Публикувано Октомври 18, 201411 гд С тази безплатна програмка можете да си ровите по папките на iCloud Drive-a и да отваряте файловете с различни приложения, които имате инсталирани: Cloud Drive Explorer https://itunes.apple...d921748552?mt=8 --------------- И само да добавя нещо. Не бях забелязал, че хотспота ми е изчезнал, откакто съм с 6-цата и iOS8. За VIVACOM се отнася. В cellular/cellular data network най-долу на Personal Hotspot се въвеждат тези настройки и се изчаква малко (30 сек.) Ако не стане включвате Airplane mode и го спирате. Знам, че е писано и преди, но в тази тема не съм го забелязвал и ако някой се чуди, да е под ръка. APN: internet.vivacom.bg User: vivacom Pass: vivacom --------------- Apple рекламират новата опция за бързо ползване на хотспота по следния начин: Мак-ът и телефонът трябва да са с 1 icloud акаунт и трябва да е включен блутуут. Телефонът според тях не трябва дори да се вади от чанта (т.е. да се отключи) и ще се появи в Airport-а. Да, ама не. Поне при мен трябва да се пусне и тогава се появява. Иначе не ще. И още нещо, наложи ми се да сдвоя (pair) телефона и Мак-а. Имах трудности с задвижването на handoff-a, но явно бях забравил да включа блутуута, което е условие А и между другото открих още едно място, от което може да се стартира на iOS - мултитаскинга Всички тези малки удобства ще окажат влияние в/у батерията за съжаление. Никога досега не съм ползвал блутуута толкова много, както на 6-цата.
Публикувано Октомври 19, 201411 гд Не е толкова страшен за живота на батерията. При мен интересно, handoff изчезна от мака?! Имаше го в началото, но сега го няма в менюто?! Нещо не мога да свържа и с блутуут телефона. Чета, че ако липсва в дгенерал, мака не е съвместим. Обаче пише и, че за да е съвместим LMP версията в абаут, трябва да е 0×6! Моята е такава!? Дам.... Сега разбрах. Моя е Mid 2011 а трябва Mid 2012 and later. Интересното е, че все пак мога да провеждам разговори и смс-и през него и без да е конфигуриран! Тук има малко ръководство за по-стари машини, но за съжаление има условие, което не разбирам: Note: This might need a bit of Hardware tweak, but then, it works without any issue. We tested this on 2011 MacBook Pro, with a replaced Airport Card that has BLE in it. Before you move ahead with this tutorial, it is important to know if your computer has BLE chip in it. To do that, just go to the Apple icon in the Menu Bar > About this Mac > System Report > Bluetooth If you are sure that your computer has BLE chip in it, then move ahead: Download this KEXT file from here. Now, You will have to enable the KEXT developer mode on your Mac. To do that, Open Terminal, and type the following command sudo nvram boot-args="kext-dev-mode=1" Reboot your MacBook Pro If you see that the WiFi options are greyed out, don’t panic, this is normal. Now, go to ~/Library. To do that, in Finder click on Go > Computer > System > Library > Extension Open Terminal again, and type the following command: sudo chown -R root:wheel /System/Library/Extensions/IO80211Family.kext sudo chmod -R 644 /System/Library/Extensions/IO80211Family.kext sudo kextcache -system-prelinked-kernel sudo kextcache -system-caches That is it. Now Reboot your Mac again, to refresh your KEXT cache. Open System Preferences > General > Enable the Handoff feature Open Terminal again, and key in this command: kextstat | grep AirPort That is it. You will now have Handoff up and running on your old MacBook Pro. This feature has been tested by many other folks running Yosemite on 2011 MacBook Pro. Let us know in comments if you have ANY query, we will be able to help you out.
Публикувано Октомври 19, 201411 гд Вече има възможност да си разглеждате снимките в iCloud beta . Добавена е секцията Photos, която не изисква 8.1 .
