The Shaman Публикувано Май 28, 2015 Публикувано Май 28, 2015 https://www.facebook.com/groups/facas/permalink/415702528611738/ 1 Цитирай
VIKING_WARRIOR Публикувано Май 28, 2015 Публикувано Май 28, 2015 ....Какво ще кажеш Алек за малко суши? Оригинално и много вкусно и добре изглеждащо... А тези морски деликатеси?... Sent from my iPhone 6 Plus 128GB using Tapatalk 3 Цитирай
Alxx® Публикувано Май 28, 2015 Публикувано Май 28, 2015 Японците са си рибарска нация и правят чудеса, но не стават за всеки вкус. Тук си имаме супер готвач на риба, сигурно си забелязал 2 Цитирай
The Shaman Публикувано Май 28, 2015 Публикувано Май 28, 2015 Японците ядат живи риби, живи мекотели и т.н. Сушито пък за мен, лично е нищо повече от безвкусна сурова риба. 8 Цитирай
sallie_e Публикувано Май 28, 2015 Публикувано Май 28, 2015 Оооо, като говорите за суши - големи фенове сме му напоследък в къщи. Започнах и да задобрявам, но нямам последни снимки. Това са от първите ми опити. Задължително със сурова сьомга, не с консерва. 2 Цитирай
johnnybravo Публикувано Май 28, 2015 Публикувано Май 28, 2015 Относно сушито съм абсолютно съгласен със Шамана, хората си завиват разни шарени сърмички, в които рибата е колкото за цвят. Тези с по-големите парчета риба както са от снимките на Викинга ми допадат повече, но на повечето места тук ги правят доста блуткави. Аз суровата риба я предпочитам под формата на тартар, но всеки си има собствени предпочитания. 7 Цитирай
The Shaman Публикувано Май 28, 2015 Публикувано Май 28, 2015 Ето днес например, ще хапна рибни кюфтаци от два сома Месото, яйце, два сварени картофа, девисил, черен пипер, лук, чесън, сол и във фурната за по около 5 минути на страна, при загрята фурна. Резултата след малко 5 Цитирай
johnnybravo Публикувано Май 28, 2015 Публикувано Май 28, 2015 При тези кюфтета да ти е*ем сушито 4 Цитирай
johnnybravo Публикувано Май 29, 2015 Публикувано Май 29, 2015 На 24-ти бяхме на гости при баща ми, който по цяло лято седи на къмпинг Арапя, където си лови рибка и си живее безгрижно Менюто беше пресен сафрид и акула. Попай моряка На следващият ден морски раци, езерни раци, хамсия и филета от различни риби. На това място мога да седя месеци без да ми омръзне. Удобно е за риболов, водата е чиста и съседите са приятни Ето още малко снимки. Щука - един от трофеите на баща ми. Моят "катамаран" На гости в съседната каравана, в която също имаше бебе Sent from my iPhone using Tapatalk 12 Цитирай
VIKING_WARRIOR Публикувано Май 29, 2015 Публикувано Май 29, 2015 При тези кюфтета да ти е*ем сушито Нали знаеш че като няма риба и ракът е риба. Искам и аз таратор и кюфтета на скара български ама са далечееее..... Така че сушито и окономиякето и темпурата ме държат да не умра от глад. Нямам избор братле. Поздрави. Sent from my iPhone 6 Plus 128GB using Tapatalk Относно сушито съм абсолютно съгласен със Шамана, хората си завиват разни шарени сърмички, в които рибата е колкото за цвят. Тези с по-големите парчета риба както са от снимките на Викинга ми допадат повече, но на повечето места тук ги правят доста блуткави. Аз суровата риба я предпочитам под формата на тартар, но всеки си има собствени предпочитания. Японското суши сашими няма нищо общо с българското което се прави по хепи и някои суши-барове където няма японски готвачи главно в провинцията. Във София има хубави заведения за суши. София си е София. Sent from my iPhone 6 Plus 128GB using Tapatalk Цитирай
Asen_77 Публикувано Юни 2, 2015 Публикувано Юни 2, 2015 Доста далеч от уловите на Джони, но все пак лично уловени и лично изпържени 8 Цитирай
johnnybravo Публикувано Юни 2, 2015 Публикувано Юни 2, 2015 Няма по-вкусно от личният улов, особено ако се консумира в същият ден, без да минава през фризера. 2 Цитирай
Asen_77 Публикувано Юни 2, 2015 Публикувано Юни 2, 2015 Така е спор няма, ама тия са от началото на май. Пак са си вкусни обаче Цитирай
The Shaman Публикувано Юни 3, 2015 Публикувано Юни 3, 2015 Реших да пробвам и аз метална дръжка. Това е сантоку на някакви Фонтиняк, от Еко. Дъската им е хубава обаче, та ще се връщам да я взимам и нея. 3 Цитирай
The Shaman Публикувано Юни 3, 2015 Публикувано Юни 3, 2015 Още довечера, но е нов а лош нов нож, почти няма Цитирай
Asen_77 Публикувано Юни 3, 2015 Публикувано Юни 3, 2015 А защо точно този модел взе? Имам подобен от други комплекти и този не ми е удобен. Може би аз не знам за какво точно да го ползвам, но кухненския и донякъде този за рязане от този комплект ми изглеждат по практични и удобни. Цитирай
The Shaman Публикувано Юни 3, 2015 Публикувано Юни 3, 2015 По принцип, сантоку е също универсален нож. Имам доста ножове и най-вече от типа "на майстор готвача" и затова избрах сантоку. Не, че нямам и от тях де. 2 Цитирай
johnnybravo Публикувано Юни 3, 2015 Публикувано Юни 3, 2015 Ако това са ножовете от промоцията на бензиностанции ЕКО, за 10-15 лева са направо перфектни 1 Цитирай
Alxx® Публикувано Юни 3, 2015 Публикувано Юни 3, 2015 Жорка, моят е точно същият. За десет дни му свикнах на формата и кълцам цяла краставица на салата за малко над 30 секунди. Доволен Цитирай
bombastyk Публикувано Юни 3, 2015 Публикувано Юни 3, 2015 Ето ви цялата колекция. Гледам я по цял ден. Цитирай
Monro Публикувано Юни 3, 2015 Публикувано Юни 3, 2015 До кога е тази промоция? И тези точки как се събират на лева на литри? Някакъв коментар за стъклена дъска за рязане ? Цитирай
The Shaman Публикувано Юни 3, 2015 Публикувано Юни 3, 2015 Това е предпазно стъкло, дъската е по-горе. Преди малко го пробвах. Ножа е много остър, но не съм очарован от това как реже. Ако сравняваме ножове, които се разпространяват по този начин, Делимано са класи над тези. Ще взема дъската, но друг нож, не. Ето какво наложихме за утре А това е един нов продукт, евентуално, да кажем кордон блю... 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.