The Shaman Публикувано Декември 15, 2012 Публикувано Декември 15, 2012 Ще пекна пресен чернокоп. Днес е уловен Цитирай
pepo1919 Публикувано Декември 15, 2012 Публикувано Декември 15, 2012 Живо ме интересува печенето на чернокопа,че утре чакам "прясна"доставка! Бях го предвидил за мариноване,ама малко са се поувлякли с грамажа! Цитирай
The Shaman Публикувано Декември 16, 2012 Публикувано Декември 16, 2012 Да ти кажа, аз го осолявам, престоява малко и го хвърлям на скарата. По възможност на жар. 4 Цитирай
pepo1919 Публикувано Декември 16, 2012 Публикувано Декември 16, 2012 Аз мисля, да го прекарам през този уред,че с жарта малко сложно! Цитирай
The Shaman Публикувано Декември 16, 2012 Публикувано Декември 16, 2012 Е аз бях на електрическа Ето едни пилешки воденички. Тук има два основни и важни елемента. Воденичките и тенджерата под налягане. За първите не мога да дам съвет, защото масовите на пазара не са много (слава богу, аз имам възможност за качествено пилешко)... За тенджерата... Добра, но в крайна сметка пак, който с каквато разполага. Почиствате воденичките (ако случайно не са) от ципи и др. Сварявате в подсолена вода в тенджера под налягане. Аз чакам да "изпуши" и отброявам 25 минути, след това. Изваждам ги и ги изцеждам. В тиган (аз използвам уок), в зехтин запържвам кромид, нарязан на едро и чесън. Когато станат прозрачни, добавям един настърган домат, дафинов лист и малко червен пипер. Когато течноста се изпари, добавям черен пипер и магданоз. Изтисквам един портокал вътре и когато се изпари и той, дърпам уока от котлона. Хапват се добре с червено винце 1 Цитирай
The Shaman Публикувано Декември 21, 2012 Публикувано Декември 21, 2012 Пълнена тиква. ------------------------------------------- Пиле със зеленчуци по китайски (рецепта от vkusnoikrasivo) Продукти: 300 гр. пилешко филе 1/2 тиквичка 1 голям морков 1 глава лук 1 чушка/червена/ 1 парче зеле 4-5 скилидки чесън рястителна мазнина пресен лук, кашу, сусам за поръсване. За марината: 1 белтък 1 с.л. царевично нишесте 3 с.л. соев сос 3 с.л. оризов оцет. За сосът: 1 с.л. тъмен соев сос 4 с.л. светъл соев сос 1 с.л. мед 1 с.л. кетчуп 2 с.л. оризов оцет 1 с.л. царевично натурално нишесте 1/2 ч.ч. вода 3 скилидки чесън пресовани. Приготвяне: Месото нарязваме на жулиени. Смесваме продуктите за марината и разбъркваме добре. Добавяме пилешкото и смесваме с марината. Мариноваме за около 30 мин. През това време нарязваме лука и зелето на малки кубчета. Морковът и тиквичката на пръчици с инструмент за рязане на пръчици или с нож. В тиган с мазнина запържваме месото от всички страни. Изваждаме в чиния и запазваме. Зеленчуците сотираме за по около минута и половина всеки по отделно. Започваме със зелето и лука, изваждаме при пилешкото. Добавяме морковът и чушката 1,5 мин. и изваждаме при останалите продукти. Накрая тиквичката и чесъна , сотираме и смесваме всички продукти в тигана. Заливаме с продуктите за соса смесени и разбити предварително. Бъркаме 1-2 мин., докато се сгъсти соса и снемаме от огъня. Сервираме горещо поръсено с лук, сусам или кашу по желание Може да си направите и ориз... 1 ч ориз 1.5 ч студена вода Оризът се мие с топла вода, като зърната се стриват между дланите, и така 4 пъти. Слага се във висока тенджера, залива се със студена вода, посолява се и се захлупва плътно. След като кипне, се вари на силен огън 7 мин, на среден 3 мин и на слаб огън 2 мин. (Докато се вари