The Shaman Публикувано Ноември 6, 2015 Публикувано Ноември 6, 2015 Ползвам едно пюре от Лидл. Много е добро. Тестото, като за пица Цитирай
Monro Публикувано Ноември 7, 2015 Публикувано Ноември 7, 2015 дай да видим кое де, аз преди купувах едно на Hainz но е много изкуствено... Цитирай
The Shaman Публикувано Ноември 7, 2015 Публикувано Ноември 7, 2015 Е не е фатално ако е някое друго, но това ни харесва много. Жена ми сега каза, че слага в тестото варен картоф и риган. Малко мексиканско 8 Цитирай
johnnybravo Публикувано Ноември 10, 2015 Публикувано Ноември 10, 2015 Подготовка за лакерда edit: Продължението след 12 часа Sent from my iPhone using Tapatalk Продължението: Слагам обилно морска сол на дъното на пластмасова кутия: Поставям един ред филета и отново покривам със сол: Оставям 12 часа в хладилник, след което вадя рибата за допълнителна обработка. Изплаквам всичките парчета със студена вода. Взимам един мек и много остър нож, с който премахвам първо коремните кости. После отстранявам и следните кости. Отстранявам тъмната част от месото, защото има тежък дъх на рибено масло. После премахвам кожата. На тази снимка се вижда предимството на мекият нож. Приготвям си бахар на зърна, дафинов лист и олио. Вакуумирам по няколко филета в пликче, като вътре добавям бахара, олиото и дафиновия лист. Готовата продукция: Не е задължително да се вакуумират филетата. Може да се наредят в буркан или кутия и да се залеят с олио. Задължително трябва олиото да покрива рибата. Така може да се съхранява доста време в хладилник или фризер. Препоръчвам олио а не зехтин, защото зехтина става на гранули от студеното. 14 Цитирай
matsan Публикувано Ноември 10, 2015 Публикувано Ноември 10, 2015 Хмм зъболекаря ми днес ми каза точно тази рецепта днес. Хванали с баща ми малко тон у гръцко. Каза, била страхотно мезе. Сподели и ти като опиташ. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
johnnybravo Публикувано Ноември 10, 2015 Публикувано Ноември 10, 2015 Аз от доста години си приготвям лакердата по този начин. Може да се направи от сьомга, скумрия и каквато се сетите по-мазна риба. Зъболекаря ти предполагам е моят голям приятел и колега рибар Румен Патриков, а баща ти предполагам е Дойчин, прати му много поздрави от Велин 1 Цитирай
matsan Публикувано Ноември 10, 2015 Публикувано Ноември 10, 2015 Ще пратя Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
The Shaman Публикувано Ноември 12, 2015 Публикувано Ноември 12, 2015 Купих си походно точило 1 Цитирай
The Shaman Публикувано Ноември 14, 2015 Публикувано Ноември 14, 2015 Патешки бутчета с картофи 6 Цитирай
The Shaman Публикувано Ноември 21, 2015 Публикувано Ноември 21, 2015 Домашни гофрети от лимец Sent from my iPhone using Tapatalk 4 Цитирай
johnnybravo Публикувано Ноември 22, 2015 Публикувано Ноември 22, 2015 Днес имахме уговорка с приятели да скочим до един любим гръцки ресторант за обяд, но след кратки размисли решихме аз да приготвя една гръцка вечеря в София Менюто се състоеше от Октопод, скариди, лакерда от туна и паламуд, едно голямо бакаляро (около 3кг.) на фурна и пълнена тиква със сушени сливи, стафиди, ябълка, круша, дюля, канела, карамфил, портокалов сок и захар. Октоподът: Скаридите: Тях ги минах през Sous Vide за 20 минути на 54ºC. След горещата вана ги охладих, за да прекратя процеса на готвене. На пазара "Ситняково" намерихме хубави розови домати, които гарнирахме с бурата и песто. Пестото си го направих от босилек, кедрови ядки, пармезан, чесън, сол и зехтин, които минах през нутри булета. Лакердата, за която дадох рецепта малко по-горе Скаридите ги задуших в зехтин, чесън, бяло вино, къри, копър, сол и малко масло. Октоподът го минах през сух тиган: Бакалярото го отворих и обезкостих. 30 минути на 200ºC Мозък! Тиквата. Аз лично не съм фен на подобни десерти, но гостите останаха доволни. edit: Tapatalk нещо не ми харесваше линковете към картинките, сега трябва да се отварят нормално. 15 Цитирай
