първоначално мислех така да направя, но нямам намерение да им робувам 6 месеца. :/
Alxx® Публикувано Декември 4, 2012 Публикувано Декември 4, 2012 1. Забрави за германос - измамници са. 2. Това за шестте месеца не е вярно! Напротив, в рамките на седмица(ако си нов абонат), имаш право да откажеш договора без причина и без неустойка(ако не си взел апарат). 1
Alxx® Публикувано Декември 4, 2012 Публикувано Декември 4, 2012 Е, това са условията - чел съм ги. Ако присъства субсидиран апарат - трябва да го върнеш или закупиш на нормална цена, което пък отваря вратичка за 5-ца ФО
julian72 Публикувано Декември 4, 2012 Публикувано Декември 4, 2012 (редактирано) На колегата бих препоръчал да си отиде до магазин на Глобул, не на Германос, мерманос и.т.н Най-добре в централния за града /ако правилно се ориентирам - Варна/. Там на място да се провери. По въпроса за условията: 4ката, която имам и е заключена към Глобул все още отказват да я отключат, това ще стане на 22ри януари 2013, защото тогава ми изтича договора /този първоначалния/ и въпреки преподписания договор за 5цата. Това го казвам от опит и от хора в магазин, които са доста .... как да го кажа, добронамерени . В смисъл отдавна се познавам с тях, бая оборот съм им направил аз, а и мои познати. Не че ми е зор да го отключвам, но все пак ..... Това е. Редактирано Декември 4, 2012 от julian72 1
kal1ch Публикувано Декември 4, 2012 Публикувано Декември 4, 2012 Много благодаря на всички за отзивите. Това за 6те месеца и на мен ми беше съмнително.. Алекс каза че ако съм нов абонат мога да прекратя - само че аз съм вече абонат и ще подписвам още един договор за да мога да го купя. Не искам лизинг, а просто ФО телефон на що годе нормална цена. Утре ще се разходя до централния офис на Глобул да поразпитам как стоят нещата.
ludiamax Публикувано Декември 4, 2012 Публикувано Декември 4, 2012 Можеш да се откажеш по всяко време, след като си платиш неустойките.
BulgarianSS Публикувано Декември 5, 2012 Публикувано Декември 5, 2012 Актуалните цени във Вивател(към бизнес потребители): iPhone 4S - 979.90 iPhone 5 - 1690 Фабрично отключени са,16GB и без ДДС.
baronbg Публикувано Декември 5, 2012 Публикувано Декември 5, 2012 OFF. Сигурно са ги пазарували в Техномаркет. 1
The Shaman Публикувано Декември 5, 2012 Публикувано Декември 5, 2012 Тея и те са изпляскали бе. Еби им мамата. Сутринта ме омайваха, колко добри цени имали
BulgarianSS Публикувано Декември 5, 2012 Публикувано Декември 5, 2012 И мен така,докато не ми изпратиха цените-ще ги пропусна.... Май най-на оферта ми излиза Глобул засега,но ще поизчакам да мине лудницата и да нормализират малко цените...надявам се.
Lyudmil Публикувано Декември 5, 2012 Публикувано Декември 5, 2012 Не се надявайте цените при операторите да паднат надолу. До сега с нито един iPhone не е правено, каквито цени са определени в началото никога не са били променяни, докато не се появи следващия модел.
Recommended Posts