оризът, водата може да изкипи, но капакът не се сваля, затова се взима дълбока тенджера.) Оризът се отстранява от огъня и се оставя захлупен за още 12 мин. След това се наръсва с масло или друга мазнина по избор. Изпробвах рецептата с Тай ориз (случайно и аз имах такъв), но сложих 2 ч вода. Получи се много вкусно, но наистина изкипя и стана мазало. За тези с керамични котлони има друга рецепта: сухият ориз се запържва в малко мазнина, залива се с 2 части студена вода, посолява се и се вари под капак на слаб огън, без да се разбърква. Ако оризът е обикновен, водата трябва да е 1.5 части. И още нещо, докато ровех из сайтовете, прочетох, че "истинският" китайски ориз е слепен и разкашкан. Това, което ние наричаме китайски ориз, всъщност идва от Близкия изток. (http://forum.kulinar.bg) Снимки мои ------------------------- Ето едни бонбони по рецепта на 1001recepti.com Продукти: [*]1кокосов орех [*]20 фурми [*]100 г сурови бадеми [*]1 опак. кокосови стърготини Рецепта: Фурмите (20 бр) се накисват за половин час в гореща вода до омекване. За да се разчупи кокосовият орех (1 бр), трябва да се пробият с нож две от трите черни точици, за да изтече млякото (има кокосово мляко само ако е пресен). Може да загрее фурната и за десетина минути да се остави кокосовият орех, докато твърдата черупка се разпука. Месестата част се обелва от кафявата люспа с нож и се нарязва на кубчета, които се смилат в кухненски робот. Отделно се смилат суровите бадеми (100 г) и полученото бадемово брашно се разбърква с кокоса. Омекналите фурми се отделят от костилките и се разбиват с пасатор или кухненски робот. Добавят се към останалата смес и се омесват с ръце. Ако кокосът не е пресен, може да се наложи да се добави малко течност, за да не бъде прекалено сухо тестото. Може да се добави есенция от ром или лъжица кокосов ром Малибу. (Ако се спазват стриктно Постите, не бива да се добавя алкохол в рецептата.) Оформят се дребни топчета с големината на орех и се овалват в кокосови стърготини (1 опак.) за завършек. Фурмите са достатъчни, за да придадат сладост без да е необходимо добавяне захар. Тези сладки са чудесни за коледните пости и отговарят на принципите на суровоядството. Време за приготвяне: 30 минути Ето малко снимки от мен 6 Цитирай
johnnybravo Публикувано Декември 22, 2012 Публикувано Декември 22, 2012 Ето едно видео от един Австралийски колега. Реших да споделя рецептата, защото е доста семпла и лесна за изпълнение. Във видеото се вижда как при полеви условия, можете да приготвите добре изглеждащо, изискано и вкусно ястие. 5 Цитирай
djokando Публикувано Декември 24, 2012 Публикувано Декември 24, 2012 За по-студените празнични дни : "Греяно вино с карамел" Продукти: 1 бутилка вино (среден ценови клас, по-скъпото няма смисъл да хабите, а съвсем евтиното няма да стане по-хубаво) По 1 чаена лъжичка захар на всяка чаша 1 портокал, грейпфрут или лимон, може и комбинация Около 200 мл вода 1-2 пръчици канела или 1 равна кафеена лъжичка на прах Джинджифил на прах – на върха на ножа, или щипка настърган пресен 6-7 зърна карамфил... Захарта се слага в голям метален съд и се разтопява на светъл карамел при умерен котлон. Залива се с водата (внимавайте за пръските!), след което се изчаква да се разтвори и се добавят изцедения сок от цитрусовия плод, настърганата му кора или готови сушени корички и останалите подправки. Оставя се да ври на слаб огън докато течността стане наполовина, после