The Shaman Публикувано Октомври 27, 2013 Публикувано Октомври 27, 2013 А аз не съм ли всеки?!? Ти можеш, аз не мога така ли?!? Как този, към който се обърнах не се обади, винаги госпожиците адвокати беНе налагам мнение, но се грижа и друг да не го прави! Обърни си внимание на правописа! Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Октомври 27, 2013 Публикувано Октомври 27, 2013 (редактирано) Аз не разбирам какви са тия спорове и полемики. Изказах мнение и държа на него. Това, че съветвам хората с 5-ци да не ъпгрейдват, освен ако не се чудят какво да си правят парите, какво ти пречи не разбирам? Аз не оплювам 5s, ползвам си го с кеф. Но по същия начин си ползвах и 5-цата. Най-голямата разлика е в камерата - slow mo и burst mode. За пореден път ще напиша - засега е това положението. Ще видим след месец-два, като излязат ъпдейтите за iOS, какво ще се промени. Какви са тия глупости "нашата дума срещу неговата", "неговата срещу маркетинга".. За какво ми е да лъжа? Защото аз така ги разбирам тези приказки. И видео направих за някакъв вид пример. Защо ли изобщо се хабя.. Пишете си колко е уникален телефона, всички на друго мнение да си го спестят. Аз всъщност така и не видях едно конструктивно мнение, защо на някой телефона му се вижда 2 пъти по-бърз. Относно пауър бутона - и при мен леко се мърда и дрънка, като се разклати, но така ми беше и 5-цата като беше нова. Сега може би е леко потънал надолу или са се наслоили гадни нещица и е стабилен. Не знам дали някой го е споменал, но има още една разлика във външния вид на телефона спрямо 5 - mute switch-a е леко по-малък. Редактирано Октомври 27, 2013 от DreamcatcheR 4 Цитирай
kal1ch Публикувано Октомври 27, 2013 Публикувано Октомври 27, 2013 На мен все още ми е интересно дали 5 и 5s ще се държат еднакво със спрян Reduce Motion, ама нейсе. Явно ще трябва да помоля някой колега на работа да направя 1 сравнение. Цитирай
iPhoneman Публикувано Октомври 27, 2013 Публикувано Октомври 27, 2013 Аз всъщност така и не видях едно конструктивно мнение, защо на някой телефона му се вижда 2 пъти по-бърз. И аз не видях ни едно от твоите последни мнения да е конструктивно, за съжаление. Видео клипа ти по-горе не струва за нищо, защото никой не тества така, грубо казано. 5s е по-добър във всичко, което аз си спомням, че съм преглеждал. По-бърз е и в намиране на WiFi мрежи, но това не е критерий, че трябва да си смениш единият за друг срещу голяма сума пари, ще изчакам 1 секунда повече и няма да се свърши светът с това. Защо на някой му се вижда по-бърз - защото го използва, а не си цъка по иконките за смешни доводи, че виждаш ли единият бил 0.5 секунди по-бърз, без значение е, не са 2 минути и на всеки му е ясно, че тази разлика не прави тягосно чакането при стартиране на приложения. Понякога играя игри и 5s е поне 2 пъти по-мощен и е първият iPhone, който аз виждам и да няма лаг, в тежки и оптимизирани игра няма никакъв лаг, където iPhone 5 умира на секундата и видимо се мъчи много и не е напълно конфортна играта с iPhone 5, никак дори, обаче това не е критерий и не мога да кажа, че хайде всички да го купуваме, защото iPhone 5s е 3 пъти по-мощен. Вярвам ме разбираш, би объркало много хора. Ако желаеш да се убедиш в бързината - има бенчмаркове. Защо? Защото обикновено над 80% от хорате не могат да открият разлика дори между iPhone 4 и iPhone 5, никаква, дори дисплеят не им прави впечатление. И двата са добри, цъкаш си и си вършат прекрасно работата. Така е и при iPhone 5 vs 5s. Ако ти желаеш да си напълно убеден, както те посъветвах започвай с бенчове или пък тествай приложения оптимизирани за 64б. и ако пак не откриеш разлика проблема си е в теб. Поне за 1 знам, че се ускори в използването си поне 2 пъти, заслужава ли си покупката на 5s поради това - не разбира се. 3 Цитирай