Публикувано Октомври 19, 201411 гд Жоре, иска блутуут чипа да е в еърпорт картата(ако разбрах добре). Липсва ли, опцията е да си купиш такава и да замениш твоята, после малко игра с терминала да бутнеш тестов екстенжън.
Публикувано Октомври 19, 201411 гд Отговарям на това, но не и на годината на производство. По-интересно ми е защо не мога да ги свържа просто с блутуут?
Публикувано Октомври 19, 201411 гд Това което си цитирал казва че са го тествали на мид2011 и работи. Alex го е разбрал правилно. Ако си убеден че блутут ти е с BLE chip следвай стъпките от "download this KEXT file........." надолу и трябва да работи. Sent from my iPhone using Tapatalk
Публикувано Октомври 19, 201411 гд The Shaman, моя комп явно е кто твоя,и при мен не се вързва към тела.Блутута засича само мишката.
Публикувано Октомври 19, 201411 гд Може би не е тук мястото, но на някого FB Messenger-a поддържа ли quick reply? На един приятел му излизат два бутона с известието - да го заглуши и да отговори.
Публикувано Октомври 19, 201411 гд Един бърз въпрос и от мен. iPhone 6, iOS 8.0.2. и проблем с WiFi. Проблемът се проявява по следните начини: - в дадено приложение (Pokerist) лагва страхотно и замръзва, когато трябва да обмени информация ( в случая залог, раздаване на карти и т.н.); - в единичен случай му изключих WiFi от настройките, но упорито продължаваше да показва,че е включен и вързан към същата мрежа; - понякога в Safari и Facebook забелязвам също лаг; - единичен случай бе да каже, че паролата за WiFi е грешна (а тя беше вярна естествено), след логване в icloud веднага прие паролата (не ме питайте какво общо има, но се оправи). Тествах същото приложение с 6-цата на жената и при нея такъв лаг няма (същия акаунт, същото WiFi). Преди да мина към чист рестор (от нов му върнах бекъп от 5-цата директно) ми се щеше да попитам дали някой е срещал този проблем и намерил ли е решение през "Set as new. Благодаря! P.S. Пропуснах да спомена, че минах през "Reset Network settings и то безуспешно. Редактирано Октомври 19, 201411 гд от Иван Шопов
Публикувано Октомври 19, 201411 гд след логване в icloud веднага прие паролата Кийчейн-а ти играе въртели. Много хора се оплакват.
Публикувано Октомври 19, 201411 гд Това беше еднократно (направи го и на петиците на децата). По-големият проблем ми е този с лага през WiFi. Забелязвам доста по-сериозен обхват спрямо 5-цата, но нещо се сбъгяса „не изключвам рутера, но едва утре ще мога да тествам същото приложение през друго WiFi). Писна ми да чакам и тествах. "Set as New и приложението не лагва, но за сметка на това имах същи япроблем с "грешна парола" докато не въведа айклауд юзър и парола. Тъпо... Явно нещо се сбъгясва при връщането на бекъпа... Някакви идеи за аналогично запазване на ноутс, сафари хистори и буукмаркс ? P.S. iCloud не ползвам, защото и децата са в този акаунт и ще стане една боза... Редактирано Октомври 19, 201411 гд от Иван Шопов
Публикувано Октомври 19, 201411 гд И при мен ги е имало тези ядове и на 5-цата и на 6-цата. (ако не всички, то повечето) Аз лично няма да си блъскам главата и ще изчакам 8.1 да видим какво е оправено там.