се добавят парчетата ябълка, круша или дюля, дърпа се от котлона и се долива с виното. Връща се на много слаб огън за около 5-10 минути, като внимавате да не завира. Преди сервиране се прецежда. Няколко парчета ябълка, круша, дюля "Грог" Съставки: По една чаша силен черен чай за всеки Няколко лъжици ром за всяка чаша – според това колко силен искате да бъде Кафява захар на вкус и резени лимон Всички съставки се смесват и се поднася горещ. Може да добавите подправки на вкус като канела, индийско орехче, джинджифил... или да замените черния чай с градински, да добавите хмел или друга билка по ваш вкус. 2 Цитирай
BulgarianSS Публикувано Декември 31, 2012 Публикувано Декември 31, 2012 Мезенца Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Цитирай
Alxx® Публикувано Декември 31, 2012 Публикувано Декември 31, 2012 Радиатора как ще го режеш? Ситно или на филийки? 2 Цитирай
BulgarianSS Публикувано Декември 31, 2012 Публикувано Декември 31, 2012 Алекс,радиаторът вече го замезихме. Гога-за теб винаги-ще запазя някоя друга бира Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
Alxx® Публикувано Януари 2, 2013 Публикувано Януари 2, 2013 Сьомга котлет, с марината от босилек, чесън, лимонов сок и сушени зеленчуци. Поради липса на пресен босилек, ползвам сушен. В 30-40гр. зехтин, смесвате сока от един лимон, щипка босилек, няколко скилидки чесън, нарязан на ситно и три-четири лъжици Вегета натюр(тази, която НЯМА глутаминат и консерванти) и оставяте да кисне един ден. На другия намазвате рибката, оставяте да престои два часа и печете 30-35 минути на 230, покрита плътно с фолио(кой си няма конвектомат...). След 35-те, свалете фолиото и вкарайте пак, да запече малко . По - добрият вариант е с цяла сьомгова пъстърва от яз.Доспат, но нямаше в магазините За гарнитура върви задушен зеленчук или на пара, без мазнина и с мааалко сол само. Понеже много бързо изчезнаха, няма снимка след фурната 6 Цитирай
The Shaman Публикувано Януари 9, 2013 Публикувано Януари 9, 2013 Край на една много тежка за мен седмица (знам, че не сме петък или неделя)... Добре е за отпускане: ципуро, зелева чорба, зелена салата с авокадо, сушени домати, пармезан и маслини... Най-накрая спокойствие! :/ 1 Цитирай
The Shaman Публикувано Януари 9, 2013 Публикувано Януари 9, 2013 Точно тази марка или? Това си го донесох от Катерини, но по принцип един познат прави домашно в Солун и пия от него Аз го харесвам, че е доста "серт" така да се каже Узакито ми е слабичко Цитирай
The Shaman Публикувано Януари 9, 2013 Публикувано Януари 9, 2013 Купешките са около 43', но домашното се пие 50/50 с вода Цитирай
Alxx® Публикувано Януари 10, 2013 Публикувано Януари 10, 2013 Я, като на лаик - к'во е т'ва? Мастика или? Цитирай
The Shaman Публикувано Януари 10, 2013 Публикувано Януари 10, 2013 До някъде. Да кажем, тамошна ракия 1 Цитирай
gogi6 Публикувано Януари 11, 2013 Публикувано Януари 11, 2013 Дъщеря ми вчера имаше рожден ден и това е тортата,направена от жена ми 11 Цитирай
The Shaman Публикувано Януари 20, 2013 Публикувано Януари 20, 2013 С няколко приятели, започваме свое издание на Черешката на тортата Четири седмици всяка събота ще се събираме и ще си правим купончета Ето от първата вечер Снимките са с петицата 7 Цитирай
warman Публикувано Януари 20, 2013 Публикувано Януари 20, 2013 Снимките са от коледните празници,направени от 4с. 2 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.