nikitobet Публикувано Февруари 16, 2015 Публикувано Февруари 16, 2015 (редактирано) Аз друго исках да кажа, ама не ми се получи. В смисъл ако е чугун от времето на баба му, ама нищо де. И все пак, ако си го патинираш редовно, може и с минимум мазнина, само с няколко капки и то не в тигана ...но както и да е, няма да споря Телешоп марки не ми е сериозно да коментирам Има една немска фирма SKK, едно време ги имаше мисля в технополис, имат една серия titanium cookware, в София сигурно ги има на 100 места, много са интересни. Погледни ги ако искаш. Редактирано Февруари 16, 2015 от nikitobet Цитирай
baronbg Публикувано Февруари 16, 2015 Публикувано Февруари 16, 2015 И аз да се включа с един въпрос. Какво ще кажете, за ножовете в ОМВ? Хвърлил съм им око, добре изглеждат и са на добра цена (ако са хубави) Цитирай
Alxx® Публикувано Февруари 16, 2015 Публикувано Февруари 16, 2015 Бергоф? Китаец, с немски бранд. За толко пари - толко. 1 Цитирай
The Shaman Публикувано Февруари 16, 2015 Публикувано Февруари 16, 2015 Не са лoши, пoлзвам ги oт дoста време, нo дръжките им са слаби. 1 Цитирай
matsan Публикувано Февруари 16, 2015 Публикувано Февруари 16, 2015 За ножовете - без коментар. За евтини и качествени ножове - Tramontina! За чугуна си прав и сега готвя с малко мазнина , но без нея не става. Моят чугунен е марка Lava - доволен съм . За SKK съм чувал ще ги проуча и тях Цитирай
baronbg Публикувано Февруари 16, 2015 Публикувано Февруари 16, 2015 Имах предвид 100 лв за 7-те ножа, тия вероятно са по-хубави но клонят към 300 за същия комплект. Цитирай
johnnybravo Публикувано Февруари 16, 2015 Публикувано Февруари 16, 2015 Един от тиганите ми е AMT Gastroguss, който купих преди около 14 години и все още ми служи вярно, а не е като да не готвя. Тогава комплекта тиган, капак и допълнителна дръжка, която се маха ми струваше 280лв. Ако през тези години си купувах всякакви чикии като тефал и делимано, сега щях да съм се ръснал далеч повече пари и пак нямаше да имам хубав тиган Елипсовидната му форма ми е много удобна за приготвяне на основната ми храна, която е риба 1 Цитирай
matsan Публикувано Февруари 17, 2015 Публикувано Февруари 17, 2015 Трамонтина имат скъпа серия ,която може да ти излезе 300 лева наистина ,но аз имах предвид най-евтината им серия трамонтина премиум ,а и по принцип не ти трябват седем ножа , а не повече от 3 :универсален,за белене и един утилити да кажем с 12см острие.По добре малко повече пари за 3 качествени неръждаеми ножа,които са износоустойчиви и ще ти служат вярно дълги години с малко ножарска култура отколкото...... За съдовете съм съгласен с Джони точно затова търся и чета кое е най-подходящо за моите изисквания т.е. да не залепва, да се мие в миялна и да е безвреден ама май не може душата в рая и к.............. абе сещате се) . 4 Цитирай
goce kostadinov Публикувано Февруари 19, 2015 Автор Публикувано Февруари 19, 2015 (редактирано) Тоя оребрения чугун го взех за 16 долара сега като бях там а този големият кютук дето тежи 8 кила от ситимола на хемус за 100 лева ! В тях готвя почти без мазнина с последния 5-6 години вече! Трамонтина карбонова 20 см острие реже като змей продавам за 25 лева! Ако някой иска такава машинка да се обажда! Редактирано Февруари 17, 2015 от goce kostadinov 1 Цитирай
The Shaman Публикувано Февруари 19, 2015 Публикувано Февруари 19, 2015 Пилешки суджук, прoба 1 5 Цитирай