Публикувано Октомври 19, 201411 гд Саше, Прав си, че ако ъпдейта оправя нещата е по-лесно. Проблемите са два - "ако" и "кой ъпдейт". При твоя 6+ имаш ли подобни ядове с wifi? Не жената 6-цата върви на пушка след бекъп, моят само при set as new. Направих си експеримент и инсталирах speedtest за да видя кое ме будалка - айфона или рутера. Айфона извади резултати от тест 1:1 с компютъра, който е възран с кабел съм рутера. Демек - WiFi работи страхотно като скорост и обмен на данни, а "увисването" и лага са т нещо друго. Ей това, другото не съм сигурен, че Епъл ще оправят с 8.1, защото може да е и от приложение, което го има при мен, а при други 500000 човека изобщо не е инсталирано... А,да - при връщане на бекъпа от 5-цата ми наби в "Collections" де що има снимки от 2012 досега. Някаква идея как да ги разкарам без да съсипвам останалите албуми? Редактирано Октомври 19, 201411 гд от Иван Шопов
Публикувано Октомври 19, 201411 гд Проблеми с връщане на бекъп е имало винаги и най-вероятно ще ги има и при 9.1.
Публикувано Октомври 19, 201411 гд Саше, Прав си, че ако ъпдейта оправя нещата е по-лесно. Проблемите са два - "ако" и "кой ъпдейт". При твоя 6+ имаш ли подобни ядове с wifi? Не жената 6-цата върви на пушка след бекъп, моят само при set as new. Направих си експеримент и инсталирах speedtest за да видя кое ме будалка - айфона или рутера. Айфона извади резултати от тест 1:1 с компютъра, който е възран с кабел съм рутера. Демек - WiFi работи страхотно като скорост и обмен на данни, а "увисването" и лага са т нещо друго. Ей това, другото не съм сигурен, че Епъл ще оправят с 8.1, защото може да е и от приложение, което го има при мен, а при други 500000 човека изобщо не е инсталирано... А,да - при връщане на бекъпа от 5-цата ми наби в "Collections" де що има снимки от 2012 досега. Някаква идея как да ги разкарам без да съсипвам останалите албуми? Да ти кажа всеки път е различно. Веднъж с бекъп работи пушка - няма спирка направо. Другия път сетнат като нов и с качени ръчно апликации една по една от началото не работи като хората - разкача мрежата, мобилния цикли и той, крашва ми сетингс и различни апликации... Както каза Шамана бекъпването винаги ще си е проблемно, но пък захапе ли апарата и заработи ли като хората не барай докато не ти се наложи. Аз съм на принципа ако нещо работи както трябва не го пипам, ако ще 4 ъпдейта да са минали и да пропускам наистина страхотни новости и полезни неща.
Публикувано Октомври 19, 201411 гд Прав си, а и аз разсъждавам и постъпвам като теб. Остава да си реша проблема и да подкарам моя да заработи "както трябва за сефте". Сега забелязах, че след сериозен бекъп в iCloud ги няма Notes, Photos, но пък с се появили контакти и календари „единият календар даже се вижда 2 пъти). Ще се ресетваме май и това е. Благодаря на всички отзовали се.
Публикувано Октомври 20, 201411 гд Колеги, при мен е много зле 5ца с 8.0.1, светкавицата започва да мига две секунди преди да отчете на телефона, че някой ме търси... Като вдигна трябва да изчакам една сек, за да говоря... като затворя входящо повикване с копчето за заключване после скриина е като замръзнал, трябва да натисна копчето още веднъж за да мога да пипам... Много зле, преди нямах такива проблеми и ми е супер неудобно. Онзи ден ми диктуваха един стационарен телефон и като го записах реших да звънна, за да видим дали е този. Видях, че набира и изключих, обаче телефона започна да издава звук като микрофония и стационарния започна да звъни, а на телефона при мен не отразява, че съм набрал.. омаза се жестоко, наложи се да го изключа и да го включа. Идваше ми да го изхвърля през прозореца. Помагайте........ Сложил съм iOS, Set As New още когато излезе 8.0.1 от мака... Заприличва ми на 4-ка с тези симптоми, трябваше аз да си стоя на iOS 7......... Редактирано Октомври 20, 201411 гд от Monro
Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате