Публикувано Октомври 6, 201411 гд Нещо, за което бях чел по английските сайтове, пробвах миналата седмица. Когато двама възрастни искат да използват Family sharing за покупки с една кредитна карта могат да направят следното: 1. Този, който ще е в ролята на искащия покупки си сменя датата на раждане през appleid.apple.com, така че да става на 18 години след 1 ден. Например днес е 6 октомври 2014, значи слага дата на раждане 7 октомври 1996. 2. Този, който ще си споделя картата го добавя във Family Sharing (може да го е добавил и преди това) и активира "Ask to buy". Ако другият човек е бил добавен преди да си смени датата на раждане, сега тази опция ще се появи за него в настройките на Organizer-a на групата. 3. Датата на раждане се сменя отново и Ask to buy остава активно. Ако обаче бъде изключено, ще трябва тази процедура да се направи отново, за да може да се включи. На мен това например ми е много полезно, защото искам жената да може да си купува приложения, но да не регистрира своя карта. Това, което не ми хареса е, че Ask to buy работи дори и за безплатните приложения. Ясно, че някои родители биха искали напълно да контролират какви приложения инсталира детето им, но доста по-удачно би било това да е допълнителна опция за включване.
Публикувано Октомври 6, 201411 гд Fakoni, защо реши,че лагва при всички? Аз нямам проблем с Photos! Четох за този проблем в испански форуми и от там реших, че проблемът е при всички. Направиха чист рестор в магазина и сега нямам ЛАГ в сафари, явно трябва да преинсталирам Маверика на mbp-то.
Публикувано Октомври 6, 201411 гд Може аз да не съм разбрал, но опцията " Ask to buy" не е ли само за разрешение за съответната покупка!? Т.е., ако не е включена и има добавен член от семейството, то той ще може да ползва твоята карта за покупки. Не виждам смисъл от цялата гимнастика с датите, освен ако не те е страх, че жена ти, като влезе в Апстор с твоята карта, ще се чувства, като на разпродажба в мола…
Публикувано Октомври 6, 201411 гд Ако не е включено Ask to buy не може да си купи нищо, освен ако сама не си добави кредитна карта в акаунта. Гимнастиката е, защото нямам нищо против жена ми да си купува някои неща от store-a, но все пак искам да знам какво купува в момента, в който го купува, а не след няколко дни от фактурата.
Публикувано Октомври 6, 201411 гд Някъкви отзиви за бетата на 8.1? Струва ли си да се качва или да чакаме официалния релийз след месеци?
Публикувано Октомври 6, 201411 гд Писаха , че на 20.10 ще пуснат 8.1, ама до колко е истина не знам, свикнала съм да следя слуховете ;-) Sent from my iPhone using Tapatalk
Публикувано Октомври 6, 201411 гд Силно се надявам да е скоро, че ми бъгясва много вече. Крашва ми Settings и не е на ниво и след чист рестор .
Публикувано Октомври 6, 201411 гд Защо толкова бързо ще изстрелят 8.1? Помните ли, че 7.1 излезе два месеца по - късно мисля.
Публикувано Октомври 6, 201411 гд Сетингс крашва заради iCloud, при спрян нет няма да го прави. Пипнали са "ънлокърите" и сега затварят "дупки". Има крашове и в клауд сървиса на мак по същата причина.
Публикувано Октомври 6, 201411 гд Писах вчера по въпроса, трябва да е някъде по-горе. Не е телефона, според мен си е от iOS -а.
Публикувано Октомври 7, 201411 гд За ротейшъна зависи какво разбираш под проблем, понеже аз не разбрах от обяснението. При мен също екрана не влиза в пейзаж веднага и трябва да го върна в портрет, след което пак да завъртя в пейзаж. Това ми се случва във всички апликации, най-често в Messages.app. Дори при завъртане от портрет в пейзаж, за да започна да пиша съобщение, ми се активира диктейшън за секунда без да съм натиснал бутона. iOS 8.1 също така идва толкова рано заради Apple Pay, който обещаха да стартира през октомври.
Публикувано Октомври 7, 201411 гд Да споделя и аз впечатления от новата iOS 8. След чист рестор (понеже бях със джейл на 7.1.2) всичко си работи перфектно. Нямам лагове забавяния и тем подобни.Батерията също се държи добре. Единственото бъгаво нещо , което ме дразни е апликацията за времето. Наистина е отвратителна. Въобще не знае къде се намирам Извода за мен е.........чист рестор без връщане на никакви бекъпи.
Публикувано Октомври 7, 201411 гд Мислех да направя тема специално за това. Насъбрал съм доста впечатления и приложения. Някои вече ги махнаха от стора за съжаление.
Публикувано Октомври 7, 201411 гд Ще сме благодарни ако ги споделиш. Bing translator вече го няма в стора
Публикувано Октомври 7, 201411 гд Launcher, също си замина. Ползвам и това: Vidgets by Less Code Ltd https://appsto.re/bg/zLnF1.i 8.1 b2 излезе апропо.
Публикувано Октомври 8, 201411 гд TranslateSafari - Translate Extension for Safari by BorG Technology Corp. https://appsto.re/bg/Dm3X2.i Ползва Bing и Google Translate Sent from my iPhone using Tapatalk
Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате