The Shaman Публикувано Октомври 23, 2012 Публикувано Октомври 23, 2012 Най-вредното(разболяно) е най-вкусно Цитирай
mel4e Публикувано Октомври 27, 2012 Публикувано Октомври 27, 2012 Моето първи суши,нямах много време и не съм се старала много,няма нищо сложно щом аз успях да се справя,рядко ми се получава нещо.С 1кг специален ориз за суши,два пакета водорасли нори,300гр пушена сьомга(не исках да рискувам със сурова),краставица и пушено сирене нахраних 9 девойки и това е останалото.Следващия път ще пробвам да го направя с киснат ориз,без топлинна обработка и ще направя подробни снимки,ако се получи 4 Цитирай
inutero Публикувано Октомври 27, 2012 Публикувано Октомври 27, 2012 за 9 девойки ще дойда да ти направя лично следващия път Бях суши майстор известно време Добре ти се е получило 2 Цитирай
arm11 Публикувано Ноември 10, 2012 Публикувано Ноември 10, 2012 Спагети Болонезе Оригинална италианска рецепта. Продукти: 100-150гр бекон, 400-500кг кайма, риган, пресен розмарин, белени домати, сушени домати, чаша червено вино, сол, черен пипер. Понеже вкъщи никой не яде лук и чесън аз не слагам, иначе може да се добавят по желание. Бекона се нарязва и се запържва до златисто: Нарязания на ситно розмарин, се добавя към бекона (евентуално 1 глава лук и 2-3 чесън, на ситно): Добавяме каймата (телешка в случая) и бъркаме добре за да не стане на топчета: След като се запържи добре, добавяме белените домати. След като поомекнат отсраняваме капачетата: След това добавяме пасираните сушени домати: Добавяме червеното вино, ригана, солта и черния пипер, като последните две са на вкус. Оставяме да покъкри на слаб огън за да се изпари алкохола. След това изсипваме в тавичка сместа и я слагаме във фурната на 200-220 градуса за около 40-45мин, докато се сгъсти. През това време сваряваме пастата, с моя случай спагети. Сервираме с обилно настърган пармезан: Ммммммм... Enjoy. 9 Цитирай
johnnybravo Публикувано Ноември 10, 2012 Публикувано Ноември 10, 2012 Аз пак бях на рибка - риба тон и чернокоп. Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Цитирай
The Shaman Публикувано Ноември 15, 2012 Публикувано Ноември 15, 2012 Сельодка върху канапе от моркови и узо 3 Цитирай
djokando Публикувано Ноември 15, 2012 Публикувано Ноември 15, 2012 Агнешко с пресен лук ,джоджен и малко оризче с дреболийки !!! 3 Цитирай
johnnybravo Публикувано Ноември 16, 2012 Публикувано Ноември 16, 2012 Пилешки филенца със спанак и рокфор Нарязвате на ситно 2-3 скилидки чесън. Обелвате и нарязвате на ситно един домат, аз нямах и замених с чери, но ми се видя извратено да ги беля Запържвате чесъна и добавяте доматите. Аз слагам чесъна в студен зехтин и чакам да загрее. Изчаквате да изври водата и добавете спанака, аз използвах пресен ~600 гр. но можете да заместите със замразен, но да е цели листа. Изчаквате да изври водата и да остане на мазнина, през това време си приготвяте пилешкото, което е добре да не е тумблирано. Ако нямате бон филета, можете да вземете гърди, както аз направих и да ги изтъите, след което да ги нарежете на дълги парчета, след което им добавете сол и пипер на вкус. Загрявате малко зехтин в един тиган и запържвате филенцата до златисто: Стана време за соса, за него ви трябва масло, чесън, вино, синьо сирене, сметана и черен пипер. Загрявате маслото и добавяте ситно нарязан чесън: Добавете вино: Добавете синьото сирене: Изчакайте да се разтвори сиренето и добавете сметаната, препоръчвам да е животинска: Изчакайте да се сгъсти и сте готови. Направете канапе от спанака: Наредете филенцата: Залейте със соса: 12 Цитирай
