Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

OS X Yosemite 10.10

arm11

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,

Някой да е имал или има проблеми със звука? Моят изчезна и в system preferences/sound на output е digital out. Когато включа слушалки работи без проблемно. Четох из чуждестранните форуми, там дават някакви решения, които уж работят, но при мен няма ефект. Някакви идеи?

П.П

Пробвах изпитаният метод с ристарт и пак няма ефект:)

Публикувано

Reset SMC.

Публикувано

Сега опитах и няма ефект. Само за справка Reset SMC е при изключен компютър, задържам едновременно shift+ctrl+alt+power button?

Сега опитах и с reset PRAM и пак няма ефект.

Публикувано

Нямам проблем със звука, по оптичен съм.

Публикувано

СМЦ се ресетва със спиране на захранването, но за всеки мак е специфично. Виж в сайта на поддръжката за твоя модел. На настолните не се натиска нищо - вади се кабелът за определено време.

Публикувано

За моделите, на които не се трябва сам да изваждаш батерията се слага захранването, гаси се лаптопа и се задържат едновременно shift+ctr+alt+power button за около 20 секунди. Сега го направих пак, но няма отново ефект.

Публикувано

Бъг, влизаш в настройките и усилваш звука от там. На мен няколко пъти ми се случва.

Публикувано

Internal speakers изобщо липсват като опция за звука и опцията за увеличване и намаляване на звука не е активна.

Публикувано

Влез в рикавъри дяла с опшън и стартирай оттам диск ютилити. Оправи права, едно-друго и ако не тръгва, би могъл и ядове с хардуера да имаш.

Публикувано

Съмнявам се да е хардуера защото като стартирам мака и се чува първоначалният сигнал и като зареди ОС и internal speakers ги няма.

Публикувано

Ок, само ще ти подчертая, че звуковата карта( и по - точно чипът) не е с две-три крачета само.

Публикувано

Някой може ли да ми каже къде стоят остатъчни файлове от изтрити програми, както и останали драйвъри? И могат ли да се трият свободно?

Публикувано

Къде ли не - в префренсес, кеш, лаунч диймън-и. Зависи от приложението. Що не пробваш с clean.app? Като маркираш за триене дадена апликация, вади под нея списък с остатъците извън основната папка.

post-226-0-85512400-1416171883_thumb.png

Рейтингът вдясно е за това, доколко е безопасно триенето(на база потребителска статистика).

Публикувано

Ок, само ще ти подчертая, че звуковата карта( и по - точно чипът) не е с две-три крачета само.

Ако го донеса в сервиза, дали ще може да го погледнете?

Публикувано

Щем, нямаш грижи.

Публикувано

Ако до тогава намеря някакво решение и се оправят нещата, ще пиша какво е решението на проблема:)

Публикувано

Мдамммммм, най-после! Много ме дразнеше това с Wi-Fi.

Публикувано

Какво му беше на безжичната, не съм забелязал?

Публикувано

Без "видима" причина се изключваше от безжичната мрежа. А тъпото е, че не се "закачаше" пак, а трябва първо да го установиш и ръчно да го направиш. Писах преди време, имаше сериозни дискусии по доста форуми вкл. на съпорта на Apple.

Публикувано (редактирано)

Някой има ли проблем с web търсенето в spotlight? От форматиралите?

Редактирано от Nick Snow
Публикувано

При мен изобщо не се появява резултати от web търсене. Не знам дали може да се изключва. Не съм гледал по настройките, може просто да ми е изключена тази опция.

Публикувано

Тоя ъпдейт ми е*а мамата на RAID-a. Сега след известно време работа (няколко часа) изведнъж повечето файлове изчезват, остават само по-големите. Празни папки в руут-а. Force eject или рестарт и заработва пак така за няколко часа.. Някой има ли подобни проблеми или идея как да се фиксне? Мислех да не е нещо от това, че трих няколко daemon-a, но само след предварително търсене за всеки индивидуално какво представлява. Системни не съм трил, само такива оставени от програми, които отдавна не ползвам. Направих и преинсталация (не чиста), но същото. Сега сложих УСБ-тата в мак-а, да не би пък нещо хъб-а ми да се е развалил (с външно захранване си е).. Следваща стъпка е да пробвам със сейф мод. Иначе вече правих поправка на пермишъните и дисковете.

Интересното е, че като се появи проблема в диск ютилити ми казва, че дисковете трябва да се поправят, но като вляза през рекоувъри са ОК!

Всичко това се случва веднага след ъпдейта 10.10.1

Публикувано

Лошото е, че много от потребителите се оплакват, че и това, за което е фикса, не е фикснато! Аз съм от тях.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...