rad Публикувано Октомври 15, 2009 Публикувано Октомври 15, 2009 И аз така! Минавам от царството на WM в другото царство Цитирай
dViktor Публикувано Октомври 25, 2009 Публикувано Октомври 25, 2009 Вече съм горд собственик на 16GB 3GS, в петък го взех от Германос в МОЛ София, предишния ден звъннах да ги попитам дали имат. Обясних им, че искам да взема айфон, и имам b-connect, казаха че няма проблеми и ще ми запазят един. Преминах на абонаментен план, взех си телефона - работа за 30 мин. Цитирай
uponone Публикувано Октомври 25, 2009 Публикувано Октомври 25, 2009 Темата е за "отключен"-и телефони. Това, че има с програми на глобул е ясно (малко... но има). Цитирай
kartichko Публикувано Април 21, 2010 Публикувано Април 21, 2010 Да питам - някой пробвал ли е да подпише договор с Глобул и да ги помоли да му отключат телефона като не спира договора. Ако да - може ли да споделите процедурата или какво сте им казали, за да се съгласят. Все пак ако се спази договорът, след 1 година така и така ще може да се отключи без пари - резултатът е същият, а за тях няма разлика щом продължаваш да плащаш. Цитирай
lambreto Публикувано Април 21, 2010 Публикувано Април 21, 2010 (редактирано) Ами аз пробвах още на втората седмица след като си го купих и пуснах молба за отключване, но без резултат. Редактирано Април 21, 2010 от lambreto Цитирай
Alxx® Публикувано Април 21, 2010 Публикувано Април 21, 2010 Трябва договорът да се изпълни - с изтичане на договорения период или с плащане на неустойка (в случая - таксите до края на договора). Ако искате да ползвате тарифния план с отключен тел - платете си за такъв - нямат право да откажат закупуване на ФО. КЗП тръпне в очакване на писмен отказ да ви продадат отключен. Цитирай
kartichko Публикувано Април 21, 2010 Публикувано Април 21, 2010 А има ли начин да ги убедиш - примерно да си платиш някоя от техните услуги (пр. 50 смс към Глобул или там каквото беше) и примерно ако ти откажат да им кажеш, че ще си прекратиш договора? Тип заплаха ако може така да се каже - не знам колко ги интересува, че ще се отажеш от услугите им Цитирай
Alxx® Публикувано Април 21, 2010 Публикувано Април 21, 2010 Отвори www.kzp.bg и си прочети правата на потребител. Повече от това.,.. Цитирай
kartichko Публикувано Април 21, 2010 Публикувано Април 21, 2010 О-о не. Аз съм 99.9% сигурен, че нямам такова право. Просто питам дали може да се "извърти" нещо и дали някой го е правил. Цитирай
Sladichuk® Публикувано Април 21, 2010 Публикувано Април 21, 2010 Абе, вместо да задаваш дъвкани 1000 пъти въпроси, що не вземеш да изчетеш точно тая тема, която задръстваш, отначало докрай....Че и още 1–2 от миналата година по същото време... Цитирай
tonygti Публикувано Април 22, 2010 Публикувано Април 22, 2010 Трябва договорът да се изпълни - с изтичане на договорения период или с плащане на неустойка (в случая - таксите до края на договора). Ако искате да ползвате тарифния план с отключен тел - платете си за такъв - нямат право да откажат закупуване на ФО. КЗП тръпне в очакване на писмен отказ да ви продадат отключен. Преди няколко дни говорих с регионалния мениджър на Германос за Северна България и жената ми каза, че НЕ може да се закупи телефон без договор (следователно и ФО) от тях. Цитирай
Alxx® Публикувано Април 22, 2010 Публикувано Април 22, 2010 Кажи и, да ти го напише и подпечата на фирмена бланка, прати ми я и ела да гледаш сеир в КЗП Цитирай
ereptor Публикувано Април 22, 2010 Публикувано Април 22, 2010 (редактирано) Пиша да споделя и моя опит. Взех си iPhone 3GS 32 GB от Глобул още миналото лято с абонаментен план, защото така ми бе изгодно. Днес реших да си прекратя договора ( в Германос в Студентски град, ако някой въобще го интересува). Там жената която ме обслужваше ми каза да звънна на оператора за да ми изпрати код за деактивация. Та така и направих, тя после въдеде кода и ми казаз че до 48 часа телефона ще е изключен. За мое щастие ми го спряха още на 10-тата минута и веднага се върнах да подам молба за отключване. Подадох молбата и след 1 час ми се обадиха и ми казаха да си свържа телефона с iTunes и той щял да се отключи (както вече ни е известно). Та не знам какво става днес, служителите нямат работа или шефовете са ги погнали, но цялата тази работа с прекратяване на договора и отключване на телефона ми отне забележителните час и половина. И ето го резултата: Не знам защо само надпида е на Испански?! Редактирано Април 22, 2010 от ereptor Цитирай
Anthony Публикувано Април 23, 2010 Публикувано Април 23, 2010 Да беше казал и какво ти струва прекратяването на договора... Цитирай
tonygti Публикувано Април 23, 2010 Публикувано Април 23, 2010 Сигурно оставащите месечни такси... Цитирай
ereptor Публикувано Април 23, 2010 Публикувано Април 23, 2010 Да беше казал и какво ти струва прекратяването на договора... Искаха да ми земат още 4 месечни такси по 15 лв, но сметката ми излиза в нета на 5-ти всеки месец и за това имах да платя само 3 такси. не знам защо обаче вместо 45 лв платих 27 и нещо Цитирай
tonygti Публикувано Април 23, 2010 Публикувано Април 23, 2010 Защото първоначално плащаш една такса напред. Цитирай
XPresident Публикувано Май 15, 2010 Публикувано Май 15, 2010 + това като се отказваш от договор плащаш неустойките, като на тях не се слага ДДС затова ти е такава сумата. Колкото до отключването, просто си попаднал на услужливи хора. Като почти на 100% съм сигурен, че са инструктирани да не отключват телефоните, освен в краен случай Цитирай
chris4o Публикувано Юни 10, 2010 Публикувано Юни 10, 2010 Не знам това откога е в този вид и някой виждал ли го е преди, но... Много смешки на едно място: Цитирай
Anthony Публикувано Юни 11, 2010 Публикувано Юни 11, 2010 Аз нещо не можах да се разсмея. Къде точно бяха смешките? Цитирай
villinkata Публикувано Юни 29, 2010 Публикувано Юни 29, 2010 Ето и новини за стъпването на iPhone 4 на БГ пазара чрез Глобул: http://www.globul.bg/bg/iphone4_register.html Аз мисля да им пусна запитване за това кога ще го пуснат и да се редя на опашка пред магазина Цитирай
Grievous Публикувано Септември 29, 2010 Публикувано Септември 29, 2010 Първите бройки iPhone 4 в магазините на Германос са вече факт. Очаква се да бъдат определени цените според тарифните планове и се пускат в продажба. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.