Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple официално представи iPhone 5


Severus

Recommended Posts

Знам какво е имал предвид, но 112г е много малко. И тези, които се докоснаха на живо вчера, това им направи силно впечатление. Аз лично нямам проблем с лекотата, напротив, не обичам да ми се смъкват панталоните от телефона :)

Но си спомнете, примерно, като вземете да кажем S2 и всеки казава - А, ама това е като перце, детска играчка, пластмасария...А, сега, iPhone5 ще е по-лек от S2. И не само от него, а от всички конкурентни в момента самртфони.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 430
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

  • The Shaman

    81

  • BulgarianSS

    34

  • Anton

    18

  • stoilovlubomir

    18

Съвсем скоро, милиони хора ще си го закупят независимо дали е с революционни променни или не!

С по-добър процесор или с по-малко ядра - телефона е функционален и ефекта на модата още го държи на гребена на вълната. Докато не се намери качествен конкурент, аз лично оставам фен. До сега не съм пропускал нов модел и смятам, че въпреки минималните промени, във всеки нов модел има нещо добро. (4с отиде при жена ми :-)). Ако този не пробуди "waw-ефект", ще замине при детето, но ще се включа във всеобщата еуфория...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всичко е супер, но това, че 3G-то пак няма да може да се изключва... е лошо!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Лошо, защото в България 3G мрежите не стават и за чеп за зеле. Толкова кофти мрежи съм ползвал само във Филипините. Не смея да си представя LTE мрежата на М-Тел каква ще е....ще чакаме 10 години да покрият всички по-големи градове и по магистралата пак няма да има покритие. После ще дойде по-нова технология и така до края на света...Уелкъм ту Булгериа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз ще си го купя, но причината е само една - че практиката е да сменям всяка година телефона, а не че този точно ме грабна. Чудя се само едно - защо трябваше да му сменят размера по дължина, а не да запазят стария размер и този home хардуерен бутон да не го изнесат отстрани или горе до този за включване? Ще го взема само поради това, че колкото и да се дърпаме бъдещето е на телефоните-тухли и трябва да свикваме. Преди време не си купувах айфон, а карах с htc diamond само заради размерите. Като гледам свикнах и със 115 мм дължина на телефона, ще свикна изглежда и с размерите на Галакси 3 (след 2-3 години и айфона ще е с тези размери, вече съм сигурен). Така че да не се дърпаме от прогреса. Но няма да си кривя душата, не съм възхитен от показаното, но и не съм очаквал повече. За разлика от предишните години, този път няма да тичам и да чакам доставки, няма да давам безумни пари и да пълня гушите на търговците. Защото това, което гледам е, че ако купиш 16 GB ФО първия месец, когато е еуфорията за същите пари купуваш 64 GB месец по-късно. Да, за Коледа ще се обзаведа и аз, но пак ще кажа и това е мое лично мнение - с тази политика на Епъл, лидера в мобилните комуникации следващите години е ясен и това за мое съжаление е Самсунг.

  • Харесвам 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето това трябва да напрявят от Apple, за да сме доволни следващия път, примерно за iPhone 6 :tooth: :

mirmidon написа:

На краят ще излезе нещо от сорта на Garmin-Asus-Canon-Delonghi-Indesit и т.н. Телефонът ще има вградено барбекю, прахосмукачка, боилер, навигация, персонален компютър, камера, мултифункционален принтер със скенер и ядрено магнитен резонанс smile.gif Ще тежи 121 грама и ще има вечна батерия захранваща се от слънчевият вятър smile.gif cool

Стига сте се халосвали, телефона е перфектен.

Редактирано от sniperdage
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

http://store.apple.com/us абе който и от новите продукти да погледнеш... Красота!
  • Харесвам 3
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Така е. Дори и да не се вредя за 5 - ицата, поне един iPod touch 5th generation ще зи взема със сигурност м@мка му!