Alxx® Публикувано Октомври 27, 2013 Автор Публикувано Октомври 27, 2013 Най - важният момент в цялата работа е, като цъкаш да изпитваш кеф. Иначе за какво е цялата работа? Бързина? Производителност? На кой му пука бре? 8 Цитирай
Nick Snow Публикувано Октомври 27, 2013 Публикувано Октомври 27, 2013 Само да попитам съвсем ламерски, някой ще ми обясни ли как дължината на машинната дума ще промени скоростта на джаджата? Новият телефон с 4+ гиги рам ли е? Цитирай
iPhoneman Публикувано Октомври 27, 2013 Публикувано Октомври 27, 2013 И още един ламерски. Защо са ни необходими 4GB+ RAM ? Цитирай
profusion Публикувано Октомври 27, 2013 Публикувано Октомври 27, 2013 (редактирано) iPhoneman нали требе 16 гиги и окта-деци-коре да е модйерну, нищУ не разбираш Редактирано Октомври 27, 2013 от profusion 1 Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Октомври 27, 2013 Публикувано Октомври 27, 2013 iPhoneman, съгласен съм. Никъде не съм казвал, че видеото доказва нещо. Просто е един пример. Много ти е заядлив тона и не виждам с какво ти помага това. И както вече писах - няма възможност да се тестват рамо до рамо в работа с приложения и игри. Който може, да направи бе. Аз скалъпих набързо едно видео да се види какво горе-долу е положението. Бенчове има, там 5s избухва. Важното е на практика как е. В игрите е по-бърз, но в останалите приложения засега не е това, което се очаква. Спирам да пиша по темата. Бях решил още вчера след като писах коментара след видеото, но сега видях, че шамана много напира да му отговоря и го направих. Цитирай
The Shaman Публикувано Октомври 28, 2013 Публикувано Октомври 28, 2013 Явно никой не прочете написаното в скобите. Не беше целта да се "ядеме"! Цитирай
Anton Публикувано Октомври 28, 2013 Публикувано Октомври 28, 2013 Само да попитам съвсем ламерски, някой ще ми обясни ли как дължината на машинната дума ще промени скоростта на джаджата? Новият телефон с 4+ гиги рам ли е? Двете неща не са толкова директно свързани, колкото изглежда. Най-общо казано РАМ-та има значение за броя приложения, които работят едновременно в средата на OS-a. Тъй като настолните операционни системи имат т.нар. мултитаскинг в реално време, за тях количеството РАМ памет е от изключително значение за бързината и ефективността при едновременната работа на всички приложения (те неминуемо стават по-големи с прогреса на технологиите и изискванията на потребителите за качество и приятелски интерфейс). Тъй като при мобилните операционни системи все още няма мултитаскинг в реално време (въпреки че при Андроид има опити за това, но все още доста ограничени), не се и налага да имат повече РАМ памет. В момента, в който разработчиците на мобилни OS решат да позволят "истински" мултитаскинг, автоматично ще има необходимост от огромни количества РАМ в телефоните и таблетите. При Apple към момента проблема с РАМ-та не съществува, тъй като реално iOS няма мултитаскинг във вида според дефиницията на термина. А сега относно големината на адресите, които процесорът може да обработва и тяхното значение. Представи си, че имаш разстояние от 10 метра и ходиш с крачка от 1 метър, а аз с крачка от 2 метра. Кой ще стигне по-бързо от началната до крайната точка? Аз. Представи си сега, че разстоянието от 10 метра не е права отсечка, а е начупена на зиг-заг линия като всяка отсечка от нея е от по 1 метър. Тогава кой от двама ни би стигнал по-бързо от точка А до точка Б? Това е и отговора на впечатленията на Dreamcatcher, че няма реална разлика в бързината на iPhone 5 и iPhone 5S - приложенията не са оптимизирани за 64-битова операционна система, а тези които са (приложенията на Apple) наистина работят по-бързо, но за човек не е голяма разликата, защото така или иначе те не изискват голяма изчислителна мощ. Примерите са съвсем битови. 6 Цитирай