johnnybravo Публикувано Ноември 18, 2012 Публикувано Ноември 18, 2012 Гъши дроб върху канапе от ябълки: Взимате две ябълки, след което ги измивате, обелвате, махате семките и нарязвате на шайби. Гъшия дроб го нарязвате на шайби, които да са дебели ~1см. До котлона си слагате бутилка коняк и малко масло, за да можете да реагирате бързо Загрявате маслото Слагате ябъките в тигана Запичате от двете страни до получаване на карамелена коричка и добавяте коняка Набрашнявате парчетата дроб. Това се прави с цел да не се разтече много мазнина. Слагате ги в загрят тиган, който е сух и НЯМА никаква мазнина. НЕ слагайте всички парчета, защото ще се удавят в мазнина и печенето ще се превърне в пържене Пече се само да се образува коричка, средата трябва да остане розова и мека. Парчетата дроб се нареждат върху канапето от ябълки. За заливка използвах някакво местно Холандско сладко Appelstroop, което се прави от ябълки и е супер гладко, с много наситен аромат. Твърдо е, но след като мина през микровълновата печка за 30 секунди, се втечни достатъчно за да сложа върху гъшият дроб Хубаво е да се декорира с плод от ягода и листа мента, но готвенето беше непредвидено и не се бях приготвил Понеже в момента постя не съм опитал нищо от последните ястия, но всички споделиха, че са много добри. 6 Цитирай
The Shaman Публикувано Ноември 18, 2012 Публикувано Ноември 18, 2012 Това го правя редовно Любимо ми е. Става и върху дюли А може и във фурна. Цитирай
Asen_77 Публикувано Ноември 19, 2012 Публикувано Ноември 19, 2012 Паламуд на фурна И салатка 4 Цитирай
The Shaman Публикувано Ноември 19, 2012 Публикувано Ноември 19, 2012 Айсберг, сушени домати, маслини. Овкусени с домашно забъркан зехтин 2 Цитирай
johnnybravo Публикувано Ноември 28, 2012 Публикувано Ноември 28, 2012 Телешко Салтимбока: Нарязвате телешко бонфиле на шайби дебели около два сантимерта и ги начуквате на тънки скалопини и ги овкусявате със сол и черен пипер. Взимате тънко нарязано прошуто и няколко листа салвия. Слагате върху всяка скалопина по едно парче прошуто и едно листо салвия, можете да ги закрепите с една клечка за зъби. Загрявате един тиган и слагате съвсем малко мазнина: Запържвате скалопините първо от към салвията: След около две минути обръщате Когато сте готови, добавете краве масло: Добавяте една-две щипки телешки бульон Малко червено вино Изчаквате да се изпари алкохола и леко да се сгъсти соса. След като сложите месото в чиния, залейте с малко сос, за гарнитура може да врътнете малко тялятели в един тиган и да им добавите сос песто. 6 Цитирай
Stanito1 Публикувано Ноември 29, 2012 Публикувано Ноември 29, 2012 Прекрасно!Ако може рецептата за паламуда?Благодаря Цитирай
Asen_77 Публикувано Ноември 29, 2012 Публикувано Ноември 29, 2012 1 домат и 1 лук на ситно нарязани ( аз мързеливо го правя в блендера ) и намазано върху осоления паламуд. Малко олио отгоре, а отдолу под паламуда няколко кръгчета лук да лежат върху него. Печеш в загрята фурна на 200 градуса 20-25 минути. Нищо сложно 1 Цитирай
Stanito1 Публикувано Ноември 29, 2012 Публикувано Ноември 29, 2012 Благодаря.Ще се изпробва при първа възможност Цитирай
The Shaman Публикувано Ноември 29, 2012 Публикувано Ноември 29, 2012 Може да го нарежеш и на шайби, заливаш с горе описаното и печеш 1 Цитирай
arm11 Публикувано Ноември 29, 2012 Публикувано Ноември 29, 2012 Ето и от мен една бърза, лесна и вкусна рецепта за телешко бон филе. Продуктите са както следва: 400-500гр. телешко бон филе по няколко стръка - прясна мащерка, босилек/риган и розмарин горчица 1-2 филии бял хляб пармезан Първо запечатваме месото на горещ тиган от всички страни. В моя случай са пържолки, останали от рецептата на Джони малко по-нагоре, иначе си е цялото бонфиле. Пасираме хляба, зелените подправки и ги смесваме с настъргания пармезан в една купа. Намазваме месото добре с горчица и го оставяме леко завито за около 10 мин. Слод това хубаво овалваме месото в сместа и го слагаме в тавичка покрита с хартия за печене в предварително загрята фурна на 180-200 градуса за около 30 мин. Резултата: Сервирайте със задушени или бланширани зеленчунци. 4 Цитирай
Pe6o666 Публикувано Декември 1, 2012 Публикувано Декември 1, 2012 Нещо за заек интересно? Утре ще имам гостии съм наказал жената заек да пече Цитирай
marbu Публикувано Декември 1, 2012 Публикувано Декември 1, 2012 Див или питомен? Ако е див е хубаво да го оствиш да се накисне в вино или оцет няколко часа. Цитирай
Pe6o666 Публикувано Декември 1, 2012 Публикувано Декември 1, 2012 Питомен. Ама мога да го подивя малко Цитирай
The Shaman Публикувано Декември 1, 2012 Публикувано Декември 1, 2012 Брат, утре сутрин ще ти пиша една. 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.