Редактирано от sniperdage
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Появи се и цена на адаптора Lightning to 30-pin Adapter - $29.00 и ще е наличен октомври месец, беше добре да е на по-ниска цена след толкова години със стария 30-pin адаптор но...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За някои потребители може би трябваше iPhone-а да е портативен jetpack(реактивен двигател в раница), да има автопилот и да се движи само на батерията докато Сири(или Джарвис) не изстреля лазерен лъч, който да разсече Самсунг СГС3 на 2(така ще има два самсунга сгс1.5). Пак повтарям - явно LCD екран с вградени в него тъч сензори(който е първия и единствен на пазара за момента), прекрасният алуминиев корпус, LTE, А6, третият микрофон за по-добро филтриране на външния шум, 1GB RAM и т.н. не ви стигат. А най-смешното е, че давате оценка за бъдещето на мултибилионна компания, която за последните 10 години е направила 3 революции в сферата на портативните електронни устройства.

  • Харесвам 3
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Черния изглежда уникално. Сигурен съм че на живо ще е доста по хубав.

Аз мисля да се разделя с 4-ката и да си взема 5-ца чак когато излезе джейл.

Такива програми ползвам ежедневно че ъпсурд да дам луди пари за тях за да ги подкарам на 5-цата.

Нямам търпение да го видя наживо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За онези, които потат за наносим и са приготвили ножицата да режат - наносим картите са несъвместими с всички други симкарти, използвани до момента, тъй като освен разликата в площта имат и разлика в дебелината. При каквото и да е изрязване телефона не може да се ползва от стара симкарта.

Така че когато и да излезе телефона не е особено важно, ако нашите оператори нямат от новите карти. Това най-вероятно е направено с цел операторите да имат по-голям контрол над устройствата. Казано накратко - мисля, че наносим карти в България ще излязат с официалната проява на iphone 5, което ще е вероятно към края на октомври или ноември.

Редактирано от carrot
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

а пък на мен ми е много чудно от половината коментиращи тук "Какво очаквате от един Телефон?" .... баси, телефона си е уникален.... подобрен е и толкова - да не би да си взимате телефон с ясната цел, че ще го изпускате и ще се вътрите с пари ?!?!?!? сега да не очаквате следващия модел iPhone 5S - S да идва от Старгейт и да ви отваря портал, докато междувременно пере, чисти и готви а Сири лежи и чака доволно в кревата.....

Телефона си е уникален, и грабвам моментално една черна бройка, след като излязат нано симовете разбира се, и най ме е яд че няма как да ползвам LTE в БГ.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1438747

В най-големия американски форум мненията също са поляризирани. Половината са впечатлени от презентацията на новия модел, другите - не. Нека да уважаваме правото на мнение и вкус (дори да е лош :) )на другия и да се води добронамерена дискусия. Аз лично не харесвам 16:9 като форм фактор, но подобренията в камерата (а те всъщност са доста - по-голям сензор, по-широкоъгълна, по-ниско исо, и по-отворена бленда), подобренията в дисплея (по-наситени цветове, по-малко отражения), както и тънкостта и лекотата ме привличат и бих си го закупил.

  • Харесвам 8
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За пореден път се убеждавам, че Apple са светлинни години напред от другите производители в качеството на изработка и добрия дизайн на продуктите, които продават. Нямал 5" дисплей и 8 ядрен процесор.. и пак ще върви по-гладко от прословутите ви Гнусмаси и Гугъроли.

За мен това е невероятен ъпгрейд спрямо сегашния ми телефон (4ка) и при първа възможност ще го налазя. :)

  • Харесвам 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ся остава само някой да каже, че си идва от щатите в края на месеца, за да му поръчаме бройките :)

  • Харесвам 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Поне ще видиме едно: По кой ще тръгне стадото? С ръка на сърцето ще призная, че Епъл са еталон, ако догодина по това време повечето производители на телефони изкарат своите модели широкоекранни като на 5-цата, а не с нормалното съотношение като андроидските.

  • Харесвам 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

До колкото съм разбрал правилно, хубаво е да се закупи:

Model A1429

(GSM model)

?

Apple

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

След като изчетох всички мнения искам и аз да кажа нещо, което обобщава някои предишни мнения.

