Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

Пълниш ги и мяташ на скарата :)

  • Отговори 1,6k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

  • The Shaman

    349

  • johnnybravo

    346

  • Alxx®

    89

  • pepo1919

    50

Публикувано

Не му трябва много... Леко да почервенее и махаш. По една, две минути от всяка страна... Преди това леко ги нацепи с ножа като мрежичка, съвсем плитко.

Публикувано

калмари

Погледни под мусаката. Иначе аз скоро бях в Созопол и опитах интересна комбинация от бейби калмари, пълнени с парче пушено сирене и запечени на плоча, много добре се получава. Ние имаме в менюто пълнени бейби калмари, но са с натрошено сирене, сушени домати и подправки. С една клечка за зъби се пробожда гърлото, за да не изтече пълнежа. Клечката се маха преди да се сервират калмарите. Хубаво е да се направи и някакъв сос за заливане, може да е от мащерка, риган и топъл зехтин.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

Първите ни домашно сушени домати.

Изсушавате си домати, нарязани на шайби. Може на слънце, но аз имам уред за сушене. Когато вече ги имате, в бурканче нареждате ред домати, скилидка чесън, листо пресен босилек и пак домати. Притискате ги добре и наливате до горе със зехтин, екстра девствен :) така, че да ги покрие. Съхранявате на тъмно и студено. Срока им е до месец, месец и половина.

59d75138-0b1e-9dce.jpg

59d75138-0b2a-3554.jpg

59d75138-0b3a-797e.jpg

Публикувано

Пробвай да сложиш и малко каперси между редовете, придават интересен вкус.

Публикувано

Може:) Даже имам два буркана ама кой да се сети :)

  • 2 седмици по-късно...
Публикувано

Свинско филе с гъби, картофено пюре и две чеснови питки (ламбас) с масло. ;) За днес толкова. :)

f3c5a3f7d3cd0771.JPG

eb8f16a4d8d801ce.JPG

Публикувано

Сладкиш с круши

---------------------------------------

keyk-s-krushi-i-shokolad.jpg?1340826500

3 с.л. какао

100 гр. заквасена сметана

10 с.л.захар

2 круши

60 гр. смлени орехи или бадеми

200 гр. брашно

4 яйца

1 с.л. лимонов сок

1 бакпулувер

Обелваме и нарязваме крушите на парченца. Слагаме ги да заврат с лимоновия сок и вода, колкото да ги покрие. Оставяме да изстине.

Загряваме предварително фурната до 180 градуса. В купа, смесваме брашното, бакпулвера, захарта, смелените ядки, яйцата, какаото. Постепенно прибавяме и сметаната до хомогенна смес.

Изцеждаме крушите върху попивателна хартия и ги добавяме към тестото.

Изсипваме сместа в предварително намазана с малсо тавичка, с диаметър 20-25 см.

Печем около 40 минути.

  • 5 седмици по-късно...
Публикувано

Забелязала съм ,че във форума има рибари и искам да ги попитам как се готви най - добре щука. Мъжът ми носи втори път тази седмица и ми се иска да му я приготвя различно от пържена , че предния път я пържихме.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

Да не сте били заедно за риба с мъж ми и да се окаже ,че се познавате. Ходят някъде до костинброд за щука и носи по 4-5 риби втори път тази седмица.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

Солен паламуд.

u2usedeh.jpg

Пресен паламуд.

se8uguju.jpg

На Popeye (баща ми) караваната:

ybademej.jpg

haza4u8y.jpg

Трябва да се направи една морска среща някой път. :smile:

Все повече ме привличат диви места.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

Навит! Тръпна да кажеш кога.

Публикувано

То лятото свършва...

За догодина;)

Публикувано

Трябва да е извън сезон и да няма на кой да пречим ;)

В момента съм в кънпинг Арапя и релаксирам пълноценно ;)

Ако следващата година пак има толкова много риба, ще си прекараме добре. Вилата, в която съм в момента има много хубаво барбекю и можем да се поберем двайсетина говеда :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

Идвам. :)

Публикувано

Ах тиии... :)

Идвам. :smile:

И аз!

Публикувано

Тия сърца от какви патки са :) Малко са ми големи на вид или снимката е от много близко. Иначе изглеждат много съблазнително, вероятно и вкуса им е многооо добър :)

Публикувано

Те патешките сърца съвсем не са малки :)

Публикувано

Mалко офф-знае ли някой,къде в София се продават такива сърца?Едно приятелче носеше от Хасково,ама секнаха командировките!

Публикувано

Баща ми има няколко дистрибутора в София. Ще говоря с него и ще ти пиша. Сигурен съм обаче, че най-малкото ще има в големите вериги. Метро, 100%.

Публикувано

Това ми привлече интереса. И аз ще потърся и ще опитам при първа възможност.

Публикувано

"Сцепвате" ги леко, измиват се и се подправят. Аз слагам подправки(мой микс), може купешки за скара, соев сос(аз ползвам Уорчестър) и черен пипер. Постояват така час, два а може и по-малко и на скарата. Оставете ги леко да червенеят отвътре за да са по-крехки.

Може да прибвате и патешко филе (Магре)... Пържено, печено, нс фурна... Всякак си :)

Публикувано

На всичко патешко съм фен, магре,сърца и най вече дроб.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...