Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

IGO My Way Europe Edition

Recommended Posts

Публикувано

BossPrefs или SBsetings провери дали location ти е включен.

Публикувано

Мерси, за помоща. Оправи се. Който има същия проблем да знае, че това е решението

Публикувано

Имам едн лек проблем с iGO-to - примерно искам да задам като цел някакъв обект в град примерно автогара в Бургас. Отивам на търси в град --> Бургас-->търси по категория и като избера желаната категория и ми изкарва всички автогари от всеки град в страната :exclaim: Има ли някакъв начин да го направя да показва само в съответния град ?

Публикувано

Здравейте. Имам следния проблем: днес в София почти цял ден вали и е облачно и iGo-ла неще да се кънектне към GPS сателит. Някой има ли подобен проблем??

П.С. Аз все си мисля че тази версия, която е изцяло отключена има някъкъв проблем

Публикувано

Е що да е нормално. Толкова ли пречат тия облаци. Ами ако съм на път и е облачно и се нуждая от GPS-а к'во правим. Ще мрем ли :). Ако имам оригинален софтуер(навигация) пак ли ще е така???

Публикувано

По принцип облаците пречат, но не чак толкова, че изобщо да не те локализират. Ако не те локализира проблема е друг.

Публикувано

Излизах и пробвах ( xGps + iGPS360 ) - работи си нормално.

ПП - имам инсталиран Lockdown

Публикувано
По принцип облаците пречат, но не чак толкова, че изобщо да не те локализират. Ако не те локализира проблема е друг.

Значи сложил съм BossPref и Location e на ON. Какъв може да е проблема???

Публикувано

След като нямаш проблем при ясно време, какво ли пречи?!?

Публикувано

С 3.0 го имах и на ясно време. Сега ще видим как ще е с 3.1

Публикувано

Моля, мнения, неносещи нова информация по темата да се обменят на ЛС.В противен случай ще се третират като спам, с произтичащите последствия...

Публикувано

Здравейте,

Не мога да го накарам моя IGo да ми говори (т.е. да казва след колко метра какво да направя). Прочетох по - нагоре сходни проблеми, направих, каквото е казано - не. Инсталирах наново, възстановявах заводски настройки, сменях гласове (вкл. и на други езици), рестартирах тел. - не ще и не ще м@мицата му. Някой с подобен проблем и решение? Тел. е 3Г, 3.1. Не е джейлбрейкван, всички програми са му оригинални (вкл. и IGo-то)...

Публикувано

Опитах се да сложа карти на TA, но получавам съобщение, че с този лиценз, който имам не мога да ги използвам :eek: Какви допълнителни карти мога да ползвам?

Публикувано (редактирано)

bronc, направи ли си труда да прочетеш темата, или само първа страница и действаш?

Айде, честито на всички потребители на iPhone и любители на IGO My Way Europe Edition. Готова е излекуваната версия на програмата IGO My Way Europe Edition:

Свали

- за версии OS 3.0 (или по-високи)

- jailbreak задължителен!

- инсталира се с помощта на iTunes

- за намаляване размера на сборката папката content не присъстства вътре (всички необходими файлове могат да бъдат намерени тук (карти) и тук (POI, 3D сгради, релефи). Директорията за инсталиране на content - /private/var/mobile/Applications/{INSTALLATION-ID}/iGO_Myway.app/content.

Пояснение:

В случая, освен че е премахната защитата на Apple за инсталиране, е премахната и защитата на самото приложение iGO.

По този начин имате възможност да добавяте безпроблемно всякакви карти.

Редактирано от Grievous
Публикувано

Еми да, но не знаех, че не могат да се добавят карти към това издание, което съм сложил. Съжалявам. :redface: Мерси!

P.S. Я кажете картите директно в content ли трябва или в подпапка maps? Опитах по втория начин, но не става, а сега излизам. Ако някой може да ми каже.... :rolleyes:

Публикувано
маже ли някой да даде файл за 3d сгради и релеф, както и да обясни в кои директории се слагат.

благодаря

Карти (*.fbl) -> content/map

POI (*.poi) -> content/poi

3D сгради (*.3dl, *.3dc) -> content/building

Релеф (*.dem) -> content/dem

Камери за скорост (*.txt, *.spud) -> content/speedcam

Език за интерфейса (Lang*.zip) -> content/lang

Гласови напътствия (Voice*.zip) -> content/voice

Скинове (*.zip) -> content/skin

Потребителски POI (*.kml) -> content/userdata/poi

Записани потребителски маршрути (*.gpx) -> content/userdata/route

Цветови схеми (*.zip) -> content/scheme

Публикувано

Мерси. Бях написал без да искам maps и за това не ставаше :rolleyes:

Публикувано

Здравейте колеги,

Прочетох всичко дотук по темата, но не ми стана нещо напълно ясно.

Значи, iGO с кое работи: по GPS (т.е. директно лови сателит, без да минава през GSM мрежата, съответно, без да пука пари за GSM data трафик) или по A-GPS (т.е. търси позиционирането по триангулация с антените на GSM предавателите, като постоянно "яде" затова трафик през data канала - GPRS/EDGE).

По всичко изглежда iGO работи по GPS, защото не лови сателит в затворени помещения и на моменти се конектва много бавно. Обаче (Google) Maps на затворено определя веднага локация и когато е през WiFi. Как да го разбирам това? Как да накарам iGO да работи по A-GPS? И още, колко трафик "яде" A-GPS?

Другият ми тип въпрос. Има ли utility, който да прецъква GPS/A-GPS така, че да не давам пари за 3G трафик, когато съм на път? BossPrefs не предлага това.

Мерси и поздрави.

Бих искал да опред

Публикувано

А-GPS не "яде" трафик! Яде трафик изчертаването на картата, която е растерно изображение свалящо се онлайн от нета при Google maps. Използвай търсачката, има обяснено какво е A-GPS. Що се касае до iGo, то работи с векторна карта, която е инсталирана на диска и съответно нищо не "яде". Както и за да работи коректно му трябват минимум 4 сателита. Все пак е пътна навигация, не може да те "плесне" по картата някъде си +- 3-4км. И съответно не е направено, а и няма смисъл да те навигира у вас в хола, ами като си на пътя.

Публикувано

Мерси, прочел съм. А-GPS "яде" трафик защото получава данните за сателитите през GSM, но не ми е ясно дали това е еднократна или постоянна дейност и по колко (KB?, MB?). Иначе е ясно, че за download на карти както е в Google Maps ще има трафик а тези на iGO са локални.

Сиреч, ако тръгна на път от София към морето и съм по приложение дето позиционира по А-GPS (май не iGO), колко ще съм вътре в data плана на GSM-a cи?

Публикувано

Получава данни от базовите станции на мобилния оператор и няма нищо общо с "data traffic" и интернет. Ползва се само за бързо позициониране, както и за позициониране, при липса на сателитна видимост.

Интересно ми е като си прочел, защо питаш?! Не поствай текст на английски.

Публикувано

ammcfc, при "получаване на данни от базовите станции на мобилния оператор" нали тези данни са трафик и този трафик ти струва пари по плана за данни? Чел съм, но това не съм го намерил изяснено нито колко е този трафик.

Или както едитнах по-горе:

Сиреч, ако тръгна на път от София към морето и съм по приложение дето позиционира по А-GPS (май не iGO), колко ще съм вътре в data плана на GSM-a cи?

Мерси.

Публикувано

Не, това на е типичен "data traffic" и не се таксува като такъв. Това е, както вече писах, служебна информация която присъства във всеки един gsm сигнал и не зависи от това дали имаш активиран или не "data packet".

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...