hidalgo Публикувано Февруари 21, 2015 Публикувано Февруари 21, 2015 (редактирано) http://www.youtube.com/watch?v=B6YhaOXGsTk Малко офф - защо никога клиповете не излизат вградени като им сложа таг-а? Редактирано Февруари 21, 2015 от Alxx® 4 Цитирай
Alxx® Публикувано Февруари 22, 2015 Публикувано Февруари 22, 2015 Щото не става през порт 443, само през 80;) На прост език: махаш "s" от протокола. 3 Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Февруари 22, 2015 Публикувано Февруари 22, 2015 Важна тема трябва да се направи само с тоя ред! Много съм се чудил защо не ставаха нещата... 1 Цитирай
kaizersoze Публикувано Февруари 27, 2015 Публикувано Февруари 27, 2015 (редактирано) Беше вкусно Редактирано Февруари 27, 2015 от Alxx® Цитирай
inutero Публикувано Март 1, 2015 Публикувано Март 1, 2015 Скаридени "близалки" със салата цвекло, морков и ябълка за гарнитура. 7 Цитирай
inutero Публикувано Март 1, 2015 Публикувано Март 1, 2015 Нищо особено - мариновах ги за няколко часа с чесън, соев сос и тук има един ойстер сос - сладко-кисел е и придава много апетитен аромат. Малко джинджифил сложих също и запържих в кокосово масло, просто защото имам, всяко друго би свършило работа. Вземи от големите, варени скариди, че малките ще се свият и изгубят на шиша. Пръжваш малко и готово. Жената си изяде ушите. 2 Цитирай
The Shaman Публикувано Март 2, 2015 Публикувано Март 2, 2015 Акo не си изпoлзвал джинджифил, внимавай с негo, да не прецакаш нещата Цитирай
The Shaman Публикувано Март 4, 2015 Публикувано Март 4, 2015 Свински джоланчета. Сварявам. Слагам подправки, в моя случай пипер (черен и червен), много гарам масала (ако взимате готова внимавайте да не е много люта, на мен ми слагат и чили), сол, малко масло и мушкам във фурната на 220 градуса за около 20 мин да се запече Комсумирам като го сваля от кокала и заливам с чесън и оцет, като за шкембе чорба 2 Цитирай
Alxx® Публикувано Март 4, 2015 Публикувано Март 4, 2015 гарам масала Извини невежия, това е...? Цитирай
The Shaman Публикувано Март 4, 2015 Публикувано Март 4, 2015 Индийска подправка. Тук основно импровизират с нея, но в общи линии: пръчици канела, кардамом, семена на кимион, зърна черен пипер, карамфил, семена от кориандър,индийско орехче. Изпичат се на тиган и се мелят. 4 Цитирай
johnnybravo Публикувано Март 7, 2015 Публикувано Март 7, 2015 Терин от гъши дроб. Взима се около 1кг. гъши дроб и се натрошава на малки парчета, за да може да се отделят жилите. В захарен сироп се слага настъргана на ситно кора от портокал и се вари до карамелизиране. Парчетата дроб се прекарват през месомелачка, добавят се сол, черен пипер, три яйца, карамелизираните портокалови корички и коняк. Бърка се да стане на каша и се слага във форма за печене. Пече се за около 15 минути на водна баня на 130-140 градуса. Охлажда се и се нареждат парчета плод, след което се залива с желиран сироп. Пак в хладилника и те така... Sent from my iPhone using Tapatalk 11 Цитирай
mishocs Публикувано Март 7, 2015 Публикувано Март 7, 2015 Жена ми и дъщерята ми скалъпиха торта за рождения ден и все не намирах време да я постна Не е с идеална визия , но беше вкусна 15 Цитирай
johnnybravo Публикувано Март 14, 2015 Публикувано Март 14, 2015 За тази вечер съм приготвил един Групър, който един приятел хвана от каяка в Албания. Ето и снимка от улова Sent from my iPhone using Tapatalk Продължението Ял съм всякакви риби, но тази за момента обира точките. 16 Цитирай
djokando Публикувано Март 25, 2015 Публикувано Март 25, 2015 От мен лек пилешки сач и едно Наздраве ) В домашна обстановка )) 8 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.