koksibg Публикувано Ноември 22, 2015 Публикувано Ноември 22, 2015 Добре изглежда. Може ли да споделиш какво е. Че така снимка е за друга тема. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
Grievous Публикувано Ноември 22, 2015 Публикувано Ноември 22, 2015 Пиле по шанхайски. Забравил съм да пиша. 1 Цитирай
johnnybravo Публикувано Ноември 22, 2015 Публикувано Ноември 22, 2015 Аз днес се заиграх с един T-bone стек, който тежеше 1.3кг. Първо слагам сол, пипер и малко зехтин. После запечатвам от двете страни на грил тиган. Вкарах го във предварително загрята фурна на 200ºC на вентилатор за 6 минути, след което го намазах с краве масло. Степен на готовност medium. 11 Цитирай
koksibg Публикувано Ноември 22, 2015 Публикувано Ноември 22, 2015 Класика Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
The Shaman Публикувано Ноември 22, 2015 Публикувано Ноември 22, 2015 Ябълков пай с лимец Sent from my iPhone using Tapatalk 8 Цитирай
koksibg Публикувано Ноември 22, 2015 Публикувано Ноември 22, 2015 @The Shaman изглежда покъртително. Извинявам се за невежеството но какво е лимец? Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
johnnybravo Публикувано Ноември 22, 2015 Публикувано Ноември 22, 2015 Лимеца е вид пшеница. В последно време сладкарите и хлебарите започнаха да го слагат по етикетите, за да привличат вниманието на здравословно хранещите се, защото от него няма ГМО. Иначе няма никаква разлика във вкуса или поне не токлова забележима. Другото фешън брашно е от спелта. 1 Цитирай
The Shaman Публикувано Ноември 22, 2015 Публикувано Ноември 22, 2015 Ето за по-подробно. Да не се опитвам да преразказвамhttps://bg.m.wikipedia.org/wiki/Еднозърнест_лимец Sent from my iPhone using Tapatalk По-скоро е тъмно брашно от така да се каже дива пшеница. Аз си го поръчвам от едни хорица вече година и съм много доволен Sent from my iPhone using Tapatalk Ето и едни соленки от същото брашно 8 Цитирай
johnnybravo Публикувано Ноември 24, 2015 Публикувано Ноември 24, 2015 Говежди тендърлойн стек от Блек Ангъс, млечен телешки котлет и агнешки Т-бон стек. Приготвянето е класика - сол, пипер, зехтин и хвърляте на сух тиган. Аз слагам и малко мащерка за аромат. Ако правите подобна комбинация, в която разфасовките са с различна дебелина, тогава не слагайте всичко едновременно, а първо по-дебелите. Когато изкарате месото, винаги го мажете с краве масло, това му предава страхотен аромат и допълнителен гланц. Можете да направите и друг финт като малко преди да извадите месото от тигана добавите маслото и завъртите от двете страни да поеме аромат. Перфектната за моят вкус степен на готовност е medium, но не повече, защото телешкото well done става като подметка. 6 Цитирай
The Shaman Публикувано Ноември 24, 2015 Публикувано Ноември 24, 2015 Конкилиони с пълнеж от рикота и спанак върху домашно доматено пюре с чесън, поръсени с моцарела 5 Цитирай
koksibg Публикувано Ноември 24, 2015 Публикувано Ноември 24, 2015 (редактирано) Ябълков пай с лимец Да споделиш необходими продукти и начин на приготвяне ако може разбира се. Sent from my iPhone using Tapatalk Редактирано Ноември 24, 2015 от koksibg Цитирай
The Shaman Публикувано Ноември 24, 2015 Публикувано Ноември 24, 2015 Използвахме ето тази: http://www.receptite.com/рецепта/ябълков-пай рецепта, но с брашно от лимец. То е малко по-особено и пропорциите са на око, докато се получи тестото. 1 Цитирай
koksibg Публикувано Ноември 24, 2015 Публикувано Ноември 24, 2015 @The Shaman Благодаря. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.