arm11 Публикувано Януари 20, 2013 Публикувано Януари 20, 2013 Шамане, наминете към СФ, да ви нагостя, пък после може и мен да поканите. Изберете кой понеделник и в петък да сме в ефир Цитирай
arm11 Публикувано Януари 20, 2013 Публикувано Януари 20, 2013 Ето от преди малко Телешко и свинско... Топла пикантна супа Небрежна салата Домашен хляб с маслини А да, и малко десерти - сладкиш с фъстъци с малинов топинг и едни овесени бисквиДи със сусамен тахан и мед... 7 Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 21, 2013 Публикувано Януари 21, 2013 Пропусна "окрехкотено" пред телешко и свинско 1 Цитирай
sallie_e Публикувано Януари 21, 2013 Публикувано Януари 21, 2013 The Shaman, може ли рецептата на тортата от вашата Черешка, че ми изглежда много добре, а ме чакат празници... Цитирай
The Shaman Публикувано Януари 21, 2013 Публикувано Януари 21, 2013 Сега ще говоря със сестра ми да я напише Утре я имаш. Цитирай
baronbg Публикувано Януари 28, 2013 Публикувано Януари 28, 2013 Салата айсберг, питка и вероятно гъши дроб, ги разбрах. Останалото си остава мистерия за мен. Дай две-три думички за тях. Цитирай
The Shaman Публикувано Януари 28, 2013 Публикувано Януари 28, 2013 Салата от айсберг с чери, синьо сирене, пармеан и червени боровинки. Карпачо от сьомга. Пита. Гъши дроб, върху канапе от ябълка. Заек на грил със спаначен сос. Крем маскарпоне с бисквити амарети,поляти с ром и какаови семена 1 Цитирай
marbu Публикувано Януари 28, 2013 Публикувано Януари 28, 2013 Може ли някой да сподели рецепта за шоколадов мус,за предпочитане с черен шоколад. Благодаря! ! Цитирай
adept Публикувано Януари 28, 2013 Публикувано Януари 28, 2013 Шоколадовия мус се прави лесно, хватката е само в това да уцелиш точната температура на шоколада. Ако е много горещ, яйцата се пресичат, ако е прекаленно студен - не се смесват хомогенно продуктите. Иначе по принцип, муса така или иначе се прави с натурален шоколад. Ето ти една рецепта, пробвана от мен: Продукти: - Един шоколад (100-150гр, нарязан/настърган на ситно) - 2 с.л. обезсолено масло - 2 с.л. силно кафе (най-добре еспресо) - 1 ч.ч. сметана за сладкиши - 3 яйца - 1 с.л. захар Приготвяне: Разбиваш сметаната на сняг и я оставяш в хладилника да стегне. Слагаш шоколада, маслото и кафето в метална купа и при постоянно бъркане ги разтапяш на водна баня. След това сваляш сместа от котлона, разбъркваш още малко за да загладиш сместа и оставяш да изтине до телесна температура (това е важното) Раздели яицата и разбий белтъците със захарта на сняг. Разбъркай жълтъците и ги добави към охладения шоколад. След това внимателно добави около половината от сметаната и разбъркай, после добави половината от разбитите белтъци и пак бъркай и накрая останалата сметна и белтъци и пак внимателно разбъркай докато всичко е смесено хомогенно. Целта на цялото това бъркане и постепенно добаване на продуктите е муса да стане гладък и пухкав. Накрая го разпредели на порции и го метни в хладилника за поне 7-8 часа. Можеш да го украсиш с бита сметана и плодове (най-добре малини) Цитирай
marbu Публикувано Януари 28, 2013 Публикувано Януари 28, 2013 Благодаря, ще я пробвам тези дни! Sent from my iPad using Tapatalk HD Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 29, 2013 Публикувано Януари 29, 2013 Любимата имаше рожден ден и реши да пробва няколко вида десерти, които и се получиха доста добре: Френски Макарони: Амарети Ди Грапа (уникално вкусни ): Десерт Павлова: Аз си държах на морската храна и добавих малко средиземноморски твари Веян Паламуд (нашенски ) Питка: Имаше още интересни неща, за които вече съм давал рецепти. Тези дни ще дам рецепти и за новите десерти. Амаретите са лесни, отнемат време, но задължително трябва да се опитат! 8 Цитирай
The Shaman Публикувано Януари 30, 2013 Публикувано Януари 30, 2013 Чакам с нетърпение Вчера си накупих доста риба, ако не друго в гръцко Цитирай
Asen_77 Публикувано Януари 30, 2013 Публикувано Януари 30, 2013 Джони с тия манджи, трябва да ни раздаваш и по една салфетка, че направо докато стигна до последната снимка ми изтекоха всички лиги. Давай рецепта за десертите и почваме опитите Цитирай
eek Публикувано Януари 30, 2013 Публикувано Януари 30, 2013 Джони, така като гледам всички хапват по малко 1-2, та и аз като тях. Ама ти си б@хти чревоугодника Много и по много. 1 Цитирай
The Shaman Публикувано Януари 30, 2013 Публикувано Януари 30, 2013 Ето част от моето средиземноморско 1 Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 30, 2013 Публикувано Януари 30, 2013 Амарети Ди Грапа: Продукти: 200 г белени бадеми 500 г захар 2 белтъка пудра захар за поръсване 150 г натурален шоколад За масления крем: 250 г масло 60 г пудра захар 250 мл прясно мляко 1 шушулка ванилия 2 жълтъка 1 с.л. брашно 2 с.л. захар 10-15 мл. черешов ликьор 1. Сложете бадемите в блендер. Амаретите, по принцип, се правят от горчиви бадеми, затова ако откриете такива, сложете една шепа от тях. Може просто да добавите есенция от горчив бадем. Смелете бадемите на едро. След това добавете захарта и продължете меленето. В движение добавете един по един белтъците. Сместа се получава твърда, но имайте предвид, че трябва да минава през пош, затова при необходимост може да добавите още 1 белтък. 