The Shaman Публикувано Август 31, 2012 Публикувано Август 31, 2012 Пълниш ги и мяташ на скарата Цитирай
The Shaman Публикувано Август 31, 2012 Публикувано Август 31, 2012 Не му трябва много... Леко да почервенее и махаш. По една, две минути от всяка страна... Преди това леко ги нацепи с ножа като мрежичка, съвсем плитко. Цитирай
johnnybravo Публикувано Август 31, 2012 Публикувано Август 31, 2012 калмари Погледни под мусаката. Иначе аз скоро бях в Созопол и опитах интересна комбинация от бейби калмари, пълнени с парче пушено сирене и запечени на плоча, много добре се получава. Ние имаме в менюто пълнени бейби калмари, но са с натрошено сирене, сушени домати и подправки. С една клечка за зъби се пробожда гърлото, за да не изтече пълнежа. Клечката се маха преди да се сервират калмарите. Хубаво е да се направи и някакъв сос за заливане, може да е от мащерка, риган и топъл зехтин. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
The Shaman Публикувано Септември 2, 2012 Публикувано Септември 2, 2012 Първите ни домашно сушени домати. Изсушавате си домати, нарязани на шайби. Може на слънце, но аз имам уред за сушене. Когато вече ги имате, в бурканче нареждате ред домати, скилидка чесън, листо пресен босилек и пак домати. Притискате ги добре и наливате до горе със зехтин, екстра девствен така, че да ги покрие. Съхранявате на тъмно и студено. Срока им е до месец, месец и половина. 2 Цитирай
johnnybravo Публикувано Септември 2, 2012 Публикувано Септември 2, 2012 Пробвай да сложиш и малко каперси между редовете, придават интересен вкус. Цитирай
The Shaman Публикувано Септември 2, 2012 Публикувано Септември 2, 2012 Може Даже имам два буркана ама кой да се сети Цитирай
Grievous Публикувано Септември 16, 2012 Публикувано Септември 16, 2012 Свинско филе с гъби, картофено пюре и две чеснови питки (ламбас) с масло. За днес толкова. 7 Цитирай
foxy Публикувано Септември 20, 2012 Публикувано Септември 20, 2012 Сладкиш с круши --------------------------------------- 3 с.л. какао 100 гр. заквасена сметана 10 с.л.захар 2 круши 60 гр. смлени орехи или бадеми 200 гр. брашно 4 яйца 1 с.л. лимонов сок 1 бакпулувер Обелваме и нарязваме крушите на парченца. Слагаме ги да заврат с лимоновия сок и вода, колкото да ги покрие. Оставяме да изстине. Загряваме предварително фурната до 180 градуса. В купа, смесваме брашното, бакпулвера, захарта, смелените ядки, яйцата, какаото. Постепенно прибавяме и сметаната до хомогенна смес. Изцеждаме крушите върху попивателна хартия и ги добавяме към тестото. Изсипваме сместа в предварително намазана с малсо тавичка, с диаметър 20-25 см. Печем около 40 минути. 7 Цитирай
mimeto83 Публикувано Октомври 19, 2012 Публикувано Октомври 19, 2012 Забелязала съм ,че във форума има рибари и искам да ги попитам как се готви най - добре щука. Мъжът ми носи втори път тази седмица и ми се иска да му я приготвя различно от пържена , че предния път я пържихме. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
mimeto83 Публикувано Октомври 19, 2012 Публикувано Октомври 19, 2012 Да не сте били заедно за риба с мъж ми и да се окаже ,че се познавате. Ходят някъде до костинброд за щука и носи по 4-5 риби втори път тази седмица. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
johnnybravo Публикувано Октомври 20, 2012 Публикувано Октомври 20, 2012 Солен паламуд. Пресен паламуд. На Popeye (баща ми) караваната: Трябва да се направи една морска среща някой път. Все повече ме привличат диви места. Sent from my iPhone using Tapatalk 6 Цитирай
Alxx® Публикувано Октомври 20, 2012 Публикувано Октомври 20, 2012 Навит! Тръпна да кажеш кога. Цитирай
gogi6 Публикувано Октомври 20, 2012 Публикувано Октомври 20, 2012 То лятото свършва... За догодина Цитирай
johnnybravo Публикувано Октомври 20, 2012 Публикувано Октомври 20, 2012 Трябва да е извън сезон и да няма на кой да пречим В момента съм в кънпинг Арапя и релаксирам пълноценно Ако следващата година пак има толкова много риба, ще си прекараме добре. Вилата, в която съм в момента има много хубаво барбекю и можем да се поберем двайсетина говеда Sent from my iPhone using Tapatalk 6 Цитирай
The Shaman Публикувано Октомври 22, 2012 Публикувано Октомври 22, 2012 Патешки сърца на скара 8 Цитирай
Asen_77 Публикувано Октомври 23, 2012 Публикувано Октомври 23, 2012 Тия сърца от какви патки са Малко са ми големи на вид или снимката е от много близко. Иначе изглеждат много съблазнително, вероятно и вкуса им е многооо добър Цитирай
The Shaman Публикувано Октомври 23, 2012 Публикувано Октомври 23, 2012 Те патешките сърца съвсем не са малки Цитирай
pepo1919 Публикувано Октомври 23, 2012 Публикувано Октомври 23, 2012 Mалко офф-знае ли някой,къде в София се продават такива сърца?Едно приятелче носеше от Хасково,ама секнаха командировките! Цитирай
The Shaman Публикувано Октомври 23, 2012 Публикувано Октомври 23, 2012 Баща ми има няколко дистрибутора в София. Ще говоря с него и ще ти пиша. Сигурен съм обаче, че най-малкото ще има в големите вериги. Метро, 100%. 1 Цитирай
Asen_77 Публикувано Октомври 23, 2012 Публикувано Октомври 23, 2012 Това ми привлече интереса. И аз ще потърся и ще опитам при първа възможност. Цитирай
The Shaman Публикувано Октомври 23, 2012 Публикувано Октомври 23, 2012 "Сцепвате" ги леко, измиват се и се подправят. Аз слагам подправки(мой микс), може купешки за скара, соев сос(аз ползвам Уорчестър) и черен пипер. Постояват така час, два а може и по-малко и на скарата. Оставете ги леко да червенеят отвътре за да са по-крехки. Може да прибвате и патешко филе (Магре)... Пържено, печено, нс фурна... Всякак си 1 Цитирай
baronbg Публикувано Октомври 23, 2012 Публикувано Октомври 23, 2012 На всичко патешко съм фен, магре,сърца и най вече дроб. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.