  • Относно дизайна на iPhone5: Първо съм изумен от факта, че има толкова много отрицателни коментари. Като човек, който малко или много се занимава с дизайн, но в мащаба на сгради, не мога да проумея как е възможно да критикувате едни от най-добрите дизайнери в света! Няма по-добри промишлени дизайнери от тези на apple. Хората трудно осъзнават, че няма по-трудна задача за дизайнерите от тази да направят изчистен дизайн. Тази задача е непосилна за 90% от останалите дизайнери на конкурентните фирми. Това най-много личи когато изпуснеш такъв зле проектиран продукт и се разхвърчат пластмасови капачета навсякъде. Усещам тенденция, при която хората приемат тези постижения в дизайна за даденост. Хората ви проектират телефон 7mm дебел от алуминий, който променя финишния блясък в рамките на микрони. Хора, които го докосват по клиповете го сравняват с бижу, вие мрънкате без дори да сте го видяли наживо. Кажете ми кой друг продукт е толкова "стегнат", перфектно изпълнен, изработен от стъкло и алуминий, същевременно лек, красив и ергономичен и дебел 7мм?

  • Относно другите неща, които плюете.Убеден съм, че от тук нататък всички производители на тъч екрани ще почнат да правят 4инчови 16:9 екрани (убийци на iPhone). Просто както много често се случва, само Apple имаше смелост да го направи по такъв начин. По-висок, но не по-широк означава също толкова удобен за захват. По-висок: Видео без черни ленти(доста по-голяма картина при видео); Писане в message.app например, докато виждаш отгоре предишните съобщения; По-добър контрол при игри (бутоните няма да ти пречат на играта); както и по-добра цялостната работа.
  • По-лек. Отчитате ли факта, че телефона е по-голям? За мен 112 грама е абсолютно постижение към 2012 година за материалите, от които е направен и големината.
  • По-бърз (наистина не виждам за какво са ви повече ядра при тази бързина на операционната система). Предполагам ще се чувствате по-сигурни психически, едва ли е нещо друго. Другите фирми на това залагат, на хартиените параметри.
  • 200 нови екстри в операционната система
  • Нови слушалки с абсолютно иновативен дизайн, за които хората са правили 3D скенери на ушите и които оплюхте още преди изобщо да сте ги чули или сложили в ухото.
  • По-добри: микрофони, говорители, камери и всичко останало

И всичко това не ви е достатъчно подобрение в рамките на 1 година от 4S. Извинявам се за израза, но като чета подобни коментари ми се повдига.

  • Харесвам 26
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Доста по-смислено щеше да бъде, ако бяха увеличили капацитета на батерията с 20-30%, вместо да правят корпуса по-тънък с 20%, при положение, че четворките и без това са си достатъчно тънки. Ама нали сега всички производители се надпреварват кой ще пусне по-тънък телефон, пък и напоследък им е най-лесно да жертват функционалността за сметка на други безмислици.

  • Харесвам 2
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

До колкото съм разбрал правилно, хубаво е да се закупи:

Model A1429

(GSM model)

?

Apple

Да, A1429-GSM model е този за Европа, който има LTE. Жалко, че няма LTE на 2.6GHz!

  • Харесвам 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, A1429-GSM model е този за Европа, който има LTE. Жалко, че няма LTE на 2.6GHz!

Това означава, че ако пуснат в USA unlocked версия, А1429 освен GSM ще има и CDMA чип, така ли?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не ми иде друго наум, освен сравнение с колите на един колега от форума. Човекът караше VW Touareg, от първия модел още(модификация), та до последния. С годините VW променяха елементи от дизайна, джанти, салон, оборудване и нови двигатели(той смени 3 коли), които с промените хем правеха колата все по - добра и удобна, хем си оставаше същата. Та, така и с Епъл - петицата е много умело подготвена еволюция на досегашните устройства, изпипана и в най - дребните детайли(което силно ги отличава от останалите), но нищо радикално ново(което разочарова част от хората, но въпреки това е добре работещо). Кефя се на алуминиевия корпус - винаги съм смятал, че iPhone трябва да е направен от метал(2G - идеалният пример).

П.П. Въпроснията колега(евентуално сам ще каже кой е) вече кара BMW X5, а, проблемът при нас е, че при смартфоните няма BMW като алтернативен избор...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Според мен смяната на конектора, размера на дисплея и формата на сим картата е супер радикално. Това са неща, налагани с години, които сега се променят, което е доста смел ход. Да не говорим за раздялата с приложенията на Гугъл като дифолт и новите слушалки.

Iphone 5 е революция, от него започва нов етап от развитието на всички продукти на Apple, пък и не само.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.



Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...