2. Пресипете сместа в пош и направете малки топчици в плоска тава, постлана с партия за печене. Поръсете топчиците обилно с пудра захар и ги оставете по възможност 12 часа да съхнат на стайна температура. Като са престояли поне една нощ, с четири пръста ги притиснете в горната им част така, че да се получи характерната им форма с връхче. Изпечете амаретите в силна фурна - 200 градуса за 4 минути, до златистокафяво. 3. За масления крем разбийте маслото с пудрата захар с миксер или кухненски робот. Сложете млякото в тенджерка, заедно със сърцевината на шушулката ванилия. Отделно разбийте жълтъците със захарта и брашното. Щом заври млякото, го добавете към жълтъците и бъркайте енергично. Върнете сместа на котлона да кипне. След това я сипете в чиния и я покрийте с прозрачно фолио да изстине. Към маслото добавете малко ликьор или ром, а след това и охладената млечна смес. Щом всичко се разбърка добре, пресипете сместа в пош и направете топчици върху малки подонси, постлани с хартия за печене. 4. Върху топчиците маслен крем залепете бисквитките. Сложете ги във фризер да се стегне масления крем. 5. Разтопете натурален шоколад на водна баня. Потапяйте в него амаретите откъм страната на масления крем /той трябва да е хубаво стегнат/ и ги наредете върху хартия за печене да изсъхнат. Това, което можете да пропуснетее частта с горчивият бадем, уверявам ви, че така са по-приятни Другата важна част е при смесването на маслото и крема. Двете смеси трябва да са изстинали, в противен случай ще ви се разтопи маслото. Сещам се за още една хитрина. Сложете шоколада в чаша или някакъв съд с подобна форма, защото трябва да има достатъчно дълбочина, в която да потопите амаретите така, че да може да покрие масления крем. Рецептата е взета от: http://24kitchen.bg Джони, така като гледам всички хапват по малко 1-2, та и аз като тях. Ама ти си б@хти чревоугодника Много и по много. Обичам да готвя, но не съм много по хапването. Храната, която ям ежедневно, обикновено е безсолна и еднообразна. Наблягам на риба и пиле, ако е обяд, към месото включвам ориз, картоф или спагети. За вечеря ям месо и салата. Закуската ми е варени белтъци, мюсли с топла вода без мед или захар и един грейпфрут. 5 Цитирай
Alxx® Публикувано Януари 31, 2013 Публикувано Януари 31, 2013 Офф: Храната, която ям ежедневно, обикновено е безсолна и еднообразна. Да, де, ама не вярвам да има някой, който не би искал да е в твоята форма на тази възраст Аз поне искам. Първа стъпка: хвърлих цигарите, за по - натам ще видим. 4 Цитирай
mimeto83 Публикувано Януари 31, 2013 Публикувано Януари 31, 2013 Проклета тема. Кантара пак показва деление повече 1 Цитирай
arm11 Публикувано Януари 31, 2013 Публикувано Януари 31, 2013 Просто трябва хората да осъзнаят, че храненето е най-важното нещо и че от него зависят много неща. Трудно е с живота, който водим и винаги си намираме оправдание, че е скъпо или няма време. Факт е, че при желание и разбиране на материята се получава. Аз закусвам 5 дни кисело мляко с овесени ядки, какао и ленено семе. На обяд пилешко или телешко с малко ориз или банан. Вечерята е телешко или риба със салата. Между храненията хапвам плодове, най-вече киви. Събота закуската ми е 10-ина яйца, от които само 2 желтъка, които правя на омлет с извара. Неделя принцеси с черен хляб и телешка кайма. Когато човек се поитересува, може да направи, така че хем да хапва вкусно, хем здравословно. 5 Цитирай
mimeto83 Публикувано Януари 31, 2013 Публикувано Януари 31, 2013 Така както си го написъл трябва да съм си в нас , сутрин , обед и вечер. Цитирай
inutero Публикувано Януари 31, 2013 Публикувано Януари 31, 2013 Не е вярно, при добро желание храната за деня си я приготвяш сутринта или на предната вечер, разпределяш в кутиите и мушкаш в сака или раницата Аз за закуска открих, че овесените ядки ми действат най-добре - зареждат ме с енергия а и мога да си ги правя разнообразни с мед, какао, сушени плодове, ленено семе, различни ядки и т.н. А на гладно, преди овесената каша си меля на блендера банан, ябълка, киви и сока на половин лимон + 2 лъжици ленено семе за мазнините. Получава се нектар, който зарежда тялото с ензими, витамини, минерали и фибри. Много мога да говоря по темата, защото ми е много интересна, но трябва да спасявам света... 1 Цитирай
mimeto83 Публикувано Януари 31, 2013 Публикувано Януари 31, 2013 Завиждам ти за здравословното хранене и подреденото ежедневие. При мен няма шанс това да стане. Аз тръгвам връщам се ,обикалям и се сещам че закъснявам. Тичам , влизам , кълна си новия телефон щото ми звъни някой докато карам а блутута на 5-цата не ми работи в колата щото е с блутуут 3 а на колата бил 2 (поне така ми казаха в ауди) и така цял ден. Цитирай
baronbg Публикувано Януари 31, 2013 Публикувано Януари 31, 2013 В събота ще си правия патешка вечер. Гъши дроб върху канапе от ябълка, портокал и сладко, магре, но искам съвет и рецепта за сърца. За патешките сърца освен с масло и лук друго не се сещам. После ще сложа снимки, какво се е получило. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.