Alxx® Публикувано Октомври 28, 2013 Автор Публикувано Октомври 28, 2013 Примерът е идеален П.П. Това с четирите гб рам, къде го четете? Няма минимум рам за 64бит в мобилна ОС. Трябва малко по - задълбочено да прочетете по темата + изискванията и разликите между CISC/RISC процесорите. Цитирай
gogi6 Публикувано Октомври 28, 2013 Публикувано Октомври 28, 2013 Не съм наясно,но в diagnostic често се вижда надпис Low memory!Това от какво е?Недостик на памет или друго? Цитирай
gogi6 Публикувано Октомври 28, 2013 Публикувано Октомври 28, 2013 Та значи с малко повече рам Low memory изчезва? Цитирай
Anton Публикувано Октомври 28, 2013 Публикувано Октомври 28, 2013 По принцип да. Но това че в някакво third party приложение ти пише, че имаш ниско ниво на свободна памет не означава, че устройството ти ще блокира или ще работи по-бавно. Просто този, който е писал приложението е решил, че например 100мб свободен РАМ е твърде малко и затова приложението ти изписва Low memory. Това е при положение, че говориш за iPhone-a от профила си. Ако всичко е наред би трябвало ОС да освободи достатъчно РАМ от заетата, за да може да работи нормално. С постоянно увеличаващия се размер на приложенията, при iPhone 4 например, ОС-а много по-трудно се справя с "почистване" на РАМ паметта, тъй като всяко приложение си има минимални нужди и в един момент стават твърде много каквото и да прави ОС. Цитирай
Alxx® Публикувано Октомври 28, 2013 Автор Публикувано Октомври 28, 2013 Лоу мемори може да изпише на всяко у-во, ако отвориш прекалено много неща. П.П. Не ги пише приложението - лоу мемори логът е юзър/мобайл. Цитирай
gogi6 Публикувано Октомври 28, 2013 Публикувано Октомври 28, 2013 В такъв случай,опасенията low memory за 64б при 5S с 1ГБ рам нe са ли основателни?!Както сега при четворката се случва много често Цитирай
Anton Публикувано Октомври 28, 2013 Публикувано Октомври 28, 2013 Както с всяко нещо - принципно е възможно. Но все още приложенията са 32 битови, така че не би следвало да се случва. Догодина ако пуснат 6-ца пак с 1гб РАМ, тогава вече трябва да внедрим някого да разкрие какви магии правят в Купертино. 1 Цитирай
BulgarianSS Публикувано Октомври 28, 2013 Публикувано Октомври 28, 2013 Когато правиш софтуера и хардуера е това положението-много по-изпипан продукт с по-добра производителност. Apple са царе в тази си работа. 1 Цитирай
bache_kolio Публикувано Октомври 28, 2013 Публикувано Октомври 28, 2013 Здравейте, бих искал да попитам някой от форума дали знае 5s 64GB от Мтел, кога ще започне да се предлага в България. Имат цени за телефона, но никой от мтел (оператор, служител, онлайн сътрудник, познат в офис) не знае кога ще ги има налични за продажба??? Все пак някой може да има познати на по-високо ниво в Мтел от мен и си мисля, че не съм единствения в Бг, който иска по-голям тел от 16GB. Благодаря! Цитирай
BulgarianSS Публикувано Октомври 28, 2013 Публикувано Октомври 28, 2013 Ще ти кажа утре. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
bache_kolio Публикувано Октомври 28, 2013 Публикувано Октомври 28, 2013 Не цитирай преходно мнение! Супер, благодаря, ще съм ти задължен! Защото един приятел ще се прибира от Лондон след две седмици и ако нещо да го хвана него. На мен акъла не ми го побира как една фирма която продава телефони, не могат да си ориентират клиентите за най-скъпата им покупка в момента??? Цитирай
BulgarianSS Публикувано Октомври 28, 2013 Публикувано Октомври 28, 2013 Защото и те не знаят. Цитирай
Asen_77 Публикувано Октомври 28, 2013 Публикувано Октомври 28, 2013 Много е просто обяснението, МТел не ги броят за живи от Ейпъл и след като и те ( Ейпъл ) имат проблем с наличностите - МТел в България е последната дупка на кавала. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.